Min tid kommer

Nina Vogt- Østli Cappelen Damm 2013 29 anmeldelser

Hans Petter lever en skyggetilværelse. Med mobbing, foreldre som ikke forstår ham, ingen venner. Hatet vokser. En dag får han kontakt med en jente på nettet. Hun er etter alt å dømme sinnsforvirret – hun påstår hun kontakter ham fra framtiden. Men hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Imponert!

Denne boka handler om en 15 år gammel gutt som heter Hans-Petter. Han bor sammen med moren sin og blir mobbet på skolen av Andreas og gjengen. En dag får han en chat-melding på dataen. Det er her Fera kommer inn i bildet.

Jeg opplevde boka som spennende. Boka var ikke en typisk jentebok, slike som jeg liker å lese, men boka overasket meg! Grunnen til at jeg begynte å lese denne boka var fordi jeg hørte hva boka handlet om og jeg synes den hørtes spennende ut. Jeg lærte to ting av denne boka, at ikke bare jentebøker er morsomme å lese og at en liten ting du gjør nå, kan endre så mye i framtiden. Jeg vil anbefale boka videre til alle ungdommer fra 8-10 klasse.
Terningkast: 6!

Stine, 14 år


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

En trist, men vakker bok!

Boka handler om Hans-Petter som går på ungdomsskolen. Han har et trist dagligliv, med ingen som forstår han, og i tillegg til det blir han mobba av skolens bølle og skilte foreldre. En dag møter han ei jente på nettet, som påstår at hun er fra framtiden. Han fortsetter å snakke med henne, men etter hvert får dette alvorlige konsekvenser.
Boka er skrevet slik at leseren virkelig forstår tankene til hovedpersonen. Hans-Petter blir skildret som det typiske mobbeofferet, ikke flink til noe spesielt, eller har ikke mange venner. Men han liker å tenke. Han har en unik og spennende personlighet som han ikke har delt med noen før, bortsett fra kanskje moren hans. Boka er egentlig ganske trist når man tenker seg om, den trist på en vakker måte. Hans-Petter går igjennom flere vanskelige valg som han må ta, og det er ikke sikkert at alle valgene er like heldige. Opplevelsen av boka var helt fantastisk. Jeg kan helt ærlig si at jeg gråt mot slutten. Sidene bare fløy avgårde, som gjorde at leseropplevelsen blir mye bedre. Boka tar seg virkelig opp mot slutten, siden den da uheldigvis begynner tregt. Men dette er en bok som definitivt er stor del av ungdommen kan kjenne seg igjen i. Boka går ganske fort å lese, det er ikke så mange sider, og skriften er helt grei. Innholdet i teksten er skrevet så ekstremt fengende. Jeg vill definitivt anbefalt denne boka videre, men helst til den person over en 11-12 år, siden den er ganske trist.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

En bok full av overraskelser

Denne boka virket kjedelig i starten, når jeg leste baksiden. Den handler om en typisk situasjon som mange kan se seg selv i.

En gutt som heter Hans Petter blir mobba HVER DAG, og han prøver å finne en plan for å snu på det. Imens blir han kontaktet av en jente som mener at hun er fra fremtiden.

I starten var det som om jeg nesten kunne se slutten for meg, men det var bare det jeg TRODDE. Historien ble vridd, snudd og fiklet med hele tiden som gjorde at jeg ikke kunne se slutten alikevell. Det gjorde boka interesang og vanskelig å legge fra seg.

Det eneste jeg ikke likte med denne boka er slutten. Jeg skulle ønske jeg kunne vite litt mer, men det er vel bare smak og behag.

Jeg synes boka burde vinne.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Kjedelig bok med lite handling

«Min tid kommer» handler om en 15-årig gutt som heter Hans-Petter. Han lever et liv i skyggen der han er redd for oppmerksomhet. Foreldrene er skilt og nekter å prate med hverandre. Da hjelper det ikke veldig å bli mobbet av skolen verste bølle, Andreas. Mens han planlegger å ta igjen på Andreas, dukker det opp en mystisk jente ved navn Fera på chatprogrammet hans. Fera påstår at hun er et kommunikasjons geni fra fremtiden.
De fortsetter å chatte, men dette får etter hvert konsekvenser.

Jeg synes denne boken var ganske kjedelig. Den var helt grei i starten, men etterhvert ble den bare kjedeligere. For meg virket det som den ikke hadde så mye mening. Jeg synes ikke slutten passet til resten av boka i det hele tatt. Den var overraskende. Veldig overraskende. Men ikke på en bra måte.
Boka hadde ikke så mye handling, og forfatteren skildret mye. Skildringer er bra, men det ble til tider litt for mye. Noen ganger følte jeg at jeg bare leste og leste og det skjedde ingenting.

Jeg vil ikke anbefale denne boken. Noen kan sikkert kjenne seg igjen i tilværelsen til Hans-Petter, men dette var en kjedelig måte å beskrive hverdagen til et mobbeoffer på.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Min tid kommer

Tittel: Min tid kommer
Forfatter: Nina Vogt-Østli
Forlag: Cappelen Damm
Utgitt: 2012
Anmelder: Stian

«Min tid kommer» handler om en gutt som heter Hans Petter. Hans Petter har ingen venner og skolens største er ute etter ham.

En dag møter Hans Petter en jente på nettet, hun sier at hun er fra framtiden, hun heter Fera. Hun forteller om at de har mye jordskjelv, Hans Petter prøver å søke det opp på nettet, men det står ingenting om jordskjelv, så hun må jo snakke sant tenker han. Hans Petter var egentlig et lite uhell, foreldrene hans var aldri sammen, han møter ikke faren sin ofte fordi han er så opptatt med jobb og kjæreste.

Jeg synes boka er veldig bra, den er lett å lese og forfatteren beskriver godt hva som skjer slik at det er umulig å falle ut av den.

Vis flere anmeldelser

Til toppen