Min grusomme hemmelighet

Anders Lindqvist Cappelen Damm 2016 10 anmeldelser

Den sommeren Sigbjørn er femten år, oppdager han poesi. Wildenvey. Hamsun. Øverland. Han blir helt hekta! Og det er ikke helt enkelt når han egentlig er en pøbel, en bølle og bråkmaker som hele skolen er redd for. Hvordan skal Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ayla

Ayla

Skrevet av 19. desember 2016 av Ayla på Hovedgården ungdomsskole

«Min grusomme hemmelighet»
Forfatter: Anders Lindquist
Sjanger: Drama
Boka handler om Sigbjørn, også kaldt for Sigge. Sigge er 15 år og han har en hemmelighet som ingen kan få vite om NOEN GANG.
Sigbjørn hadde begynt å lese en bok om poesi som han egentlig ikke likte så veldig godt og synes at det var en teit bok. Men etter hvert som han leste så begynte han å like boka. Sigbjørn kan ikke la noen finne ut av at han leser poesi for da kan han bli kastet ut av pøbel gjengen sin. Men av en eller annen grunn så fikk han en melding om at noen hadde funnet ut hva hemmeligheten er, men han vet ikke hvem personen er fordi h*n sendte fra ukjent nummer. Dette kan ødelegge pøbelryktet sitt. Hvordan skal han nå løse dette? Blir han kastet ut av gjengen sin?
Denne boka var veldig spennende og fanget lett interesse. Boka er skrevet på et ungdommelig språk, ganske likt som det vi bruker nå til dags. Dette gjør at boka er lett å forstå. Boka gjør også sånn at man føler hvordan Sigge har det og hva han føler og hvordan Sigge er som person. Man kan lære ganske mye av boks som for eksempel, om hvordan livet til MANGE ungdommer faktisk er nå. Og for eksempel om forelskelse og det å ikke tørre å si ifra til gjengen sin fordi man er redd for at de ikke skal like deg etterpå. Men jeg får en veldig god følelse inni meg når jeg hører at Sigge løser problemene og at han gjør det på en riktig måte. Boka handler veldig mye om hvordan Sigge takler alt dette og finner løsninger på problemene sine. Jeg liker også denne boka fordi jeg kjenner meg veldig lett igjen i noen av situasjonene og det med at man må faktisk tørre å ta et valg og finne en løsning på ting. Noe av det aller viktigste forfatteren sier i boka er «De aller tøffeste, de mest knallharde, er de som ikke bryr seg om hva de tøffe mener» Dette er en bok jeg anbefaler for alle som liker drama og litt spenning. Jeg synes at dette er en bok for aldersgruppen 12-17 år, grunnen til at jeg anbefaler boka for aldersgruppen 12-17 år er fordi det er ganske mange sider.. Boka er middels tykk så den tar ikke veldig lang ti å lese, men litt.
Jeg gir boka en STERK 5!


marina Børsum

marina Børsum

Skrevet av 15. desember 2016 av marina Børsum på Hovedgården ungdomsskole

«Min grusomme hemmelighet»
Forfatter: Anders Lindquist
Sjanger: Drama
Boka handler om Sigbjørn på femten år. Han er en pøbel og har en hemmelighet ingen kan få vite om.
En dag finner Sigbjørn en bok om poesi, han syntes det virker teit, men velger å lese litt i den. Den fanger interesse. Sigbjørn er litt flau og ønsker å holde interessen for poesi som en hemmelighet. Men en dag får han en anonym melding, det står at noen vet om hemmeligheten hans. Han blir redd, han ønsker ikke å bli mobbet og ledd av vennene sine, han vil jo være kul. Det blir ikke så enkelt for Sigbjørn.

Denne boka var utrolig spennende og morsom. Det skjedde veldig mye på en gang, som gjorde meg ivrig til å lese. Boka er skrevet på et ungdommelig språk, som er lett å forstå. Karakterene er skrevet på en utrolig bra måte, man lever seg veldig inn i hovedpersonens karakter. Man lever seg ikke bare inn i hovedpersonen, men i også hvordan forfatteren fremkaller boka, jeg så for meg alt som skjedde, følte at jeg var en del av boka. Jeg lever meg inni hvordan Sigbjørn er og oppfører seg mot andre. Teksten handler ikke bare om at ingen kan finne ut av hemmeligheten, men også vennskap, kjærlighet og dikt. Sigbjørn forelsker seg i en jente, men kan ikke si det til gjengen sin. Det er noe med boka som gjør meg glad og stolt over hvordan Sigbjørn klarer å takle problemene. Boka handler veldig mye om hvordan Sigbjørn kan finne ut av alt på en best mulig måte og ikke bare gi opp, som viser at man ikke skal bry seg om andres meninger. At ikke du må høre på alle meningene til venner, og at man kan forandre seg fra noen uker, det at du trenger ikke å være den samme hele tiden. Det syntes jeg er veldig bra, for ungdommer som kanskje er i en feil vennegjeng eller ikke har det noe bra. Forfatteren får fram mange viktige punkter i et ungdomsliv. Jeg tror forfatteren vil få fram at det kan være vanskelig å være ungdom, men man kommer seg alltid i gjennom problemene sine selv om alle følger litt ubehag en gang i blant. Man må drite litt i hva alle sier og mener om dine følelser!
Det er noe Lindquist skriver i boka, som jeg syntes er veldig viktig å få med «De aller tøffeste, de mest knallharde, er de som ikke bryr seg om hva de tøffe mener»

Jeg syntes dere burde lese den fordi man får en helt annen opplevelse av boka enn det man tror. Mye bedre enn forrevent av mine meninger. Boka har litt små dikt inni seg som er veldig interessante å lese. Jeg gir boka en 5.


Mira Jakobsen

Mira Jakobsen

Skrevet av 15. desember 2016 av Mira Jakobsen på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Min grusomme hemmelighet
Anders Lindqvist

Min grusomme hemmelighet handler om Sigge. Sigge er 15 år. Han er en knalltøff og farlig pøbel. En skikkelig bølle. Han tagger på biler, skoler og butikker. Han banker opp folk utafor butikken og han går i skinnjakke med nagler på.

Men Sigge har en hemmelighet. Han leser dikt. Og nå tenker du kanskje; det er da vel ikke så galt? Men for Sigge er det en stor hemmelighet, for hvis noen finner det ut, står ryktet hans som en pøbel på spill.

Livet til Sigge blir enda vanskeligere når han blir kasta ut av biblioteket. Men, så får han en medhjelper. Medhjelperen kommer med diktsamlinger til Sigge, mot at han gjør noe i gjengjeld. Og det han skal gjøre er litt vanskelig, uten å bli avslørt.
Min grusomme hemmelighet tar deg med på en reise, hvor du får lære om livet til en
bølle og hvordan man skal håndtere ungdomslivet. Det tar deg med på oppturer og nedturer med både vennskap og kjærlighet.

Jeg likte boka veldig godt fordi den var morsom og gøy å lese. Forfatteren har beskrevet diktene Sigge leser veldig godt og han har også skrevet hvordan Sigge forstår diktene han leser slik at andre forstår diktene bedre.

Jeg anbefaler boka for de som liker å lese om ungdomslivet og hvordan man skal håndtere venner som kanskje ikke er så gode til å være venner. Boka passer både for gutter og jenter.

Jeg synes boka burde nomineres til Uprisen, fordi det er en utrolig god bok som er både morsom, gøy, litt spennende og kanskje til og med litt trist noen ganger.


Linn-Katrin

Linn-Katrin

Skrevet av 14. desember 2016 av Linn-Katrin på Hyllestad skule

Tittel: Min grusomme hemmlighet
Forfattar: Ander Lindqvist
Boka handlar om ein som heiter Sigbjørn. Han er ein pøbel som går rundt og taggar. Bankar opp folk, og mange er redde han. Han prøver å passe inn i gjengen til Osman. Men ein dag blir han hekta på dikt. Som har prøver å skjule.
Ein dag reiste Sigbjørn og gjengen på butikken i friminuttet, på veg tilbake til skulen fekk Sigbjørn ein trusselmelding frå nokon som veit at han lese dikt, som han ikkje ville at nokon skulle vite. Den personen ville møte Sigbjørn, viss ikkje ville personen spre ut hemmeligheita. Han møtte personen, og det va ei jente som heiter Ling. Ho såg at Sigbjørn hadde ata boka med dikt, og sklle gje boka tilbake viss han beskytta broren hennar. Men ein dag eiser Osaman med Sigbjørn og gjennen til faren til Ling’s butikk. Då blir ho sur og fortel tl alle at Sigbjørn likar dikt.
Eg syns ikkje boka va så veldig spennande, med det var nokon spenningstoppar. Eg gir boka terningkast 4.


Hege Grøndalen

Hege Grøndalen

Skrevet av 14. desember 2016 av Hege Grøndalen på Stor-Elvdal ungdomsskole

Boka, min grusomme hemmelighet handler om en gutt som heter Sigbjørn. Han er en stor bølle. På ferie til mormoren sin kjeder han seg så fælt, han går bort til bokhylla. Der faller det ut en bok med mange dikt, han blir forelsket med en gang. Når han er tilbake fra mormoren, møtes gutta på biblioteket. De bøller med bibliotekaren, han blir nødt til å kaste boka ut av vinduet. Når han kommer tilbake den kvelden, er ikke boka der. Den er borte. Han blir sint å tagger på biblioteket. På skolen neste dag, får han en lapp av Ling, hun ber han om å møte henne bak skola. Der forteller hun at hun så alt og tok boka. Hun lover å gi den tilbake hvis Sigbjørn beskytter broren hennes. En dag tar Osman med seg Sigbjørn og gjengen til Ling’s far sin sushibutikk. Ling blir sur, og det ender opp med at hun sier til alle på skolen at Sigbjørn liker dikt.
Jeg liker boka fordi den er spennende, den passer til ungdom mellom 12-16 år. Dette er en veldig god bok, og jeg tror alle klarer å lese den. Jeg gir boka et terningkast 4. Boka er skrevet av Anders Lindqvist.

Vis flere anmeldelser

Til toppen