Midt i svevet

Arne Svingen Gyldendal 2018 65 anmeldelser

Didrik blir vekket av fortvilte rop fra stua. Han står opp. Nøler. Tenker på havskilpadder. Kjenner hvor kaldt gulvet er. Noen skriker smertefullt der nede. Didrik henter farens revolver, og beveger seg forsiktig ned trappa. Midt i svevet er en bok Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Andreas

Andreas

Skrevet av 14. desember 2018 av Andreas på Orstad skole

Eg synes at boka «midt i svevet» er ei skikkeleg bra bok. Boka er fylt med alvor, og er skriven på ein realistisk måte. Språket er som regel bra, men det var fleire setningar som det ikkje var meining i. Det var slik at ein måtte lese setninga om igjen for å forså kva forfattaren meinte med ho. Ho er skriven i fyrste person, så hovudpersonen sitt namn blir sjeldan nemnt, men det kjem fram at han heiter Didrik. Didrik er ein heilt vanleg gut fram til det utenkelege skjer. Faren hans blir skutt. Livet til Didrik blir aldri heilt det same igjen, og vi følg vekene etter at faren døyr. Han må bu hjå bestefaren ei stund og våger seg ut på ei ferd for å finne ut noko som han ikkje visste om faren. Saman med bestevennen Joakim etterforskar dei kva faren har gjort, og kjem fram til det utenkelege. For å finne ut kva faren har gjort må du lese boka sjølv.

Terningkast: 5


Iver

Iver

Skrevet av 13. desember 2018 av Iver på Stuenes skole

Midt i svevet
Midt i svevet er skrevet av Arne Svingen, og er gitt ut av bokforlaget Gyldendal.
Didrik våkner av et skrik i stua og lister seg inn på rommet til foreldrene sine. Der henter han revolveren til pappaen sin før han lister seg ned trappa. Slik begynner boka. Du får ikke med deg hva som skjedde den kvelden, før Didrik forteller det til bestekompisen sin Joakim i løpet av boken.
Boka bytter veldig mye på hvor og når handlingen skjer, dette gjør boka veldig forvirrende. Arne svingen kunne også ha droppet alt det med skilpadder. Det er ikke så veldig mye vits å ha det med.
Boken begynner ganske spennende, men taper seg etter hvert. Den er morsom, og har noen få uforutsigbare vendinger, men jeg syns boken er litt uinteressant fordi det for mye unødvendig fakta. Der burde det heller vært litt mer spenning.
Forsiden av boken og beskrivelsen bak, ga meg veldig lyst til å lese denne boken. Den hørtes og så spennende ut. Dessverre var ikke historien så spennende som jeg hadde håpet på
Derfor gir jeg denne boken 3/6


Thea

Thea

Skrevet av 7. desember 2018 av Thea på Fløysbonn skole

“Midt i svevet” av Arne Svingen.

Denne boka handlet for det meste om én hendelse som skjedde og hvordan hovedpersonen Didrik klarer seg og hvilke andre utfordringer som dukker opp grunnet denne hendelsen.

Denne boka er for de som er tålmodige. Det skjer ikke så veldig mange hendelser. Jeg synes boka har en veldig forvirrende start. Du må komme ganske langt inn i boka for å forstå hva handlingen dreier seg om.

Jeg synes også forfatteren nevner havskilpadder veldig mye og etter å ha lest hele boka skjønner jeg fortsatt ikke sammenhengen det har i historien og selv synes jeg han kunne droppet dette.

Boka bytter også veldig mye på hvilken tid vi er i, noe som gjør den enda mer forvirende og vanskeligere å henge med.

Det jeg likte godt med boka var slutten. Det var der jeg fikk flere svar som jeg lurte på og det var ganske spennende. Boka kunne likevel hatt litt mer spenning underveis. Jeg synes den blir litt kjedelig og anbefaler den ikke for de som ikke liker å lese


Ola

Ola

Skrevet av 7. desember 2018 av Ola på Lom ungdomsskole 10B

– Må vera tolmodig
Boka midt i svevet handler om ein gut som heiter Didrik. Han blir vekket midt på natta av mor og far hans som skriker nede i stua. Han lister seg ned trappa med revolveren i handa…

Eg synes ikke dette var noko særleg god bok sidan det generelt ikkje var så mykje spenning midt i boka. Boka starta bra og slutta bra. Denne boka vil eg anbefale dei litt eldre til å lese sidan ein må vere tolmodig for å lese den. Eg vil gje denne boka terningkast 3.


Jan Fredrik Fagerland

Jan Fredrik Fagerland

Skrevet av 6. desember 2018 av Jan Fredrik Fagerland på Åkra ungdomsskole

Midt I svevet

Boka er skrevet av forfattaren Arne Svingen. Arne Svingen har skreve mange andre
ungdomsbøker eg har lese før og som eg synest er bra. Det var derfor eg valgte denne boka. Boka Imponerte meg ikkje så mykje. Det skjedde alt for mykje på ein gong så eg klarte ikkje å følge med på kva som skjedde. Eg trur at boka heiter Midt I svevet for han forteller om livet til Didrik, og han er midt I livet og har det veldig vanskeleg.

Boka handler om ein gutt som heter Didrik. Didrik blir vekket av at foreldra roper og skriker fra stua. Han står opp, nøler, tenker på havskilpadder. Han synest golvet er kalt, men han hører noen skrike smertefullt fra stua, Didrik henter revolveren til faren og beveger seg forsiktig ned trappa.
Mi meining om boka er at boka er spennende I begynnelsen, men det blir kjedeleg etter vert. Eg likte ikkje denne boken fordi den var vanskeleg å henge med i kva som skjedde, eg gir denne boka terningkast 2.

Vis flere anmeldelser

Til toppen