Midt i svevet

Arne Svingen Gyldendal 2018 65 anmeldelser

Didrik blir vekket av fortvilte rop fra stua. Han står opp. Nøler. Tenker på havskilpadder. Kjenner hvor kaldt gulvet er. Noen skriker smertefullt der nede. Didrik henter farens revolver, og beveger seg forsiktig ned trappa. Midt i svevet er en bok Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Nicolas Elio Ambjørndalen

Nicolas Elio Ambjørndalen

Skrevet av 4. desember 2018 av Nicolas Elio Ambjørndalen på Landøya ungdomsskole

Jeg synes denne boken var forvirrende, men også spennende. Det er et minus at den er så forvirrende i starten. Jeg tror dette er en bok mange kan like pga innholdet i boka. Den passer mange og er en spennende bok der du må tenke litt. Det er en fin blanding mellom undring og spenning. Faren til Didrik blir skutt og drept av en innbruddstyv, boken handler om livet til Didrik etter hendelsen. Jeg gir denne boken terningkast 4.


Rita

Rita

Skrevet av 3. desember 2018 av Rita på Ruseløkka skole 10B

Midt i svevet- Øyeblikket som endret hele livet hans

Jeg har lest boken Midt i svevet. Den handler om en gutt som har en litt rar familie. Boken er litt rar og går ganske sakte i begynnelsen. Jeg måtte lese ganske mye før jeg faktisk begynte å forstå innholdet. Det positive var at spenningen økte etter hver side. Det dumme var at handling dermed ble lett å forutse som gjorde det litt uinteressant.

Midt i svevet er en litt uforståelig roman. Den er skrevet av Arne Svingen. Boken har 221 sider. Den handler om Didrik og sin familie. En natt hørte Didrik et skudd fra underetasjen. Han tok farens revolver og rettet den mot innbruddstyven. Det samme gjorde tyven bare at han skjøt. Skuddet traff ikke Didrik, den traff faren som hoppet foran den. Livet hans endret seg midt i svevet.

Hovedpersonen Didrik nevner skilpadder ganske ofte. Kanskje det er et slags virkemiddel forfatteren Arne Svingen har brukt. Arne Svingen er en veldig flink forfatter som har blitt nominert til flere bokpriser. Forfatteren bruker veldig finne skildringer for å beskrive boken enda mer.

Boken var helt grei men den burde hatt flere spenningskurver mot slutten for å gjøre den mer spennende. Denne boken passer for det meste til ungdommer men jeg kunne tenkt meg at voksne leser den og. Jeg vil gjerne anbefalt boken til alle sammen, men den var ikke den beste jeg har lest heller. Jeg gir boka terningkast 4.


Bjørnar

Bjørnar

Skrevet av 3. desember 2018 av Bjørnar på Åkra ungdomsskole

Boka er skreve av forfattaren Arne Svingen. Arne Svingen har skreve mange andre
ungdomsbøker eg har lese før og som eg synest er bra. Det var derfor eg valgte denne boka. Boka Imponerte meg ikkje så mykje. Det skjedde alt for mykje på ein gong så eg klarte ikkje å følge med på kva som skjedde. Eg trur at boka heiter Midt I svevet for han forteller om livet til Didrik, og han er midt I livet og har det veldig vanskeleg.

Boka handlar om ein gut som heiter Didrik. Ei natt høyrde han roping frå etasjen under så han henta pappaen sin revolver og gjekk ned. Det var ein tjuv der som snakka med foreldrene hans. Tjuven skaut eit skudd mot Didrik, men pappaen hoppa framfor og blei truffen og døydde. Så tok Didrik og skot tjuven sånn at han og døydde. Etter det sov Didrik og mammaen hjå onkelen og tanten Didrik. Didrik syntes det var kjedeleg der så han rømte til bestevennen sin Joakim. Det skjedde ganske mykje med Joakim og Didrik så dei gløymde seg I skogen med nattbriller. Ein gong Didrik var I skogen såg han ein mann med hette over ansiktet så Didrik slo han nesten I hjel for han blei så redd, men Joakim stoppa han for det var læraren dei slo ned.
Boka avslutter med at Joakim og Didrik sitt I huset og drikk øl og snakkar.

Eg opplevde boka som litt trist fordi pappaen til Didrik døydde og Didrik var trist ofte.
Boka er god fordi forfattaren skreiv eit bra innhold og ein bra forteljing. Det som gjer boka dårleg er at det veldig mykje på ein gong. Folk bør lese denne boka viss dei er glad I spenning og klarar å følge med. Boka får terningkast 4.


Hanna

Hanna

Skrevet av 30. november 2018 av Hanna på Landøya ungdomsskole

Bokanmeldelse

Den som har skrevet boka heter Arne Svingen. Forlaget er Gyldendal.
Min opplevelse av boken var at jeg leste fordi vi måtte lese. Jeg leste ikke for å kose meg. Sjangeren til boken tror jeg må være en roman.

Jeg leste boken som heter “Midt i svevet” og jeg synes at den er veldig forvirrende, og pluss at det føltes ut som om at det gikk utrolig lang tid å lese boken. Jeg følte ikke at boken hadde en spesiell handling. Da det liksom skulle være skummelt var det bare forvirrende og jeg ble utålmodig.

Boken handler om Didrik som ofte tenker på havskilpadder, og han takle situasjoner som kommer veldig brått på. Boka viser veldig mye hvordan man takler akkurat slike situasjoner, men også hvordan man skal greie å leve med dem i etterkant. Didrik står ofte alene, men og det viser hvor mye man faktisk trenger familie og venner. Faren til Didrik reddet livet hans. Og livet hans ble forandret midt i svevet.
Forsiden til boka ser utrolig spennende, og det var derfor jeg ble glad da jeg fikk boken. Men ordtaket “Don't judge a book by its cover” har jeg hørt veldig mye om, men har aldri forstått det helt. Det har jeg nå for og si det sånn.

TERNINGSKAST 3


Harald

Harald

Skrevet av 29. november 2018 av Harald på Landøya ungdomsskole

“Midt i svevet”

Boka “midt i svevet” følger livet til Didrik etter at han skjøt en innbruddstyv som drepte faren hans.

Starten av boka var den mest spennende og minst forvirrende biten. Forfatteren hopper veldig mye fram og tilbake i tid og den blir veldig forvirrende etter hvert. Det er også mange personer man ikke får vite veldig mye om så det funker ganske dårlig. Didrik er trist og nysgjerrig gjennom hele boka, samtidig som han er omringet av flere triste og kjedelige mennesker.
Boka står mye stille og det er lite action. Forfatteren legger ofte inn noe om havskilpadder, noe som bare resulterer i et mislykket forsøk på å være morsom tror jeg. Det er mye skildring i boka.

Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen