Midt i svevet

Arne Svingen Gyldendal 2018 65 anmeldelser

Didrik blir vekket av fortvilte rop fra stua. Han står opp. Nøler. Tenker på havskilpadder. Kjenner hvor kaldt gulvet er. Noen skriker smertefullt der nede. Didrik henter farens revolver, og beveger seg forsiktig ned trappa. Midt i svevet er en bok Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marius

marius

Skrevet av 17. desember 2018 av marius på Husnes ungdomsskole

Denne boka handler om Didrik som mister faren sinn i ein ulykke og finner hemligheter
om jobben hans etter at han daude i ulykken.

Didrik blir vekket av fortvilte rop fra stua. Han står opp. Nøler. Tenker på havskilpadder. Kjenner hvor kaldt gulvet er. Noen skriker smertefullt der nede.
Didrik henter farens revolver, og beveger seg forsiktig ned trappa.

Eg synnest boka var ganske langsom og manglet spenning i midten av teksten og han var litt rar.
Men bortifra det saa var boka ganske ok.
Saa eg gir han terninkast 3 paa grunn av boka var litt kjedeleg og manglet meir spenning i midten av boka


Erlend

Erlend

Skrevet av 17. desember 2018 av Erlend på Husnes ungdomsskole

Uprisen
Boka mi heite Midt i svevet
Denne boka synst eg var veldig rar og vist dei hadde sakt kva som hadde skjedd at han drap faren sin. Men dei sa det ikkje før seint i boka og da blei det masse missforståingar på starten men elles så va denne boka bra men eg likte an ikkje litt
Terningkast: 3


Kaja

Kaja

Skrevet av 15. desember 2018 av Kaja på Grevlingen ungdomsskole

Boka handler om Didrik som våkner opp på natta av rop i stua. Gjennom hele boka får man hint og tips om hva som skjedde. Jeg fikk lyst til å lese videre fordi jeg hadde så lyst til å vite hva som hadde skjedd den natten.I tillegg likte jeg at det er tilbakeblikk så man blir mer kjent med karakteren. Tittelen på boka er veldig interessant og man blir veldig nysgjerrig.


Ludvig

Ludvig

Skrevet av 14. desember 2018 av Ludvig på Ruseløkka skole, 10A

Midt i svevet

Boken midt i svevet er en av flere spenningsromaner skrevet av Arne Svingen som har blitt nominert til en bokpris. Boken handler om hvordan hovedpersonen Didrik sitt liv blir endret etter en grusom natt. I tillegg handler den om å være i det kritiske øyeblikk og hvordan en ung gutt opplever en traumatisk opplevelse.

Boken starter in medias res som vil si at den starter midt i en handling. Didrik blir vekket av ubekvemme lyder fra stuen midt på natten. Han plukker opp revolveren til faren og går forsiktig ned trappen der han oppdager en innbruddstyv. Tyven legger merke til revolveren til Didrik og nøler ikke med å skyte. Etter denne natten endret livet til Didrik seg drastisk. Han hadde mistet farens liv, som i håp hadde å redde sønnen sin fra skuddet da han løp foran Didrik, og leve med følelsen av å ha skutt et annet menneske. Boken fortsetter med å følge livet til Didrik videre etter hendelsen samtidig som Svingen har lagt inn flere tilbakeblikk.

Jeg synes starten var litt treg, men hentet seg raskt inn igjen litt senere i boken ettersom den ble mer spennende når man forsto mer. Det er viktig å konsentrere seg om boken når man leser på grunn av alle tilbakeblikkene, hvis ikke kan det bli litt vanskelig å henge med og da mister i hvert fall jeg interessen for å lese videre. Boken hadde flere skildringer som gjorde boken spennende, for eksempel i starten der Arne skildrer hvor redd Didrik var når han skulle til å gå ned trappen. Skildringer som dette og hvordan folk oppførte seg rundt Didrik viser at boken har et alvorlig tema.

Jeg vil anbefale boken videre for andre å lese. Jeg synes det var spennende å se hvordan en ung gutt som Didrik og folk rundt ham oppførte seg etter en slik hendelse. Det var et interessant tema og presentert bra. Personlig liker jeg ikke bøker skrevet retrospektivt, altså at den hopper litt frem og tilbake, ikke helt min stil. Ellers er det en godt skrevet bok med et interessant tema og derfor gir jeg den terningkast 5.


Sander og Natan

Sander og Natan

Skrevet av 14. desember 2018 av Sander og Natan på Skarbøvik ungdomsskole

Den gir ingen mening og det er absolutt ingenting som gjør at vi vil lese denne boka.

Det tar lang tid før vi forstår hva som skjer. Først omtrent halvveis i boka, begynner ting å falle på plass. Det er for seint! Slutten er skuffende, den er altfor enkel og snyter leseren for en god oppklaring.

Boka handler om Didrik og bestekompisen Joakim. Didrik tenker ofte på havskilpadder fordi det er beroligende. Han trenger beroligende tanker fordi han har opplevd noe traumatisk. Dessverre kommer det ikke tydelig nok frem hva som har skjedd, og vi tror at han gjort noe han faktisk ikke har gjort.

Handlingen begynner spennende, men etter det faller boka sammen. Vi blir ikke interessert i hovedpersonen – vi føler ingenting for ham. Vi får heller ikke tak på handlingen, og det vanskelig å se for seg det som skjer.

Terningkast 1.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Erlend

Erlend

Skrevet av 17. desember 2018 av Erlend på Husnes ungdomsskole

Uprisen
Boka mi heite Midt i svevet
Denne boka synst eg var veldig rar og vist dei hadde sakt kva som hadde skjedd at han drap faren sin. Men dei sa det ikkje før seint i boka og da blei det masse missforståingar på starten men elles så va denne boka bra men eg likte an ikkje litt
Terningkast: 3

Til toppen