Meningen med Atlas

Torun Lian Aschehoug 2021 1 anmeldelse

Atlas er 16 år gammel og dødelig syk. Han orker ikke mer av behandlingen, og stikker av med toget, til København. Der driver han rundt i gatene, og treffer etter hvert den 15 år gamle Molly. Hun bor litt her Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emmy

Meningen med Atlas

Skrevet av 15. oktober 2021 av Emmy på Sogndalen ungdomsskole

Boken handler om 16 åringen Atlas som er blitt dødelig syk og han vil ikke lengre ha behandlingene for det. I stedet reiser han ut i verden, til Danmark for å finne meningen med seg selv. Ute i gatene i København møter han Molly.

Jeg liker at det er skrevet mye om hva Atlas tenker og føler. Det gjør det på en måte mer spennende å lese selv om det ikke skjer noe spesielt hele tiden. Man kan også kjenne seg igjen i noen av tankene og følelsene til Atlas, noe som gjør det til en bedre ungdomsbok og lettere å lese selv om det går litt tregt noen steder i boken.

Jeg synes det er veldig bra skrevet. Den er detaljert og er ganske så realistisk. Men jeg synes boken hadde en alt for brå slutt, eller slutten på Atlas var “bra” men jeg mener slutten mellom Atlas og Molly og alt som skjedde på hotellet.

Selv om jeg ikke helt likte slutten så anbefaler jeg at andre leser boken, for man kan faktisk lære noe av den. Man lærer at man ikke skal dømme andre folk uansett hva de gjør/har gjort for de har ofte en god grunn til at de gjør eller har gjort noe.

Boken får et terningkast: 4

Til toppen