Meningen med Atlas

Torun Lian Aschehoug 2021 5 anmeldelser

Atlas er 16 år gammel og dødelig syk. Han orker ikke mer av behandlingen, og stikker av med toget, til København. Der driver han rundt i gatene, og treffer etter hvert den 15 år gamle Molly. Hun bor litt her Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Bertine

En moderne versjon av Romeo og Julie

Skrevet av 15. desember 2021 av Bertine på Husnes ungdomsskule

Meningen med ATLAS
Av Torun Lian

Dette er en ungdoms roman, som tar for seg mange tanker og følelser en ungdom kan kjenne på. Boken handler om Atlas (16) som har fått kreft i hofta. Han vet han kommer til å dø. Derfor reiser han til Kristiania, for og finne meningen med livet. Her møter han Molly (15), som han blir hodestups forelsket i.

Boken startet med Atlas som har satt seg på et tog på vei til Kristiania. Han har rømt hjemme fra. I de første senene får vi høre mye om tankene til Atlas, dette er noe som kan bli litt kjedelig i lengden. Etter vært får vi møte på karakteren Molly. Jeg syns at forfatteren tar opp noen gode senario når det kommer til Molly. Dette er en karakter som ikke har at den mest gunstige barndommen.

Vider i boken føler jeg at det mangler litt spenningskurver. På en måte føles det som om at over halve boken er innledningen. Noe som førte til at jeg som leser ikke klarte å kose meg med boken, det ble mer et ork om og bli ferdig med den.

Hadde det ikke vært for slutten ville jeg nok ikke gitt boken mer en terningkast 1. men slutten drar den opp både et og to hakk. Her har forfatteren fått in mange spenningskurver som får deg til og ville lese videre. BARE HELE BOKEN HADDE VÆRT SOM DETTE! Alt i alt gir jeg boken et terningkast 3. Ikke en bok jeg ville ha anbefalt videre. Spesielt om man skal prøve og få ungdommen til og like og lese.


April

Atlas

Skrevet av 15. desember 2021 av April på Husnes ungdomsskule

Meininga om Atlas

Forfattar: Torun Lian

Boken handlar om ein 16 åring som heiter Atlas og han skulle ta tog til København for finne meininga med seg sjølv. Eg synest denne boka er veldig kjedeleg å treig eg fekk ikkje te å lesa den for den va så kjedeleg. Det er ein roman sjanger.

Eg gjer boka terningkast 1


Hanna Jansvik

Meningen med Atlas

Skrevet av 29. november 2021 av Hanna Jansvik på Øresvik skole

Boka er skrevet av Torun Lian (65 år)
"Meningen med Atlas" handler om Atlas (16 år) som har kreft i hofta. Han gidder ikke mer av behandlinga på sykehuset når han vet at han dør uansett, så han tar toget til Danmark. I Danmark møter han Molly, og forelsker seg.
Boka var proppa full av drama mellom Atlas og Molly. Det ble nesten litt for mye drama, men boka var i hvert fall ikke kjedelig.
Den tok litt lang tid å lese, men det var aldri et kjedelig tidspunkt. Boka er full av følelser, drama og kjærlighet. Overalt ei veldig bra bok, som jeg gir terningkast 4.


Mina

Kva er meininga med Atlas

Skrevet av 29. november 2021 av Mina på Husnes ungdomsskule

Forfattar: Torun Lian

16 åringen Atlas har blitt dødeleg sjuk men har ikkje lyst på behandlinga lenger. Han setter seg på eit tog som går videre til Danmark for og finne meininga med seg sjølv og livet sitt. På gata I København møter han ei jente med namnet Molly.

Det som er negativt med boka for meg er at den ikkje falt heilt I smak og gjekk veldig sakte, og vanskeleg å få med seg det man leser. Det som da er positivt er jo at det er ein ungdomsbok som kan gå ut på følelsar men også tankar han ikkje seier til nokon andre.

Eg personleg ville nokk kanskje ikkje anbefalt den videre med mindre ein syns d3t er kjekt med bøker som går ganske sakte og lese. Så eg vil kanskje gi terningkast 2.


Emmy

Meningen med Atlas

Skrevet av 15. oktober 2021 av Emmy på Sogndalen ungdomsskole

Boken handler om 16 åringen Atlas som er blitt dødelig syk og han vil ikke lengre ha behandlingene for det. I stedet reiser han ut i verden, til Danmark for å finne meningen med seg selv. Ute i gatene i København møter han Molly.

Jeg liker at det er skrevet mye om hva Atlas tenker og føler. Det gjør det på en måte mer spennende å lese selv om det ikke skjer noe spesielt hele tiden. Man kan også kjenne seg igjen i noen av tankene og følelsene til Atlas, noe som gjør det til en bedre ungdomsbok og lettere å lese selv om det går litt tregt noen steder i boken.

Jeg synes det er veldig bra skrevet. Den er detaljert og er ganske så realistisk. Men jeg synes boken hadde en alt for brå slutt, eller slutten på Atlas var “bra” men jeg mener slutten mellom Atlas og Molly og alt som skjedde på hotellet.

Selv om jeg ikke helt likte slutten så anbefaler jeg at andre leser boken, for man kan faktisk lære noe av den. Man lærer at man ikke skal dømme andre folk uansett hva de gjør/har gjort for de har ofte en god grunn til at de gjør eller har gjort noe.

Boken får et terningkast: 4

Til toppen