Megzilla

Gro Dahle, Kaia Nyhus Cappelen Damm 2015 7 anmeldelser

Ingeborg heter så klart Ingeborg, men føler seg ikke nødvendigvis som Ingeborg for det. For hvem er «Ingeborg» egentlig? Hvordan er det å være Ingeborg, i Ingeborgs kropp? Hvordan er det å være Ingeborg når kroppen hennes og tankene hennes Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ole Martin Strømnes

Ole Martin Strømnes

Skrevet av 2. desember 2015 av Ole Martin Strømnes på Varteig skole

Treg

Denne boka "handler" om Ingeborg, som ikke helt vet hvem hun er. Det handler for det meste om overgangen hennes fra barn til ungdom, og hvordan den var.

Denne boka syns jeg var vanskelig å forstå og lese, og den var ikke spennende og fanget meg ikke i det hele tatt. Det var nesten ingen handling i teksten, noe som gjorde at den ble treg som bare det! Det var bare tanker og følelser, ingen handling, som gjorde at det ikke var spennende å lese og man ble ikke revet med i teksten. Overskriften "Megzilla" skjønte jeg ikke i det hele tatt. det ble ikke nevnt en eneste gang i teksten, noe jeg syns var rart.
Boka var Original og jeg har ikke lest noen lignende. Allikevel så kommer jeg ikke til å lese noen lignende en gang til, denne ble for treg for meg rett og slett.

Denne boka ble for treg for meg, og jeg vil gi denne boka terningkast 2, fordi at boka fanget meg ikke, det var ikke noen ordentlig handling, og den var ikke spennende i det hele tatt. Om jeg må anbefale denne for noen, så anbefaler jeg denne for jenter i ungdoms perioden, ikke for gutter. Denne boka bør ikke nomineres til Uprisen.


Sunna Marie Oddli

Sunna Marie Oddli

Skrevet av 26. november 2015 av Sunna Marie Oddli på Gulskogen ungdomsskole

Megzilla
En åpen og ærlig illustrert bok om det å være ungdom

Denne bildeboken for ungdommer handler om Ingeborg. Ingeborg sliter med overgangen fra barn til ungdom. Hun er både barn og ungdom. Ingeborg vet ikke lenger hvem hun er, hun føler ikke at hun passer i sin egen kropp.

Jeg liker veldig godt konseptet bildebøker for ungdom og spesielt når språket er så bra som det er i Megzilla. Jeg synes forfatteren har beskrevet følelser veldig godt og at illustrasjonene utfyller teksten på en perfekt måte. Både teksten og bildene er nydelige og åpne for tolking.

Dette er en dønn ærlig bok. Ingen ting er lagt skul på. Boken tar opp tema som er tabu og andre temaer man ikke snakker så ofte om som onani, sex og mensen.

Jeg tror mange unge, spesielt jenter, har følt seg slik som Ingeborg. Enten man har følt forvirring rundt overgangen fra barn til ungdom eller man kjenner seg igjen i det å være forelsket. Man kan fortsatt ha stor glede av denne boken selv om man ikke kan kjenne seg igjen i den.

Da jeg var ferdig med boken var jeg usikker på hvordan jeg skulle anmelde den. Det tok litt tid å fordøye den, jeg tror det var et positivt tegn. Dette er en bok jeg har tenkt mye på i dagene etter at jeg leste den.
Det kan være flaut og det kan være pinlig, men jeg likte denne boken veldig godt fordi den er så ærlig og fantastisk. Jeg gir denne boken terningkast 5.

Gulskogenskole-LESDET!

Til toppen