Megzilla

Gro Dahle, Kaia Nyhus Cappelen Damm 2015 7 anmeldelser

Ingeborg heter så klart Ingeborg, men føler seg ikke nødvendigvis som Ingeborg for det. For hvem er «Ingeborg» egentlig? Hvordan er det å være Ingeborg, i Ingeborgs kropp? Hvordan er det å være Ingeborg når kroppen hennes og tankene hennes Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Aja Dia

Aja Dia

Skrevet av 18. desember 2015 av Aja Dia på Grim skole

Megzilla er en bok om Ingeborg. Hun går gjennom puberteten og har "merkelige" følelser. Dette er ikke som en vanlig bok. Dette er på en måte en billedbok for barn. Men egner seg nok til 13 og oppover, så hold denne boken utilgjengelig for yngre søsken! Boken har noen sterke bilder og en historie som kan være litt vanskelig å forstå. Denne boken har ikke egentlig en vanlig historie som skrevet tidligere. Det er egentlig ikke en historie men forskjellige øyeblikk. Litt som en dagbok men ikke skrevet med dato og så videre.

Jeg falt ofte ut av boken og ble forvirret. Det var sjeldent handling i teksten og ikke mye skjedde. For meg er dette en spesielt og annerledes bok, men jeg føler den bare ville passet til jenter, noe som er litt dumt. Slutten var ganske rar og tittelen "Megzilla" ble ikke forklart. Jeg tror den heter dette på grunn av poenget i boken. Poenget er at når man er i puberteten er det vanskelig å vite hvem du er. Du går kanskje over faser og mye forskeligg rart. Det kan noen ganger føles som om alle er normale, men du bare er et monster der du står. Så altså "Meg-Godzilla. Boken har gode følelsesfulle beskrivelser og er dyp når det gjelder tanker.

Jeg for min smak, likte ikke boken særlig og gir den et terningkast 3,5 på grunn av selve historien og hvor tregt det gikk å lese.


Oliver

Oliver

Skrevet av 16. desember 2015 av Oliver på Varteig skole

Ikke noe særlig til bok.
Megzilla er en bok som handler om Ingeborg, og om hvordan hun kommer seg gjennom puberteten. Ingeborg prøver gjennom denne tiden, og hun prøver å finne ut hvem hun er.
Boka har masse fæle bilder, og litt usammenhengende tekst på hver side. Dette gjør at man veldig fort ramler ut av teksten og får lite lyst til å fortsette å lese.


Ingrid

Ingrid

Skrevet av 15. desember 2015 av Ingrid på Rørvik skole

Megzilla er ei bok som handler om Ingeborg, og hvordan hun kommer seg gjennom puberteten. Ingeborg prøver gjennom denne tide å finne ut hvem hun er. Hun har ikke venner, og låser seg alltid inn på rommet sitt og prater ikke med noen. Det som er bra med boken er at den forteller at "alt er normalt". Å lure på hvem du er, finne ut hvem du er og å teste sine egne grenser.

Denne boken er bygd opp veldig enkelt, med lite test og mye bilder/tegninger. Jeg vil kanskje si at denne boka passer bedre til de som går i 6.-7. klassen.

Alt i alt var denne boka veldig kjedelig å lese, og den anbefales ikke. Terningkast 3.


amalie

amalie

Skrevet av 15. desember 2015 av amalie på Grim skole

Dette er en bok om pubertet. Om det og ikke vite hvem du egentlig er. Ingeborg har det sånn. Hun vet nemlig ikke hvem hun er lengre. Nå er hun mellom stadiet barn og ungdom, og finner seg veldig ubekvem med puberteten. Spesielt hvordan kroppen hennes forandrer seg.
Denne boka syns jeg var vanskelig å forstå, og den var ikke spennende og fanget meg ikke i det hele tatt. Det var nesten ingen handling i teksten, noe som gjorde at den ble kjedelig. Denne boka er veldig lett lest og minner meg litt om en barnebok siden det er lite tekst og bilder i den, men det handler om puberteten og litt sånn, jeg tror det er det eneste som skiller den fra en barnebok og en ungdomsbok. Overskriften "Megzilla" skjønte jeg ikke i det hele tatt. det ble ikke nevnt en eneste gang i teksten, noe jeg syns var rart. Dette er en dønn ærlig bok. Ingen ting er lagt skul på. Boken tar opp tema som er tabu og andre temaer man ikke snakker så ofte om som onani, sex og mensen.
Denne boken ble for rar for meg, jeg likte ikke denne boka, og jeg føler denne boken er ment mer for jenter en for gutter når en bok er nominert til uprisen synes jeg det kan være en bok for både jenter og gutter. Terningkast 3


MARTHE

MARTHE

Skrevet av 2. desember 2015 av MARTHE på Slåtthaug Ungdomsskole

Megzilla eller bare megakjedelig

Dette er en bok om pubertet. Om det å ikke vite hvem du egentlig er. Ingeborg har det sånn. Hun vet nemlig ikke hvem hun er lengre. Nå er hun mellom stadiet barn og ungdom, og finner seg veldig ubekvem med puberteten. Spesielt hvordan kroppen hennes forandrer seg. Hun kjenner seg rett og slett ikke igjen.

Bildeboken «Megzilla» var både kjedelig og interessant. Det som gjorde den kjedelig var hvordan forfatteren formidlet historien. Jeg følte hun brukte lang tid på å komme frem til hva hun mente. Det som derimot gjorde boken interessant var temaet, og hvordan forfatteren skrev om det uten at det ble på en klein måte. Alt ble skrevet på en ærlig måte, så direkte. Så den var så og si kjedelig med et godt konsept.

Jeg tro nok at mange kanskje kunne kjent seg igjen i situasjonen, og spesielt jenter. Forandringen som skjer med oss under puberteten, kan gjøre at en kanskje ikke helt vet hva som skjer med seg selv. Forandringen kan være tøff, særlig hvordan følelsene dine forandrer seg med tiden.

Jeg kan trygt slå fast at da jeg hadde lest boken, sto jeg igjen med blandede meninger. Det tok tid å komme inn i historien, samtidig som jeg ønsket å vite mer. Boken var så å si ok, men allikavel kjedelig. Derfor terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Sunna Marie Oddli

Sunna Marie Oddli

Skrevet av 26. november 2015 av Sunna Marie Oddli på Gulskogen ungdomsskole

Megzilla
En åpen og ærlig illustrert bok om det å være ungdom

Denne bildeboken for ungdommer handler om Ingeborg. Ingeborg sliter med overgangen fra barn til ungdom. Hun er både barn og ungdom. Ingeborg vet ikke lenger hvem hun er, hun føler ikke at hun passer i sin egen kropp.

Jeg liker veldig godt konseptet bildebøker for ungdom og spesielt når språket er så bra som det er i Megzilla. Jeg synes forfatteren har beskrevet følelser veldig godt og at illustrasjonene utfyller teksten på en perfekt måte. Både teksten og bildene er nydelige og åpne for tolking.

Dette er en dønn ærlig bok. Ingen ting er lagt skul på. Boken tar opp tema som er tabu og andre temaer man ikke snakker så ofte om som onani, sex og mensen.

Jeg tror mange unge, spesielt jenter, har følt seg slik som Ingeborg. Enten man har følt forvirring rundt overgangen fra barn til ungdom eller man kjenner seg igjen i det å være forelsket. Man kan fortsatt ha stor glede av denne boken selv om man ikke kan kjenne seg igjen i den.

Da jeg var ferdig med boken var jeg usikker på hvordan jeg skulle anmelde den. Det tok litt tid å fordøye den, jeg tror det var et positivt tegn. Dette er en bok jeg har tenkt mye på i dagene etter at jeg leste den.
Det kan være flaut og det kan være pinlig, men jeg likte denne boken veldig godt fordi den er så ærlig og fantastisk. Jeg gir denne boken terningkast 5.

Gulskogenskole-LESDET!

Til toppen