Medeia

Jan Chr. Næss Gyldendal 2021 7 anmeldelser

Det er blitt 1655. Jonah Hemp og en høygravid Medeia driver omkring på havet nesten uten mat og drikke. De har ikke hatt vind i seilene på mange uker, og det er bare et spørsmål om tid før de og Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lilly

Veldig spennende!

Skrevet av 19. oktober 2021 av Lilly på Flåtestad ungdomsskule

"Den gyllene parykken" er bok 3 av 3 bøker skrevet av Jan Chr. Næss. Jeg har ikke lest de to tidligere bøkene, men det gikk fint å lese boken. Det var noen ting i boken jeg ikke forsto fordi jeg ikke har lest det som skjedde før, men det viktigste ble godt forklart underveis.

Handlingen i boken er i 1655, så alt fra framkomstmidler og vitenskap er helt ulikt fra nå. Vi møter mange personer, men hovedpersonene er Jonah Hemp, og den 3000 år gamle, gravide, heksen Media. Det jeg forsto var at i en av de forrige bøkene hadde de reist mot Afrika for å redde vennene sine, men nå (i starten av boken) drev de bare rundt på havet. Parallelt følger vi også mannskapet på slaveskipet Tonneau, "kaptein" Sylvian Lestauge, Baxter, Nutcraker, Grog og Krijstoffer Jaan. I boken skjer det masse handling fort, noe jeg syntes er en bra ting fordi da ble jeg ikke lei av boken. På et punkt blir alle menneskene/historiene knyttet sammen, det var både spennende og forvirrende og var kanskje en av favorittpunktene i historien.

Jeg syntes "Den gyllene parykken" var veldig spennende og underholdende, når jeg først kom meg noen sider inn i boken gikk det veldig fort. Jeg har veldig lyst til å lese de to forrige bøkene fordi jeg liker skrivestilen og fordi jeg vil forstå det jeg ikke forsto. Terningkast 5-eller 4+ (Grunnen til at den ikke er 5 er fordi jeg ikke forsto hele for historien og ble litt forivret).


jenny

jenny

Skrevet av 29. september 2021 av jenny på Husnes ungdomsskule

denne boka er ikkje noko for meg. eg likar ikkje sånn type bok. det skjedde ingenting

Til toppen