May Lenda

Marte Aune Publica Bok 2013 11 anmeldelser

Femten år gamle May er en glad og klønete jente som bor sammen med sine fraværende foreldre på det lille tettstedet Fjellid. En dag blir storebroren hennes, Fredrik, tatt for juks under en eksamen, og han faller ned i en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sofie Elise Gyllensten

Sofie Elise Gyllensten

Skrevet av 6. oktober 2013 av Sofie Elise Gyllensten på Kråkerøy Ungdomsskole

Livet snus på hodet
May Lenda er tittelen på boka jeg har lest. May er navnet på hovedpersonen og hun bor sammen med storebroren hennes Fredrik, moren og faren hennes. Foreldrene hennes er sjeldent hjemme og hun og Fredrik er vant til å klare seg selv. May vet at broren sliter og har slitt lenge med mobbing. En dag snus livet hennes på hodet da noe helt uforventa skjer.
Boka er svært lettlest p.g.a dens korte setninger og enkle språk. Den er spennende fra første til siste side. Den var ganske vanskelig å legge fra seg. Forfatteren tar også opp store temaer som religion og lar karakterene ha egne, sterke meninger om dette. Dette gjør at karakterene får en mer spennende personlighet.
Forfatteren, Marte Aune, ga ut boka May Lenda som sin debutroman. Jeg liker måten hun skriver på. Den gjør at jeg blir oppslukt av boka.
Målgruppen for denne boka er nok 13-16 år. Noen kan antageligvis kjenne seg igjen i den situasjonen May havner i.
Jeg synes det er fint at vi følger de samme personene gjennom hele boka, i tillegg til at det kommer nye personer.
Denne boka kan fortelle oss det at livet går videre, selv om triste ting skjer.

Til toppen