May Lenda

Marte Aune Publica Bok 2013 11 anmeldelser

Femten år gamle May er en glad og klønete jente som bor sammen med sine fraværende foreldre på det lille tettstedet Fjellid. En dag blir storebroren hennes, Fredrik, tatt for juks under en eksamen, og han faller ned i en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Nes folkebibliotek » UPrisen

Nes folkebibliotek » UPrisen

Skrevet av 10. mars 2014 av Nes folkebibliotek » UPrisen

[…] Aune: May Lenda. […]


Tale Mossige Loven

Tale Mossige Loven

Skrevet av 12. desember 2013 av Tale Mossige Loven på Voss ungdomsskule

Bokmelding 2
Kva boka heitar: May Lenda.
Antall sider: 247 sider.
Forfattar: Marte Aune, ho starta og skrive si første bok trettenårs alderen. May Lenda er hennas fyste utgjeve debutroman.
Sjanger: Drama og roman.
Utgjeve: 2013
Terningkast: 5

Handling: Boka handler om ei jenter på femten, som heitar May.
Ho er adoptert og har ein bror som heiter Fredrik.
Fredrik er ikkje hennas biologiske bror.
Fredrik blir tatt for juks på eksamen og May merkar at det er noko
som er i ferd med å skje. Fredrik faller i djup deprasjon.

Kva eg syns om boka: Eg syns boka var veldig god. Starten var bra, men kunne ynskja den hadde vert litt meir interessant. I innleiinga kunne eg tenk meg litt meir pang start (in medias res) uansett om det var det. Men litt meir rett på.
Men elles var boka kjekk å lese samtidig veldig spennande!
Når ein hadde komt litt lengre inn i boka var det som om ein ikkje kunne leggje vekk boka eller slutte og lese. Boka hadde bra handling og ein kunne leve seg inn i det.

Utdrag i frå boka: En lege fortsette å komme inn og ut heile riden. Han var lang og tynn, med svarte briller som så alt for store ut i forhold til ansiktet. Hun klarte ikkje registrere hårfarge eller øyenfargen. Sånne detaljer var ikkje verdt noen ting. Ikke nå. Alt May følte var den isende smerten som stakk opp i brystet etter hvert tankene kom inn på det samme sporet gang på gang.
Dette var eit lite utdrag frå kapittelet frå « Den blå fuglen.» Dette kapittelet var veldig bra skrevet og spennande. Alle kapitlane i boka var veldig bra, men eg likte dette kapittelet svært godt.

Sjølve boka: sjølve boka var spennande. Den er både kjekk å lese, men samtidig ein ufattelig godt beskreve og fortalt. Boka passa for begge kjønn. Den passa til jenter og gutar frå 13-16 år.


Oda Herskedal

Oda Herskedal

Skrevet av 10. desember 2013 av Oda Herskedal på Torstad

Tittel: May Lenda
Forfatter: Marte Aune
Forlag: Publica
Årstall: 2013
Antall sider: 247
Terning kast: 4

Boken handler om 15 år gamle May. I boka følger vi henne tiden etter en tragisk hendelse, som forandret livet hennes for alltid. Vi ser hvordan hun takler den og hvordan hun etter hvert gir slipp på den.
Jeg hadde en blandet reaksjon på boken. Den gjorde ikke noe spesielt stort inntrykk. Boken hadde en bra begynnelse og en bra slutt, men gjennom hele midtpartiet kjedet jeg meg. Den gav derfor en ganske nøytral leseopplevelse.
Boken var litt vanskelig å leve seg inn i til tross for at den både var troverdig og lettlest.
Boken passer best for jenter, kanskje de som har opplevd noe tragisk som gjør at boken kan virke støttende.
Det var en ganske bra start. Derfor skuffet den lange og kjedsomme midten. Likevel blir trådene samlet på slutten og den hadde en overraskende bra slutt.
Det var en ganske original bok, jeg har lest mye men ikke noe med denne type handling. Likevel var det ikke en av de beste.


Nora Dahle Kristiansen

Nora Dahle Kristiansen

Skrevet av 9. desember 2013 av Nora Dahle Kristiansen på Mølladammen

Tittel: May Lenda
Forfatter: Marte Aune
Sidetall: 247
Sjanger: Tragedie(roman)
May Lenda er en spennende bok hvor det skjer noe hele tiden. Du rekker aldri å kjede deg før det skjer noe nytt og spennende. Boka er ganske lettlest med sitt lette språk og korte setninger, men det er mye og liten skrift på hver side.
Den handler om den 15år gamle jenta May Lenda og storebroren hennes Fredrik. May og Fredrik er vandt til å klare seg selv. Moren og faren er sjeldent hjemme. De er opptatt med jobb nesten 24timer i døgnet. May er en glad jente som klarer seg forholdsvis bra på skolen. Fredrik er nesten motsatt. Han er verken glad eller trist, og verken trives eller klarer seg så bra på skolen. En dag blir Fredrik tatt for juks under en eksamen og faller inn i dyp depresjon. Noe som bekymrer May.
Boka er ikke av de mest originale, i og med at den handler om en oppdiktet tragedie. Jeg har aldri lest en liknende bok, men kan gjerne tenke meg å lese andre liknende bøker. Det er ikke så vanlig å oppleve hendelsene i boka i den virkelige hverdagen.
May Lenda er en veldig oppslukende bok som er vanskelig å legge fra seg.
Forfatteren av boka, Marte Aune bor i Stjørdal kommune i Nord-Trøndelag. Hun begynte på sin første bok allerede i trettenårsalderen. May Lenda er hennes debutroman.
Jeg anbefaler boka til jenter fra 13-16år. May Lenda får terningkast 5 av meg.


Helene Transeth Mosling

Helene Transeth Mosling

Skrevet av 29. november 2013 av Helene Transeth Mosling på Spydeberg Ungdomsskole

May Lenda

• Boktittel: May Lenda
• Forfatter: Marte Aune
• Utgivelsesår: 2013
• Forlag: Publica Bok

Trist og spennende bok. En historie som griper deg veldig og får deg til å lese videre. En bok alle ungdommer burde lese

Når alt går galt

May Lenda handler om den 15 år gamle jenta May. Hun har det bra på skolen og har gode venner, men hva med broren? Han har aldri vært glad i skolen og hva skjer når alt blir verre.

May har opplev at broren har blitt lei seg før, men er det annerledes denne gangen? Kommer noe til å gå galt?
Hvordan takler May og vennene hennes det? Selv etter at det skjedde? Er sorgen inni May for stor til å bli fikset?

Dyktig forfatter

Marte Aune skriver bra, det er det ingen tvil om. Hvordan hun beskriver og setter ord på ting er på topp. Det at hun tar opp et så viktig tema om mobbing og depresjon og skriver det på en så bra måte. Skildringene får deg til å se hva som skjer.

Sterk og trist

May Lenda er en veldig sterk og trist bok. Historien er veldig sterk og den griper deg veldig. Dette er en bok jeg synes alle ungdommer burde lese. Boken tar opp et viktig tema om mobbing og hvordan det kan påvirke andre.

Denne boken må ha være en av de beste bøkene jeg har lest. Det å følge May på veien gjennom et helt år. Før det skjedde, når det skjedde og etter det skjedde. Denne boken fikk meg nesten på tårene flere ganger.

Anbefales

Jeg anbefaler denne boken til alle ungdommer. Selv om det muligens er en mer jentebok enn guttebok, er dette en bok alle burde lese. 13-18 år er aldersgruppen, siden det kan være vanskelig å forstå alle tankene om man er mindre.

6 av 6

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Agnes Lusti

Agnes Lusti

Skrevet av 31. oktober 2013 av Agnes Lusti på Spydeberg Ungdomsskole

May Lenda

Boktittel: May Lenda
Forfatter: Marte Aune
Utgivelsesår: 2012
Forlag: Publica Bok AS

May Lenda er en bok for alle som er intressert i triste, morsomme, romantiske og tøffe sider med alt blandet som en god salat. Marte har skrevet boken med god innhold og full av spenningshøydepunkter.
Teksten er skrevet på bokmål, og den er ikke vanskelig å forstå. Setninger er veldig korte og forteller mye om handlingen, men lar også leseren tenke seg litt fram i tid og lure på hva som kan skje med dem.
Fredrik
May Lenda er en jente som går på ungdomsskolen. Hun ble adoptert som en liten pike av Eli og Trond. Eli er moren og Trond er faren til Fredrik.Fredrik er et par år eldre enn May, og han er mer av den stille men veldig koselige fyren.
Fredrik har alltid blitt mobbet av andre gutter på skolen, og han har prøvd å ignorere det helt til eksamene da det blir anonymt tipset om at han jukset ved å søke på nettet. Var det virkelig han som jukset, eller var det noen andre som hadde hacket seg inn på pcen hans, hva tror du?
Han faller inn i dyp depresjon, og går fra en livsglad gutt som er glad i stesøsteren som sin egen søster til et levende zombie som ikke snakker eller gjør noe som helst.
Vi følger boken gjennom Mays synspunkt, og ser på hvordan stebroren som hun er glad i som sin egen bror faller bort bit for bit.
En natt da May våkner og ikke hører den vanlige snorkingen hans eller så hårdotten stikke ut ifra under dyna gikk hun bort til sengen hans og rev av teppet for å finne ham.

På grunn av det fyldige og saftige innholdet vil jeg gi den boken terningkast 6.

Til toppen