Marlena Evensen: Snart sexten

Ingunn Aamodt Cappelen Damm 2014 28 anmeldelser

Marlena Evensen har akkurat begynt på videregående. Og snart er hun sexten. Marlena har avtalt med kjæresten sin, Axel, at de skal gjøre det på 16-årsdagen hennes. Men første året på videregående starter ikke slik hun hadde håpet. Bestevenninnene plasseres Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Thea Sjåheim

Thea Sjåheim

Skrevet av 2. desember 2015 av Thea Sjåheim på Dokka ungdomsskole

Snart sexten av Ingunn Aamodt
Denne boka handler om en jentegjeng med Marlena Evensen, Emma og Minda. Marlena og kjæresten, Axel har bestemt seg for å gjøre ”det” på 16-årsdagen hennes. Men det første skoleåret på videregående starter ikke slik hun håpet. De to bestevenninnene hennes havner i B-klassen mens Marlena havner i C-klassen med halvsøsteren Siri, som kler seg som en gutt og noen skikkelig frekke og kjipe jenter.
Minda vil dumpe kjæresten sin, Hugo, men er redd han vil bli såret så hun får Marlena til å tro at Minda har gjort noe skikkelig fælt så han vil slå opp med henne. Det resulterer i at Axel tror at Marlena er forelsket i Hugo og blir sint. Sextenårsdagen står i fare. Til slutt skjønner han at han tok feil og tilgir Marlena.
Jeg syntes denne boka passer veldig godt til ungdommer som liker litt sladder og drama. Hadde man gjort om denne til en film, hadde det blitt en typisk film hvor de er ett lykkelig par, noe skjer så de slår opp og til slutt finner de sammen igjen og er lykkelige.
Dette er en bok som passer best for jenter da det er mye jentedrama og det kan bli litt vanskelig for gutter å sette seg inn i riktig perspektiv. Det skjer veldig mye samtidig og det kan være litt vanskelig å forstå den. Det er noen slengord som gjør det godt egnet til ungdommer.
Den begynte ganske bra, men sluttet veldig dårlig. Det ble en ganske bråstopp og plutselig fant de hverandre tilbake. Det var en ganske spennende bok så den får en sterk firer!


Charlotte Løkken

Charlotte Løkken

Skrevet av 3. november 2015 av Charlotte Løkken på Otta Ungdomsskole

Snart sexten

Boka er både romantisk og med drama. Boka er nr. 4 i en serie. Marlena og de to bestevennene hennes, Minda og Emma. Marlena og kjæresten hennes Alex har bestemt seg, de skal gjøre det på 16-års dagen hennes. Minda vil dumpe Hugo, men hun er redd han kommer til å bli så lei seg så hun skal få han til og dumpe henne. Dette går utover forholdet mellom Marlena og Alex.
Jeg opplevde boka som fengende. Boka slutter bra. Jeg tror boka er lett å kjenne seg igjen i. Jeg følte at boka er litt sånn som ungdommen er nå.
Jeg mener boka er for mest jenter men boka kan godt leses av gutter også. Boka kan leses både av jenter og gutter fordi det er på en måte slik vi ungdommer er nå.
Terningkast 5


Vilde Sofie

Vilde Sofie

Skrevet av 26. oktober 2015 av Vilde Sofie på Rothaugen skole

Drama uten høydepunkt
Snart sexten
Ingunn Aamodt

“Marlena Evensen begynner på vidergående, men det er et lite problem. Hun kom ikke i samme klasse som bestevennene sine, hun kom i klasse med den irriterende stesøsteren sin Siri og en gjeng med kjipe jenter. Marlena MÅ bare bytte klasse. Det er heller ikke lenge til Marlena blir “Sexten”. På sextenårs dagen hennes har Marlena og kjæresten hennes tenkt å gjøre “det”. Men når Marlena skal hjelpe bestevennen sin med å få kjæresten hennes til å slå opp, går ting galt og sexstenårs dagen står i fare.”

Jeg synes boken var helt grei, den var ikke skrevet veldig bra. Det var ikke noe klar handling og det virker som forfatteren bare skrev slutten for å skrive slutten, og den slutten passet ikke helt sammen med handlingen. Beskrivelsene i boken var veldig dårlig noe som gjorde at det var vanskelig å se for seg omgivelsene og personene i boken. Boken hadde egentlig ingen høydepunkt og den var ikke noe særlig for meg. Men hvis man foretrekker å lese moteblader og andre sladreblader ovenfor vanlige bøker, så tror jeg at man ville likt denne boken. Jeg vil anbefale boken til jenter mellom 12-14 år, på grunn av at boken heller mer mot et jentete tema, og alderen på grunn av ordbruket og handlingen.


Matilde Karlsen Bache

Matilde Karlsen Bache

Skrevet av 15. desember 2014 av Matilde Karlsen Bache på Children's International School

Marlene og hennes to bestevenner skal begynne på vidregående etter sommerferien. De håper alle tre at de kommer i samme klasse, men istedenfor kommer hennes to bestevenninner i B-klassen med de kjekkeste guttene på skolen og hyggelig lærer, mens Marlene kommer alene med halvsøsteren hennes, Siri, med tre andre berter og en gammel teit lærer. Bestevenninner gjør alt for at de skal komme i samme klasse, men det krever mye.

Jeg synes boken egentlig var helt grei. Jeg synes at den begynte ganske kjedelig og uinteressant også ble det litt spennende, men så ble den kjempe kjedelig igjen. Det var ikke særlig mye som skjedde og jeg var ikke særlig motivert til å lese hele boken. Slutten var dårlig fordi alt bare ordnet seg helt av seg selv til, noe som var litt rart. Jeg velger å gi denne boken en 4'er.


Elin Olsen

Elin Olsen

Skrevet av 15. desember 2014 av Elin Olsen på Lagård ungdomsskole

Boka handler om en jente som heter Marlene som akkurat har begynt på videregående skole. Men første året på videregående gikk ikke som hun forventet. Minda og Emma havnet i B-klassen, mens Marlena kom i C-klassen sammen med halvsøsteren Siri.
Melena får en oppgave av Emma å dumpe kjæresten Hugo. Men det fører til at Merlena blir dumpet av hennes kjæreste Axel av en misforståelse. Til slutt skjønner Axel at det ikke var hennes feil og tilgir Marlena.

Jeg syntes boka er helt grei. Begynnelsen er ganske kjedelig fordi jeg syntes det ikke var noe handling. Men når du hadde kommet inni boka begynte spenningen og komme.
Jeg syntes boka fortjener en 4 fordi det var spennende noen ganger og da var det virkelig spenning mens andre ganger var det ikke så mye spenning.

Vis flere anmeldelser

Til toppen