Marlena Evensen – PARTY!

Ingunn Aamodt Cappelen Damm 2015 11 anmeldelser

Marlena sin mamma har en leilighet som hun bodde i før foreldrene flyttet sammen. Den har vært leid ut, men nå står den tom. Marlena får derfor en ide: Hun kan ha en fest der. Før hun vet ordet av Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

June Halvorsen

June Halvorsen

Skrevet av 3. desember 2015 av June Halvorsen på Varteig skole

MARLENA EVENSEN: PARTY

Boken er en del av en serie som heter Marlena Evensen.
Jeg velger å gi boka terningkast 4, så jeg synes at den bør nomineres.
Jeg opplevde boka som spennende og lett å lese. Denne boka passer for folk som liker bøker om kjærlighet og drama.
Dette er en bok innenfor sjangeren drama.
Boken har bra innledning og uventet avslutning.
Boka var vanskelig å legge fra seg til tider, men ikke veldig. Boken fungerer veldig bra, men har overraskelser innimellom. Boken er kreativ og kan minne om en hel del "jentebøker".
Boken er ganske så realistisk.


kristina

kristina

Skrevet av 2. desember 2015 av kristina på Orstad skule

Marlena Evensen: Party

Forfatter: Ingunn Aamodt

Forlag: Cappelen Damm

Sideantall: 130

Utgivelse: 2015

Sjanger: Drama og kjærlighet

Marlena Evensen og venninne, Minda og Emma planlegger en stor fest som skal være i den gamle leiligheten til moren til Marlena. Marlena er litt redd for hva som kan gå galt og om hun i det hele tatt for lov, alle har jo hørt de historiene om hjemme alene festene og hvor galt det kan gå. Marlena er ganske usikker om hun tørr og spør men hun hopper i det og får lov til slutt. Minda får tak i alkohol, kjæresten til Marlena er bortreist, Minda prøver å få læreren sin med på festen og Emma har møtt en fyr på nettet. Når fester er i gang kommer plutselig mange som egentlig ikke var invitert, men Marlena syns det er så kult at tredje klassingene kommer på hennes fest. Axel skal overraske Marlena, og det blir ikke helt forventa på både Axel sin side og vært fall ikke Malenas side.

Boken var veldig lett å lese, gikk liten tid før du var ferdig med boka. Boken er skrevet på livstil og er ganske lett å forstå. Dette er da en ungdomsserie som er lett å lese og er veldig spennende, du vett ikke hvordan festen komme til å gå, eller hvordan det går med Marlena og Axel, eller om moren og faren til Marlena vil finne ut av festen.

Boka startet rett på, du fikk vite med engang hva som var planen, og du begynner og bli oppslukt av boka med engang. Boka var vanskelig å legge fra seg, når jeg la den fra meg så tenkte jeg på hva som skjedde for det var så spennende. Du må ha lest de første bøkene i Marlena Evensen serien for å forstå hvem personene i boka er. Boka slutter som en overraskelse, jeg hadde aldri trodd at avslutning skulle avslutte sånn.

Ingunn Aamodt har skrevet mange bøker i alle sjangrer og aldersgrupper. Ingunn er mest kjent for barnebøkene pulverheksa som var skrevet til sin datter Ine på 3 år i 1998. Helt siden 1998 har hun skrevet bøker og har mottatt mange priser for hennes bøker.

Jeg liker veldig godt ungdomsserien Marlena Evensen, det er spenning i alle bøkene hennes. Marlena Evensen serien er veldig lett leste bøker som er lest opp på noen timer. Jeg syns selv at bøkene er litt for lett leste, men de er så kjekke at jeg må lese dem.
Jeg vil gi Marlena Evensen: Party terningkast: 5


Solveig Risa

Solveig Risa

Skrevet av 28. november 2015 av Solveig Risa på Slåtthaug Ungdomsskole

Marlena Evensen-PARTY

Marlena og hennes to beste venninner planlegger en liten fest i morens gamle leilighet som nå står tom. De kjøper inn drikke og inviterer de kjekkeste guttene på trinnet. Uten at de vet det sprer ryktet om festen seg, og plutselig er den ute av kontroll. Jentene klarer ikke å ordne opp i alt kaoset som utvikler seg utover kvelden. Klarer de å holde festen skjult for foreldrene sine, eller vil de bli oppdaget?

Dette var en utrolig morsom bok, men den var også lærerik. Den tar opp viktige tema for ungdom, nemlig festing, drikking av alkohol før fylte 18 år og hvordan rykter fort kan spre seg. Forfatteren skriver så ungdommelig at det høres ut som hun faktisk går på VGS selv. Det er en kort bok, men jeg synes forfatteren får frem veldig mye på de 120 sidene. Det jeg likte best var at boken begynte ganske rett på handlingen, uten at man følte at man ikke hang med på det som foregikk. Jeg likte også at det skjedde mye hele tiden, og at slutten var ganske overraskende.

Party var en veldig god bok, som jeg virkelig kan anbefale. Jeg vil nok si at dette er en typisk jente bok, med masse jentedrama, men jeg tror gutter også kunne ha godt av å lese om dette temaet. Terningkast: 5-6


Nikoline Killi Haugen

Nikoline Killi Haugen

Skrevet av 17. november 2015 av Nikoline Killi Haugen på Otta Ungdomsskole

EN BOK FOR BABES

Ungdomsroman

Marlena Evensen har sammen med sine to beste venninner bestemt seg for å ha en fest. Sammen kjøper de drikke og ber de hotteste guttene på skolen. Marlena får til og med låne den tomme leiligheten til moren. Men uten å vite det sprer ryktene seg om festen, og det dukker opp mange komplikasjoner. Kan Marlena lage en dritbra fest, uten at foreldrene finner det ut?

Jeg synes denne boken var veldig ungdommelig og humoristisk. Språket til forfatteren får det til å høres ut som det er en ungdom som har skrevet boka. Boka er veldig enkel å sette seg inn i, og jeg digger alle personene i den. Dette er en bok som sammen med de andre bøkene i serien ikke er veldig lange og kompliserte, men likevel veldig morsomme å lese. Ingunn Aamodt beskriver situasjonene i boka veldig bra, og jeg kan forstå hvordan Marlena og de andre personene i boka har det. Hvert kapittel har mye drama, og det gjør den vanskelig å legge fra seg.

Alt i alt var dette en veldig bra bok, som passer for ungdommer i mange forskjellige aldre.

Terningkast: 5+


Mari Aas

Mari Aas

Skrevet av 17. november 2015 av Mari Aas på Otta Ungdomsskole

GOD BOK FOR TENÅRINGSJENTER
Boka Marlena Evensen – PARTY er skrevet av Ingunn Aamodt og utgitt av Cappelen Damm i 2015.
Dette er en tenåringsroman for jenter, og det er bok nr. 5 i serien om Marlena Evensen.
Boka handler om 16 år gamle Marlena Evensen, som sammen med sine to beste venner bestemmer seg for å ha en liten fest i Marlena og morens gamle leilighet. De sier ikke noe om dette til foreldrene sine, og Marlena forteller heller ikke hele sannheten til kjæresten sin Axel. I tillegg til festen, er Marlenas venninne litt småforelsket i læreren sin og hennes andre venninne har fått følelser for en hun har snakket med over nettet. Alle disse tingene ender i et kaos, som er veldig underholdende å lese om.
Jeg opplevde denne boka som morsom og dramatisk. Boka bruker ikke lang tid på å komme i gang, og allerede fra første stund er handlingen god. Spenningskurven er god, spesielt på grunn av at det ikke skjer kun en ting om gangen. Jeg synes deler av slutten var forutsigbar, men det kom også frem ting jeg ikke hadde sett for meg. Siden det er en ganske kort bok slutter den ganske fort, selv om jeg godt kunne tenkt meg å lese mer! Boken er skrevet godt og den har gode skildringer, spesielt av personer. Som sagt vil jeg beskrive boka som morsom og dramatisk på grunn av alt det som skjer. Boka har ingen store svakheter, bortsett fra at jeg synes den var litt kort.
Alt i alt er dette en god bok for tenåringsjenter som ikke liker å lese lange bøker. Morsom handling og gode personskildringer. Jeg klarer ikke helt bestemme meg for en karakter på boka, men det ligger mellom 5 og 6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen