Marlena Evensen: Gran final

Ingunn Aamodt Cappelen Damm 2017 40 anmeldelser

Marlena er på ferie med Pappa og mamma som skal gifte seg. Hun har fått lov til å ta med venninnene sine. I sydligere strøk er det mye som lokker. Kjekke spanjoler med tatoveringer på motorsykkel. Snart har jentene rotet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lisa

Lisa

Skrevet av 7. desember 2017 av Lisa på Åsly skole

Marlena Evensen er en bra bok, den har godt innhold og lar oss bli med inn i tankene til Marlena. Det var med spenning og opplevelser når det burde være det, men det var samtidig ikke for mye. Boka var lett-leselig og selv om det ikke var med noen bilder så kunne vi forestille oss hvordan det var der de var og hvordan de så ut. Det var jevn spenning fra start og til slutt, og Jeg gir derfor boka her en 5er siden det var noen steder de pratet litt mye. Jeg synes denne boka skal bli nominert til en av de beste bøkene.


Arina

Arina

Skrevet av 7. desember 2017 av Arina på Åsly skole

Jeg synes denne boken er veldig bra, den er veldig morsom og jeg liker morsomme bøker. Jeg likte å lese denne boka den var veldig spennende og de gjorde alltid noe vilt.
Jeg gir boka terningkast 6 for dette er den beste boka jeg noen gang har lest og de andre bøkene i Marlena Evensen bøkene er også de beste bøkene.


Lea

Lea

Skrevet av 6. desember 2017 av Lea på Fagerborg skole

GRAN FINAL
Marlena Evensen: Gran Final er en spennende og morsom dramabok med en spenningskurve som går mye opp og ned. Boken har 124 sider og er lett leselig. Gran final er den siste av de fem bøkene i serien. Romanen er vanskelig å legge fra seg og enda vanskeligere å få ut av hodet. Både etter og imens du leser boken vil tankene dine spinne, nesten som at du har adoptert tankegangen til Marlena som er hovedpersonen.
Foreldrene til Marlena skal gifte seg og hun får lov til å ta med bestevenninnene Minda og Emma til Spania. Mellom morgenkvalme, kjærstetrøbbel og den stekende solen får de en god ide som innebærer å snike seg bak foreldrene, lyve… mye og at de vil ha noe evigvarende som skal symbolisere at de vil være trekløverne for alltid.
Boken er kjempe morsom, og spennende. Dramaet er det som gjorde at jeg likte boken. Hendelsene i boken virket veldig troverdige og er noe som kunne skjedd i virkeligheten. Det var alltid noe som skjedde, og det var gjemt humor litt inni mellom i teksten. Noen ganger kom det opp noen fraser eller ting som skjedde som var veldig klisje. Det er nok boken sin svakhet. Jeg likte boken veldig godt og vil derfor gi den en sterk 5-er. Boken burde bli nominert til u prisen fordi dette er en bok som jeg tror mange i 10-14 års alder vil lese. Boken har gode beskrivelser og jeg får en følelse av å være der de beskriver at de er.


Celina

Celina

Skrevet av 27. november 2017 av Celina på Rosten skole

Marlena Evensen – Gran final

Dette er den sjette og siste boka i serien Marlena Evensen. Boka handler om at Marlena som er jeg-personen drar til Spania med venninnene sine Minda og Emma, og resten av familien. Der skal nemlig moren og faren skal gifte seg. Ikke lenge før bryllupet oppdager jentene at faren er hos en annen dame og lyver om hvor han befinner seg. Mens de prøver å finne ut farens hemmelighet møter de kjekke spanjoler med tatoveringer og motorsykler og Marlena oppdager en skummel hemmelighet som kan endre livet hennes for godt.

Marlena Evensen – Gran final er en lettlest bra bok på 120 sider. Boka starter i en dialog mellom hovedpersonene og gjør derfor at boka ikke blir så alt for kjedelig i starten. Du blir veldig godt kjent med hovedpersonene Emma, Minda og Marlena på kort tid og gjør sånn at du får et bilde av hvordan de ser ut. Bokas innhold er noe som treffer ungdommene i dag. Dette er en typisk ungdomsbok, som flere ungdommer vil kjenner seg igjen i hendelsene og situasjonene. Den har også flere spenningskurver og gjør derfor at boka ikke blir kjedelig.

Jeg synes at boka er humoristisk, dramatisk og romantisk. For en som liker en blanding av slike bøker, passer denne boka helt perfekt til. Boka er skrevet i jeg-person slik at du får med deg hovedpersonens tanker og masse indre følelser. Forfatteren har også skildret veldig mye. Og for meg så er det et pluss.

Slutten var noe jeg ikke hadde forventet. Boka er skrevet på en måte som at du forestiller deg noe helt annet enn det slutten egentlig er. Alt i alt er dette en veldig bra bok som hadde det meste jeg så etter. Det eneste som var dårlig var at slutten kom litt tidligere enn det jeg hadde forventet. Jeg synes forfatteren skulle ha drøyd ut slutten litt mer. Men i alt vil jeg gi boka en terningkast 5.


Esther

Esther

Skrevet av 21. november 2017 av Esther på Fagerborg skole

Marlena drar till Spania sammen med familien og to venniner, hun angerer at hun ikke tok med kjæresten Axel istedet. De er der fordi folreldrene til Marlena skal gifte seg. De har mye gøy i syden, men selvfølgelig klarer de og rotte seg opp i litt trøbel. Gravid, tatovering, utro 2 dager før bryllupet?
Jeg synes boken var spenennde og man kom fort inn i handlingen. Det kom bare flere og flere problemer, når de tror de har løst det kommer det et nytt. Det gjorde boken intresang og at du fikk lyst til å lese mer. Jeg synes boken hadde en passe lengde og enkelt språk. hvis du er som meg og blir litt lei av lange bøker er denne perfekt fo deg. Det enste som er negativt med boken er at slutten kommer litt brått på. Alt i alt synes jeg boken var bra.
Terningskast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen