Marlena Evensen: Gran final

Ingunn Aamodt Cappelen Damm 2017 40 anmeldelser

Marlena er på ferie med Pappa og mamma som skal gifte seg. Hun har fått lov til å ta med venninnene sine. I sydligere strøk er det mye som lokker. Kjekke spanjoler med tatoveringer på motorsykkel. Snart har jentene rotet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Maria Nybo

Maria Nybo

Skrevet av 16. november 2017 av Maria Nybo på Torpa barne- og ungdomsskole

Marlena drar til Spania med foreldrene, søstera, søteras kjæreste og hennes to venninner Emma og Minda. Foreldrene skal gifte seg og har kjøpt en leilighet i Spania. Mens de er i Spania dukker det opp flere problemer og mange følelser. Jentene roter seg borti store problemer og Marlena har en stor hemmelighet. Samtidig ser det ut til at faren har funnet en annen dame to dager før bryllupsdagen …
Boka starter rett i handlingen og det er mye spenning gjennom hele boka. Jeg la ikke boka fra meg i det hele tatt og man blir slukt inn i boka. Ved at det er så mange spenningstopper er det vanskelig å legge fra seg boka og gjøre noe annet. Boka var lett å lese og det er en typisk ungdomsbok. Det var mye jentesnakk og mye drama. Boka er den sjette boka i serien om Marlena Evensen, men man trenger ikke å lese de andre fem for å skjønne den sjette boka.
Jeg synes boka var bra, men den var litt for typisk ungdomsbok. For en som liker kjærlighet og drama er denne veldig fin å lese. Jeg liker litt lenger bøker, men for de som ikke vil lese så tunge og lange bøker, anbefalere jeg denne. Boka hadde en slutt man kunne skjønne, men hvis man ikke tenker så mye over før man leser kommer slutten brått og overaskende.
Terningkast 4


Agnes Felicia Sandmo Brenna

Agnes Felicia Sandmo Brenna

Skrevet av 12. november 2017 av Agnes Felicia Sandmo Brenna på Fagerborg skole

Typisk tenåringsbok

Hvis du liker mye tenåringsdrama og lett språk, er dette kanskje boka for deg. Boka følger Marlena som tar med hennes to beste venner på familietur til Spania for foreldrenes bryllup. Her møter de kjekke gutter, bader og koser seg, men møter etter hvert på mange problemer. Marlena merker også etter hvert at hun savner kjæresten sin veldig, spesielt når hun tror at hun har fått sjokkerende nyheter.

Boka starter ganske rett inn i handlingen, mens jentene er på vei til Spania. Man blir fort kjent med de forskjellige karakterene, og personlighetstrekkene deres. Jeg likte at det skjedde ting hele tiden gjennom boka, og at jeg aldri kjedet meg. Språket er lett å lese, setningene er korte og flyter lett. Likevel synes jeg at historien og problemstillingene ikke er spesielt kreative. Karakterene er veldig stereotypiske, og jeg føler at jeg lest om veldig mange lignende karakterer i andre bøker. Jeg synes det var spesielt irriterende at de jentene i boka som var tiltrukket av samme kjønn var mer guttete, og gikk med mindre sminke. Også at hovedpersonen forklarte dette som det var en selvfølge. Slutten var også veldig forutsigbar, og jeg skjønte fort hva som kom til å skje. Selv om det var flere ting jeg mislikte ved boka, tror jeg at det finnes mange som hadde likt å lese den.

Marlena Evensen var kanskje ikke helt min type bok, men dette kan være en typisk bok som man kan like om man er glad i mye drama, og lett språk. Jeg tror at det finnes andre bøker her med litt bedre poeng og handling, så jeg synes ikke at dette er en av bøkene som burde nomineres til Uprisen.
Terningkast: 3


bettine høyem

bettine høyem

Skrevet av 9. november 2017 av bettine høyem på Rosten skole

Marlena og hennes to beste venninner er i Spania med Marlenas foreldre, storesøster Siri og hennes kjæreste. Marlenas foreldre skal gifte seg i Sjømannskirka, men dager før bryllupet oppdager jentene at faren er hos en annen dame i skjul. Samtidig møter de kjekke gutter, har ville fantasier om å ta tatovering og en skummel tanke om Marlenas framtid har vekket uro hos jentene.
Boka starter rett på i en samtale hovedpersonene har på flyet til Spania. Man blir godt kjent med de tre jentene Marlena, Emma og Minda. Boka er skrevet i jeg-person der vi bli bedre kjent med Marlenas tanker og følelser.
Jeg synes boka er en lettlest og humoristisk bok. Den tar opp temaer som er kjent blant ungdom. Mange hendelser og situasjoner i boka kan være noe mange ungdommer kjenner seg igjen i. Tankene og følelsene til Marlena blir beskrevet godt og man kan kjenne frustrasjonen hennes flere steder i boka. Boka har flere spenningskurver der man spesielt kjenner angsten midt i. Slutten har tidenes vendepunkt, og jeg kunne aldri forestilt meg at den sluttet slik. Pluss for det.
Jeg konkluderer med at boka har det meste jeg leter etter i ei bok, og får derfor 5 av meg.


Marta Nyhus Rudskjær

Marta Nyhus Rudskjær

Skrevet av 7. november 2017 av Marta Nyhus Rudskjær på Presterød ungdomsskole

Gran Final: Den sjette boka i serien, Marlena Evensen.

Familien til 17 år gamle Marlena, drar til ferie huset foreldrene kjøpte like før de bestemte seg for å ektes.

Marlena tar med seg sine to bestevenninner, Minda og Emma. De er begge kjempe guttegærne, og for med ett en forelskelse på en eldre gutt, som uheldigvis er sønn av en vennine av hennes mor.

Boka er skrevet på en måte som for en til å tro at forfatteren også har en egen diva side. Er ikke veldig sikker på det, ettersom at forfatteren har skrevet en rekke skrekkbøker for barn.
Disse type bøker som Marlena Evensen serien, handler for det meste bare om to ting: gutter og sminke.
Ikke helt mitt valg av favoritt bok eller sjanger.

I boka blir alle personene godt beskrevet , noe som hjelper det å forestille seg personen i en virkelig tilstand.
Boka er i bunn og grunn en bok vert å lese, men det at den blir klusset med av alt diva tøyset, gutter, sminke og masse drama, overdøver det meste av handlingen.

Terningkast: 3


Julie Bjørnetun Sandvik

Julie Bjørnetun Sandvik

Skrevet av 7. november 2017 av Julie Bjørnetun Sandvik på Luster ungdomsskole

Utro før bryllaupet?
Gravid som 15, hemmeleg tatovering, utro før bryllaupet og kjekke spanjolar er berre noko av det du får høyre om i Marlena Evensen-Gran Final. Boka har mange spenningstoppar som gjer at du ikkje kan leggje boka i frå deg.
Boka handlar om Marlena som skal reise på bryllaupsreise med mora, faren og systera hennar til Spania. Marlena vel å ta med seg dei to bestevennene hennar Emma og Minda framfor Axel som er kjærasten. Marlena, Emma og Minda får ein spennande ferie!
Skildringa i boka er so god at du føler at du er i Spania. Det er mykje drama, kjærleik og spenningstoppar i boka. Eg anbefala denne boka til jenter som likar «jentedrama» krydra med litt spenning. Eg gjer denne boka 5, fordi eg synes det var kjekt å lese ei bok med «jentedrama» som eg kjente meg igjen i og, sidan det var so gode skildringar.

Vis flere anmeldelser

Til toppen