Mareritt

Linn T. Sunne Samlaget 2019 64 anmeldelser

Mattias bråvaknar av skriket til ei jente. Han har drøymt om røyk og flammer. Det både lukta og høyrdest ut som ekte brann. Det er som om skrekken til jenta set seg i Mattias. Draumane vil ikkje gi seg. Kven Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Ylva Marita

Mareritt

Skrevet av 13. november 2019 av Ylva Marita på Sagatun skule

Boka handlar om ein gut som heiter Mattias. Han og familien hans skulle flytte, han fikk seg venner ganske fort. Han har mareritt kvar einaste natt og drømmer om at ei jente står i hagen hans og skriker.

Det var mykje spenning og ein levde seg inn i rolla til hovudpersonen. Boka var lett å lese. Boka hadde litt dårlege skildringar og var litt kort.

Eg gir denne boka terningkast 3.


Nayomi Kesete

Mareritt

Skrevet av 12. november 2019 av Nayomi Kesete på Vågå ungdomsskole

Boka handler om en gut som heter Mattias. Mattias og famlien flytter til et nytt sted. Allereie førsye natta merker Mattias at det er noe galt med huset fordi han bråvåkner hver natt av skriket til ei jente. Han drøymer om røyk og flammer. Han tviler på at det er drøm fordi lukta av brann høres ut som ekte brann. Eg likte ikkje boka fordi det var veldig lite spenning. Det er fleire sider som ikkje trenger å være med i boka for det ga ikkje mening. Jeg syns boka passer bedre for de på 8-10 år og for de som er lettskremte.
Terningkast 3.


Ola Jo

Grøss og gru Mareritt

Skrevet av 11. november 2019 av Ola Jo på Åretta

Boka handler om en gutt som heter Mattias. Han og familien hans skulle flytte, han fikk seg venner ganske fort. Han har mareritt hver eneste natt og drømmer om en jente som står i hagen hans hver eneste gang.
En dag kom Mia, lillesøster, hjem med en ny venn som heter Anita. Men det kanskje ikke vet er at Anita døde i en brann for 30 år siden. Gjenferdet til Anita vil ha Mia for seg selv og vil at Mattias og moren skal flytte!

Jeg syns boka var spendene, litt skummel og interessant.

Jeg vil gi boka terningkast 4-5.


Herman Emil Eriksen

Mareritt

Skrevet av 11. november 2019 av Herman Emil Eriksen på Åretta ungdomsskole

Denne boka handler om Mattias. Han bråvåkner av et mareritt om flammer og røyk. Mattias trives ikke i det nye hjemmet sitt. Da han en kveld ser en liten jente, ved dukkehuset blir han redd. Da Mattias begynner å lese litt videre på saken finner han skumle ting!

Jeg opplevde boka som spennende og skummel. Det som gjør boka spennende er at den klarer å holde på spenningen gjennom hele boka. Det er en fengende bok. Jeg syntes at boka er bra og alle bør gi boka en sjanse. Jeg vil anbefale boka til alle fra 11-15 år. Jeg vil gi boka en terningkast 4. Jeg gir ikke boka terningkast 6 fordi det var en litt kort bok, og du så litt hvordan boka ville slutte. Men jeg syntes boka er veldig bra, og du klarer og leve deg inn i historien. Boka var ikke så altfor skummel, men helt passe. Det er absolutt en bra bok!


Vilde Ryen

Mareritt

Skrevet av 8. november 2019 av Vilde Ryen på Vågå ungdomsskole

Boka handlar om Mattias som skulle flytte, han fekk seg fort nye venner.
Han hadde mareritt kvar natt og drøymte om ei lita jente som var i hagen hans.
Mia(litlesøster til Mattias) vart venn med ei som heitte Anita, men det Mia ikkje viste var at Anita døde eigentleg i ein brann for 30 år sidan.
Gjenferdet "Anita" ville ha Mia for seg sjølv og ville at Mattias og mora skulle flytte!

Eg synes boka var litt skummel, spennande, og litt ekkel.

Eg gje boka terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen