Mareritt

Linn T. Sunne Samlaget 2019 88 anmeldelser

Mattias bråvaknar av skriket til ei jente. Han har drøymt om røyk og flammer. Det både lukta og høyrdest ut som ekte brann. Det er som om skrekken til jenta set seg i Mattias. Draumane vil ikkje gi seg. Kven Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sandra Khalid

Marianne eller Anita?

Skrevet av 11. desember 2019 av Sandra Khalid på Elverum ungdomsskole

Boka handler om Mattias som nettop har flyttet til Smeby sammen med moren og lillesøstera Mia. Mia leker i dokkehuset i hagen ofte men Mattias legger fort merke til at noe ikke stemmer med dokkehuset og til og med selve huset. Ei natt bråvåkner Mattias av skriket til ei jente, ei jente han aldri har sett før. Mattias møter på den samme jenta om og om igjen, men ikke under særlig hyggelige omstendigheter. Prøver jenta å myrde Mattias? Mattias ender opp i en brann mens søstera og moren er borte på turnhelg, hvordan starta brannen?

Denne boka for meg var egentlig ganske spennende men den kunne bli litt kjedelig innimellom, men det var ikke ofte. Boka er skrevet på en bra måte men den kunne ha vært litt mer skummel siden den er ment for ungdom, men den passer ungdom som ikke liker for skumle bøker da. Noen ganger kunne man glippe litt ut men man kom seg på spor igjen. Boka hadde bra beskrivelser noen steder mens ikke på andre. Boka var lettlest og ikke for vanskelig å skjønne. Denne boka ble jeg ferdig med på samme dag som jeg starta den.
Alt i alt var denne boka ganske spennende og ei enkel bok å lese.

Terningkast 4-5


Medina

Mareritt

Skrevet av 11. desember 2019 av Medina på Elverum ungdomsskole

Boka handler om Mathias som nettopp har flytta sammen med søstera og mammaen hans. Huset de flyttet til skal etter hvert vise seg å være hjemsøkt, men det er bare Mathias som ser det i starten. Vil noen tro på han?
Boken var veldig spennende, og hadde likt den enda lengre.
Terningkast:5


Lone Sabrina Knappen

Mareritt

Skrevet av 11. desember 2019 av Lone Sabrina Knappen på Elverum ungdomsskole

Mattias flytter inn i et nytt hus. Mattias våkner av skriket til ei jente. Hun har glødende øyne, som ser mot Mattias. Han har fæle drømmer om hun hver natt, drømmene vil ikke gi seg, hva skriker hun etter?

Denne boka er ikke noe for meg, så derfor vil jeg gi den en terningkast: 3


Victoria

Mareritt

Skrevet av 11. desember 2019 av Victoria på Elverum ungdomsskole

Mattias hører et skrik og vil finne ut av hvor skriket kommer fra. Han ser en jente. Han vil ikke at hun skal komme inn i huset.
Boka er lett å lese, men blir for dårlig beskrevet og ting skjer litt for fort.
Boka får terningkast 2.


Oliver Frisnes-Pedersen

Spanande bok!

Skrevet av 11. desember 2019 av Oliver Frisnes-Pedersen på Bud barne- og ungdomsskole

Boka handlar om Mathias som flytter til Smeby. Han flyttar saman med familien til eit hus som er hjemsøkt. Søstera hans leikar mykje i dokkehuset med ei jente som heiter Anita. Anita går ikkje i klassen eller på skulen. Han får mareritt kvar natt. Mora trur ikkje på han, at det spøkjer hos dei. Mathias, Julian og Ea prøver å finne ut om fortida til tomta.
Boka var ganske oppskakande, og ei vanskeleg bok å leggje i frå seg. Boka var ganske spannande. Forfattaren skildra plassen og personane godt. Den sluttar ganske uventa med ein cliff- hanger. Det er lett å leve seg inn i boka og den er ganske enkelt å forstå. Opplevinga av boka var ganske positiv. Det føltes ut som om eg var i sjølve forteljinga. Det liknar på andre bøker eg har lest for eksempel «Svingens mørke hemmelegheiter» av Arne Svingen og «Marg og bein» av Ingunn Aamodt. Men ingen av dei var like god som denne boka.
Boka var lett å lese, enkle ord og setningar. Setningane var gode å lese. Det var ikkje banning, dialekt, bilete, eller metaforar i boka.
Denne boka passer for barn 10 – 15 år
Terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen