Mareritt

Linn T. Sunne Samlaget 2019 88 anmeldelser

Mattias bråvaknar av skriket til ei jente. Han har drøymt om røyk og flammer. Det både lukta og høyrdest ut som ekte brann. Det er som om skrekken til jenta set seg i Mattias. Draumane vil ikkje gi seg. Kven Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Angela Nguyen

Skummel og grusom bok

Skrevet av 9. desember 2019 av Angela Nguyen på Løkenåsen ungdomsskole, 9B

Denne boken er en krimbok og handler om en gutt som heter Mathias og hans familie som flytta til et nytt hus. Mathias får mareritt hver eneste kveld og våkner av skrekk midt på natta av den samme marerittet hver gang, nemlig av en jente skrike. Øynene til jenta var fylt av flammer. Han har noe mistenkt med det huset familien hans flyttet til. Mathias og vennene hans prøver å finne ut hva som var mistenkt og hvem den jenta i marerittene til Mathias er, og hvorfor hun er der. Mathias blir stort sett fysisk og psykisk skada av den jenta. Det verste var at lillesøstra også kunne se den jenta, de ble bestevenninner. Mathias begynner å bli bekymret for søsteren. Hva skal han gjøre?

Boken startet ganske spennende, det starta med at Mathias, altså hovedpersonen våkner av skrekk av den skumle jenta som skriker. Jeg syntes at denne boka «Mareritt» er en ganske fin bok til de som liker å lese grøsser. Den er veldig spennende, spesielt slutten. Jeg mener at denne boken passer til ungdommer på alderen 9- 13 år, fordi den kan være litt voldelig for de yngre og kanskje litt kjedelig for de eldre. Det jeg ikke likte med boka var at midt i boka skrev forfatteren ting som var veldig unødvendig å vite som at det ble lite interresant å lese. Det var ikke noe spenningstopp, og det andre jeg ikke var så glad i med boka var at den var på nynorsk.

Linn T. Sunne er forfatteren av boka. Hun har skrevet mange kjente bøker både for barn og unge, både på bokmål og nynorsk. Linn er kjent for grøss og gru bøkene sine som er krimbøker. Jeg har lest mange bøker som er skrevet av denne forfatteren og jeg syntes at hun er en veldig god forfatter, men akkurat denne boken «Mareritt» var litt skuffende i forhold til de andre bøkene jeg har lest av henne. I følge «Noras Bokblogg» mente Nora at den var en veldig fin og skummel bok, mens jeg forventer at den burde ha vært mer skummel.

Jeg syntes at denne boka var grei, det kan hende at det bare er jeg som pleier å lese litt skumlere bøker enn denne boka er, så det kan hende at noen andre liker den bedre enn meg. Jeg gir boken terningkast 4. Det som var bra med boken var at den hadde en bra start og får deg til å være nysgjerrig på hva som skjer videre. Den var litt skummel, og boken var ikke så lang og jeg likte hvordan Mathias og vennene hans gikk rundt og lette etter svar på hvorfor den skumle jenta var der. Det jeg ikke likte var at den var på nynorsk og at den var lite interresant her og der i teksten.


kidus Abiy

Drømme skriket

Skrevet av 5. desember 2019 av kidus Abiy på Elverum ungdomsskole

"Grøss og gru" mareritt handler om Mathias som flytter inn til et hus som ingen vil kjøpe fordi det sies at dem har sett gjenferd. Etter at de har flytta inn i huset så drømmer han om en jente som skriker. Er dette bare en drøm? eller skjer dette på ordentlig?

denne boka er ganske lett lest den har ikke så mange sider og fordelen med denne boka er at du får lært mer nynorsk fordi boka er på nynorsk den holder dem røde tråd og spenningskuven er veldig stabil det var noen steder den sank litt en det kom seg opp. Det jeg ikke likte med oka var at handlinge i boka gikk veldig fort så det var steder der hvor jeg falt ut av hele historien. så jeg måtte lese boka 2-3 ganger fro at jeg skulle få med meg historien ordentlig.

terningkast: 4


Anine

Passer ikke for meg

Skrevet av 27. november 2019 av Anine på Grov skole

“Mareritt” av Linn T. Sunne handler om en gutt som heter Mattias som nettopp har flyttet til en ny plass som heter Smeby. Han opplever en rekke mareritt som ligner på hverandre natt etter natt. Marerittene virker så ekte at Mattias blir redd, men moren og søsteren tror han ikke. Han trenger hjelp av vennene Ea og Julia for å løse mysteriet. Jeg likte boken, men den er ikke tilpasset min aldersgruppe. Boken er på nynorsk så for noen kan den bli litt vanskelig. Jeg vil si at denne boken er veldig lettlest og passer bedre for aldersgruppen 10-12 år.

Terningkast: 3


Shawn Zulueta Lid

Mareritt

Skrevet av 27. november 2019 av Shawn Zulueta Lid på Hauketo skole, 10. trinn

Grøss og Gru
Mareritt
Mattias flytter til et nytt hus. Som ingen vil kjøpe på grunn av at det er folk som sier at de har sett gjenferd. Der drømmer han om en jente som skriker.

Er dette bare en drøm?
Denne boka var litt midt på treet. Den var liksom ikke kjedelig, men heller ikke gøy. Det jeg syntes var bra med boka var at den var på nynorsk så i forbindelse med å lese bok kan man lære nynorsk, fantastisk. Det jeg syntes jeg var dumt med boka var at handlingen i boka gikk rett og slett litt for fort så jeg fikk ikke med meg så mye av handlingen av boka. Den var rett og slett litt kort. Hvis du skal forstå boka må du nesten lese den 2 ganger.
Terningkast: 3


Hans Erik Austrem

Ein spennande grøss

Skrevet av 25. november 2019 av Hans Erik Austrem på Vågå ungdomsskole

Boka handlar om ein gut som heiter Mattias. Han har fløtt til ein plass som heiter Smedby. Der han og mora og veslesyster hans bur har det vore ein brann for mange år sidan. Veslesyster hans Mia, leikar i eit dokkehus i hagen, men det er noko mystisk som skjer der og Mattias og vennane hans prøvar og finne ut kva som eigentleg forgår.

Eg synest boka var kjempe bra! Ho hadde spenning nesten heile tida og eg klarte ikkje å rive meg laus. Ho var liksom "skummel" og det likte eg veldig godt med boka. Det var kjempe bra skildring også i boka, spesielt bra person og miljøskildring. Det einaste eg må pirke på er at det var open slutt. Håpar det kjem ein oppfølgjar av denne boka.
Terningkast 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen