Mareritt

Linn T. Sunne Samlaget 2019 88 anmeldelser

Mattias bråvaknar av skriket til ei jente. Han har drøymt om røyk og flammer. Det både lukta og høyrdest ut som ekte brann. Det er som om skrekken til jenta set seg i Mattias. Draumane vil ikkje gi seg. Kven Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

jonas

MARERITT

Skrevet av 11. desember 2019 av jonas på Blomdalen skole

Mareritt.
Boka starter med at hoved personen Mathias våkner opp og hører et skrik som skjærer gjennom ørene hans. Og videre i boka handler det om å finne ut hva som har skjedd i huset de har flyttet til og hvem den lille jenta som Mathias ser er. Mathias er på gruppe med Ea og Julian på et skole prosjekt de skal skrive om byens krim historie men det blir til at de prøver å finne ut hvem den lille jenta er. Jeg syntes boka var grei men det kunne skjedd litt mere action eller mere interessante ting, og boka er på nynorsk. Jeg gir boka en 4


Julie

VELDIG BRA BOK!

Skrevet av 10. desember 2019 av Julie på Kråkerøy ungdomsskole

Bokas tittel er Grøss og Gru Mareritt, forfatteren er Linn Tormods datter Grøndahl Sunne, sjangeren er skrekk og forlaget er samlaget.

Det handler litt om at Mattias som er hovedpersonen i boka brå våkner opp etter å ha hørt et skrik av en jente og at han har sett røyk og flammer, den samme drømmen skjer om og om igjen. Mattias hadde akkurat flyttet inn i det nye huset på Smeby. På skolen lager han en oppgave om en lokalhistorie sammen med Julian og Ea som går i klassen hans. Også valgte de å skrive om en brann som skjedde i huset til Mattias for mange år siden, de fikk høre av en dame som sa at det ikke var noen i huset mens det brant, men hun løy, hun hadde faktisk drepte sitt eget barn. Og det er ingen beskrivelse om hvordan Mattias ser ut i boka.

Jeg syns det var lett å lese fordi den hadde ikke så mange vanskelige ord og uttrykk. Det var ikke så lange setninger. Det var ikke så mye banning i boka, de banna kanskje sånn 2-5 ganger i boka og den var på nynorsk. Det var nok ytre spenning og det var ungdommelig språk. Jeg syns det fungerte veldig bra.

Boka handler egentlig om en jente som døde i en brann som ble på en måte et spøkelse også ville hun ikke at noen andre skulle bo i huset hennes, og hvis de ikke dro de som flyttet inn i huset ville hun tenne en fyrstikk å prøve å brenne på dem. Tema er skrekk, grøss og gru. Hun valgte nok å skrive akkurat den boka Kanskje fordi hun er glad i skumle og spennende bøker. Boka har nok ikke noe budskap, det nok mer en bok som på en måte en funnet opp i farta.

Boka starter med at en gutt i boka som heter Mattias våkner opp etter å ha hørt en jente skrike og sett røyk og flammer. Den var fengende, jeg hadde lyst til å lese mer med en gang. Det var beskrivende på hvordan det var mest. Det var sånn at det ble mer og mer spennende etter hvert. Vendepunktet og høydepunktet var veldig spennende og uventet. Det slutter med at Mattias Julian og Ea overnatter i lekestua også kommer Anita som døde i brannen for lenge siden og tenner en fyrstikk på dem, de prøver å slukke brannen, de slår opp døra til lekestua, de klarer seg. Også forteller Mattias alt som skjedde til Mammaen og søstera hans etter at de hadde kommet hjem fra sånt turnshow. Slutten er litt overraskende, men også litt utforventet. Jeg likte boka fordi den var spennende skummel og fantasifull. Jeg syntes absolutt at andre skal lese den boka, men kanskje for de som er 10-15 år gamle. Den er ikke troverdig, boka er funnet opp.

det jeg husker best ved boka er når de skulle overnatte i lekehuset til lillesøstera til Mattias. Ho tenner og slenger ei fyrstikk på soveposen til Ea. Det gav meg nok et spesielt inntrykk fordi jeg ble jo veldig nysgjerrig på hva som kom til å skje etter det.


Nicolay

Nicolay

Skrevet av 10. desember 2019 av Nicolay på Kråkerøy ungdomsskole

MARERITT

Denne boken er en krimbok og handler om en gutt som heter Mathias og hans familie som flytta til et nytt hus. Mathias får mareritt hver eneste kveld og våkner av skrekk midt på natta av den samme marerittet hver gang, nemlig av en jente skrike. Øynene til jenta var fylt av flammer. Han har noe mistenkt med det huset familien hans flyttet til. Mathias og vennene hans prøver å finne ut hva som var mistenkt og hvem den jenta i marerittene til Mathias er, og hvorfor hun er der. Mathias blir stort sett fysisk og psykisk skada av den jenta. Det verste var at lillesøstera også kunne se den jenta, de ble bestevenninner. Mathias begynner å bli bekymret for søsteren. Hva skal han gjøre?
Boken startet ganske spennende, det starta med at Mathias, altså hovedpersonen våkner av skrekk av den skumle jenta som skriker. Jeg syntes at denne boka «Mareritt» er en ganske fin bok til de som liker å lese grøsser. Den er veldig spennende, spesielt slutten. Jeg mener at denne boken passer til ungdommer på alderen 9- 13 år, fordi den kan være litt voldelig for de yngre og kanskje litt kjedelig for de eldre. Det jeg ikke likte med boka var at midt i boka skrev forfatteren ting som var veldig unødvendig å vite som at det ble lite interessant å lese. Det var ikke noe spenningstopp, og det andre jeg ikke var så glad i med boka var at den var på nynorsk.
Linn T. Sunne er forfatteren av boka. Hun har skrevet mange kjente bøker både for barn og unge, både på bokmål og nynorsk. Linn er kjent for grøss og gru bøkene sine som er krimbøker. Jeg har lest mange bøker som er skrevet av denne forfatteren og jeg syntes at hun er en veldig god forfatter, men akkurat denne boken «Mareritt» var litt skuffende i forhold til de andre bøkene jeg har lest av henne. I følge «Noras Bokblogg» mente Nora at den var en veldig fin og skummel bok, mens jeg forventer at den burde ha vært mer skummel.
Jeg syntes at denne boka var grei, det kan hende at det bare er jeg som pleier å lese litt skumlere bøker enn denne boka er, så det kan hende at noen andre liker den bedre enn meg. Det som var bra med boken var at den hadde en bra start og får deg til å være nysgjerrig på hva som skjer videre. Den var litt skummel, og boken var ikke så lang og jeg likte hvordan Mathias og vennene hans gikk rundt og lette etter svar på hvorfor den skumle jenta var der. Det jeg ikke likte var at den var på nynorsk og at den var lite interessant her og der i teksten.
Jeg boken terningkast 4.


Silja

Marerittet

Skrevet av 10. desember 2019 av Silja på Kippermoen ungdomsskole

Mareritt

Tittelen på boken er Mareritt.
Forfatteren er Linn Sunne.
Sjangeren er grøss og gru.
Forlaget er samlaget.

Boken handlet om en gutt som heter Mattias som flyttet til Smeby med moren sin og søsteren sin. I det nye huset får Mattias mareritt og skumle drømmer. Boken handler også mye og vennene til Mattias.
Hovedpersonen er Mattias. Han elsker musikk og han spiller bassgitar.

Boken er lett å lese fordi den har mange korte setninger, lett språk og den er forståelsesfull.
Boken er nynorsk så noen ord kan være litt vanskelig å forstå.

Tema i boken er at en gutt får mareritt.

Jeg tror forfatteren skrev boken fordi han liker å skrive spennende bøker. Og fordi hvis man flytter kan det være lett og innbille seg ting som ikke kanskje er så bra. Som for eksempel hvis man får mareritt så tror man det er verre enn det egentlig er. Og det kan også være vanskelig og skummelt å flytte til et nytt sted langt unna der du bodde før. Så tror han skrev den fordi han skal få frem at man ikke skal innbille seg så mye vondt.

Terning kast 4!


Marius

Marerittet stopper aldri

Skrevet av 10. desember 2019 av Marius på Blomdalen skole

Boka handler veldig mye om en gutt som heter Mattias som nettopp flyttet med familien. Til et nytt sted han får fort gode venner på skolen. Det nye huset starter ikke bra for Mattias han får mareritt hele tiden med flammer og røyk.
Jeg tror at boka var spennende nok, men fylte ikke ut skummelheten jeg trodde når jeg trodde i begynnelsen av boken. Jeg trodde det skulle være mye skumlere når jeg leste at hun kom fra et mareritt. For at det skulle vært skumlere kunne det skjedd flere enn den same tingen om og om igjen.
Med dette gir jeg boka en sterk 3 i terning kast.

Vis flere anmeldelser

Til toppen