Mareritt

Linn T. Sunne Samlaget 2019 64 anmeldelser

Mattias bråvaknar av skriket til ei jente. Han har drøymt om røyk og flammer. Det både lukta og høyrdest ut som ekte brann. Det er som om skrekken til jenta set seg i Mattias. Draumane vil ikkje gi seg. Kven Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Råmund Vang

denne boka er eit mareritt

Skrevet av 18. november 2019 av Råmund Vang på Vågå ungdomsskole

Denne boka handlar om at Mathias vaknar av eit hyl inni huset. Det er i brann. Han lukter det, føler det, men han veit ikkje kvifor jenta hyler. Han blir kjent med ein gut og ei jente. Dei blir gode venner og Mathias fortaler om drømmene han fekk. Dei skal sove i leikar huset og det skulle dei angre på.

Denne boka er litt bra, men den er ikkje bra nok. Det er ei bok man leser ut, men det er ikkje ei bok man leser fleire ganger. Man leser bare nokre sider og så blir man trøtt og vil bare sove. Eg meiner det at boka burde ha meir spenning. Eg vil gi boka terningkast 4.


Øystein

mareritt

Skrevet av 15. november 2019 av Øystein på Vågå ungdomsskole

Eg synest boka var god og den var god å lese.
Boka handlar om ein gut som har mareritt og drøymar om ei jente.
Jenta er eigentleg død men du får sjå sjølv kva som skjer.
Boka er nummer 4.


Ulrik Røthe

Midt på treet

Skrevet av 15. november 2019 av Ulrik Røthe på Blomdalen skole

Grøss og Gru
Mareritt
Mattias flytter til et nytt hus. Som ingen vil kjøpe grunn at det er folk som sier at dem har sette gjenferd. Der drømmer han om en jente som skriker. Er dette bare en drøm?
Denne boka var litt midt på treet. Den var liksom ikke kjedelig men heller ikke gøy. Det jeg syntes var bra med boka var at den var på nynorsk så i forbindelse med å lese bok kan man lære nynorsk, fantastisk. En ting til jeg syntes var bra var det var et par spenningstopper. Det jeg syntes var dumt med boka var at handlingen i boka gikk rett og slett litt for fort så jeg fikk ikke med meg så mye av handlingen av boka. Den var rett og slett litt kort. Hvis du skal forstå boka må du nesten lese den 2 ganger.
Terningkast: 3,5


Erik

Et Mareritt

Skrevet av 14. november 2019 av Erik på Kråkerøy ungdomsskole

Boka handler om en gutt som heter Mattias. Mattias har nylig flyttet til Gravgata 23. Hver natt drømmer Mattias om en jente som kaller seg “Anita” og masse flammer og røyk. Mattias våkner hver eneste natt. Han ser ned mot dokkehuset til Mia “lille søsteren hans” sitt leke hus. Der står det en jente, en jente som lyser opp.. Mattias fikk seg to venner de så også Anita. Vennene overnatter hos Mattias i det lille dokke huset.

Jeg gir boka terningkast 4

Jeg syntes at boka var spennende og boka var litt skummel det gjorde boka veldig bra. Boka beskrev personene godt og jeg fikk testet meg ut på nynorsk

Det som var dårlig med boka var at den sluttet ikke med en lykkelig slutt og det var veldig trist at ho gamle dama døde.

Jeg anbefaler boka for barn på 11 år


Christian

Mareritt

Skrevet av 13. november 2019 av Christian på Grov skole

Mareritt

Boken handler om hovedpersonen Matthias. Matthias han drømmer om en jente som skriker og han bråvåkner av det skriket. I drømmene hans da ser han røyk og flammer. Og det setter seg i han. Sjangeren til boken er grøsser, boken heter mareritt så jeg synes at boken er grøsser. Den starter ganske fengende. Den hopper rett inn i handlingen når Matthias først hører jenta han har hørt alle gangene når han sover. Boka den var litt vanskelig å legge fra seg fordi den ble så spennende midt i boka. Det er en indre spenning i boka, jeg levde meg fort inn i boka når jeg hadde lest litt. Boka den slutter brått og uventet. Boka den var morsom. Den var lett å lese synes jeg, og den var litt realistisk. Det var korte setninger i boken, språkbruket passer til innholdet. Forfatteren skrev boka for at andre skal skjønne hva grøssere er, tror jeg. Bokas styrke er at Matthias får mareritt om en liten jente som skriker at det skjærer i ørene. Det som irriterte meg det var når boka startet midt i handlingen på begynnelsen. Jeg synes at andre ungdommer burde lese denne boka hvis de liker grøssere og spenning. Boka bør nomineres til Uprisen synes jeg.

Jeg gir terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
øyvind berg

øyvind berg

Skrevet av 5. november 2019 av øyvind berg på Vågå ungdomsskole

Spenning!
Boka handlar om ein gut som har flyttet.
I det huset han har flyttet til er det mange
mystiske ting som skjer.
Det var mye spenning og man levde seg inn i rolla.
Personskildringane var dårleg. Og det var kjedeleg i starten. Men i slutten var det bra!
Ambefaler boka frå 10 år og oppåver.
Tening kast 4

Til toppen