Mareritt

Linn T. Sunne Samlaget 2019 88 anmeldelser

Mattias bråvaknar av skriket til ei jente. Han har drøymt om røyk og flammer. Det både lukta og høyrdest ut som ekte brann. Det er som om skrekken til jenta set seg i Mattias. Draumane vil ikkje gi seg. Kven Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Shahwaiz Hammad

God bok

Skrevet av 8. januar 2020 av Shahwaiz Hammad på Løkenåsen ungdomsskole, 9B

Tittelen av boka er Grøss og Gru Mareritt, forfattaren er Linn Tormods dotter Grøndahl Sunne, sjangeren er skrekk og forlaget er samlaget.

Det handlar litt om at Mattias som er hovudpersonen i boka brå vaknar opp etter å ha høyrt eit skrik av ei jente og at han har sett røyk og flammar, den same draumen skjer om og om igjen. Mattias hadde akkurat flytta inn i det nye huset på Smeby. På skulen lagar han ei oppgåve om ei lokalhistorie saman med Julian og Ea som går i klassen hans. Også valde dei å skriva om ein brann som skjedde i huset til Mattias for mange år sidan, dei fekk høyra av ei dame som sa at det ikkje var nokon i huset medan det brann, men ho laug, ho hadde faktisk drap sitt eige barn. Og det er inga skildring om korleis Mattias ser ut i boka.

Eg synest det var lett å lesa fordi ho hadde ikkje så mange vanskelege ord og uttrykk. Det var ikkje så lange setningar. Det var ikkje så mykje banning i boka, dei banna kanskje sånn 2-5 gonger i boka og ho var på nynorsk. Det var nok ytre spenning og det var #ungdommeleg språk. Eg synest det fungerte veldig bra.

Boka handlar eigentleg om ei jente som døydde i ein brann som vart på ein måte eit spøkelse òg ville ho ikkje at nokon andre skulle bu i huset hennar, og viss dei ikkje drog dei som flytta inn i huset ville ho tenna ein fyrstikk å prøva å brenna på dei. Tema er skrekk, grøss og gru. Ho valde nok å skriva akkurat den boka Kanskje fordi ho er glad i skumle og spennande bøker. Boka har nok ikkje nokon bodskap, det nok meir ei bok som på ein måte ein funnen opp i farta.

Boka startar med at ein gut i boka som heiter Mattias vaknar opp etter å ha høyrt ei jente skrika og sett røyk og flammar. Ho var fengjande, eg hadde lyst til å lesa meir med ein gong. Det var beskrivande på korleis det var mest. Det var sånn at det vart meir og meir spennande etter kvart. Vendepunktet og høgdepunktet var veldig spennande og uventa. Det sluttar med at Mattias Julian og Ea overnattar i leikestova òg kjem Anita som døydde i brannen for lenge sidan og tenner ein fyrstikk på dei, dei prøver å sløkka brannen, dei slår opp døra til leikestova, dei klarer seg. Også fortel Mattias alt som skjedde til Mammaen og søstera hans etter at dei hadde komme heim frå sånt turnshow. Slutten er litt overraskande, men også litt utforventet. Eg likte boka fordi den var spennande skummel og fantasifull. Eg syntest absolutt at andre skal lesa den boka, men kanskje for dei som er 10-15 år gamle. Ho er ikkje truverdig, boka er funnen opp.

det eg hugsar best ved boka er når dei skulle overnatta i leikehuset til lillesøstera til Mattias. Ho tenner og sleng ei fyrstikk på soveposen til Ea. Det gav meg endå eit spesielt inntrykk fordi eg vart jo veldig nysgjerrig på kva som kom til å skje etter det.


Mohamad

Bra Bok!

Skrevet av 15. desember 2019 av Mohamad på Hauketo skole, 10. trinn

Boken Mareritt av Linn T. Sunne handler om en gutt som heter Mattias, som nylig har flyttet til Smeby sammen med moren og lillesøstera si til et hus som er hjemsøkt. Lillesøstera til Mattias har en venninne som heter Anita, som hun leker mye med på fritiden. Mattias får mareritt hver natt. Han forteller moren om marerittene og at huset er hjemsøkt. Mattias og vennegruppen hans, som består av Julian og Ea prøver å finne ut informasjon om huset Mattias nylig har flyttet inn i.
Denne boken er spennende, skummel og lettlest. Linn T Sunne gjorde en god jobb med å beskrive personene som gjorde boken bra.
Terningkast 6


Eirik Michalsen

Mareritt

Skrevet av 15. desember 2019 av Eirik Michalsen på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

Mareritt

Denne boka handler om Mathias som er hoved personen I denne boka som flytter til en by som heter Smeby med more nog søstera. Etter de har flyttet in I huset forstår Mathias at det er noe galt der. Mathias og vennene hans Ea og Julian prøver og finne ut mer om Smedbys historie.

Denne boka var relativt kort og lett og lese, det var ingen vanskelige ord eller noe som jeg ikke forsto. Jeg ville si at sjangerne i denne boka er skrekk og spenning. Jeg ville gitt denne terningkast 3.


Alex

En skummel og bra bok

Skrevet av 13. desember 2019 av Alex på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

Boken handler om Mathias som flytter til Smeby. Han flytter sammen med familien til et hus som er hjemsøkt. Søstera hans leker mye i dokkehuset med en jente som heter Anita. Anita går ikke i klassen eller på skolen. Han får mareritt hver natt. Moren tror ikke på ham, at det spøker hos dem. Mathias, Julian og Ea prøver å finne ut om fortiden til tomten.
Boken er å legge i fra seg, når du har allerede begynt. Boken var ganske spennende. Forfatteren skildret plassen og personene godt. Den slutter ganske uventet med en cliff- hanger. Det er lett å leve seg inn i boken og den er ganske enkelt å forstå. Opplevelsen av boken var ganske positiv. Det føltes ut som om jeg var i selve fortellingen. Det likner på andre bøker jeg har lest for eksempel «Svingens mørke hemmeligheter» av Arne Svingen og «Marg og ben» av Ingunn Aamodt. Men ingen av dem var like god som denne boken.
Boken var lett å lese, enkle ord og setninger. Setningene var gode å lese. Det var ikke banning, bilder, eller metaforer i boken. Boken er på nynorsk
Denne boken passer for barn 10 – 15 år
Terningkast 5


Jonas

ok

Skrevet av 12. desember 2019 av Jonas på Vågå ungdomsskole

Matis våkner av at ei jente utan forskriker. Han har drømt om at dokkehuset brenner. Det både lukta og høyrdest ut som ekte brann. Den var lett og lese. Det var litt skummelt. Spenning skurven gjekk opp fort. Det er spennande at han drømmer om at dokkehuset brenner. Det handla berre om den sama tingen. Var av og til kjedeleg. Eg gir denne boka eit terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Jonas

ok

Skrevet av 12. desember 2019 av Jonas på Vågå ungdomsskole

Matis våkner av at ei jente utan forskriker. Han har drømt om at dokkehuset brenner. Det både lukta og høyrdest ut som ekte brann. Den var lett og lese. Det var litt skummelt. Spenning skurven gjekk opp fort. Det er spennande at han drømmer om at dokkehuset brenner. Det handla berre om den sama tingen. Var av og til kjedeleg. Eg gir denne boka eit terningkast 4.

Til toppen