Mareritt

Linn T. Sunne Samlaget 2019 18 anmeldelser

Mattias bråvaknar av skriket til ei jente. Han har drøymt om røyk og flammer. Det både lukta og høyrdest ut som ekte brann. Det er som om skrekken til jenta set seg i Mattias. Draumane vil ikkje gi seg. Kven Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Martin August Reisæter Lund

Mareritt

Skrevet av 18. oktober 2019 av Martin August Reisæter Lund på Elverum ungdomsskole

Boka handler om Mattias som våkner kvikt av skriket til ei ukjent jente. Han har hatt draumar om at det brennar. Skirket setter seg i hovudet til Mattias. Draumane vil ikkje gi seg. Kven er jenta som skrik? Kva vil ho?

Vi synast at boka er veldig lettlest og fin for litt yngre folk. Vi synast det er en heilt fin bok, men mye av boka henger ikkje helt sammen når det gjelder forklaring og kva som skjer. Terning kast 4


sofia Rubinacci

Mareritt

Skrevet av 14. oktober 2019 av sofia Rubinacci på Marienlyst skole

Boka var veldig spennende. Jeg syns ikke boka var helt original. Jeg har lest bøker som har med små jenter som hjemsøker for, men allikevel hadde den sin egen twist. Det beste med boka var det at den bygger seg opp. Den blir mer og mer spennende. Selve ideen var veldig kult. Jeg syns også språket i boka var egnet til riktig målgruppe. Den var lett og lese som alltid er en bonus. Måten karakteren reagerte til situasjonen de var i var litt rar, hvordan det var en jente som ville drepe dem og de bare ble mer og mer gira var litt rart.

Boka handler om at Mathias flytta inn til et hjemsøkt hus. Han flyttet inn med moren sin og søstera sin. Han møter noen nye venner Ea og Julian. Han begynner å se en liten jente som kommer og går på kvelden da alle sover. Etterhvert ser Ea og Julian henne også. De begynner å undersøke litt. Lillesøstera til Mathias får en ny venn som heter Anita, men hvem er hun virkelig?

Boka hadde en spennende oppbygning. Jeg vil si at denne boka er egnet for 8 – 14 åringer. Både gutter og jenter kan finne glede i denne boka.

Terningkast: 5


Emil Brånå

Grøss og gru: Mareritt av Linn T. Sunne

Skrevet av 14. oktober 2019 av Emil Brånå på Vågå ungdomsskole

Det var ein jente og ein mamma ,når dei skulle legge seg.
Så fekk ikkje jenta sova så flaug ho fram fordi ho høyrde eit eller anna.
Og så såg ho ut glaset, så såg ho ei jente med ljost hår.
Og ho flaug på rommet og gøymde seg under dyna, og så lita ho seg til mor si og sa det, men ho sa at ho berre hadde drøymt.
"Nei," sa ho. "Jau," sa mora, men da ho førde ho innatt senga att, så vart jenta så redd at ho ringde til Oscar. Oscar skulle komme over til ho jenta, men han torde det ikkje, for han var også redd jenta, men så gjekk døm i møtes og da møtte dei kvarandre. Så høyrde dei eit skrik, så flaug dei til huset att. Jenta og mora flaug opp på rommet og såg ut glaset og så ho dama med ljost hår der ute ved leikarhuset hennar. Då vart ho så tyrst at ho spurde Oscar om han kunne hente vatn til ho.
"Okei," sa han. Han gjekk til kjøkenet og så såg ut glaset mens ha fylte vatn han såg denne dama ,
Han skvatt og flaug med glaset på rommet, og så vakna ho. Det var ein draum.
Det er ei veldig artig bok og eg gjev denne bok ein 4.
Denne boka er skremmande, veldig gøy og den er spanande og tøff.


Den lille jenta

Skrevet av 11. oktober 2019 av på Kråkerøy ungdomsskole

En mor og to barn flytter til et nytt hus og en ny skole. Men vet de historien bak det? Mattias ser en liten jente ute i hagen. Men hvem er hun og hvorfor er hun her?

Mattias, Ea og Julian Skal ha oppgave på skolen om historien bak byen deres. Men det viste seg at det var mer enn de så for seg. Lillesøstera til Mattias har fått en ny venn som heter Anita, men er hun den jenta som går rundt omkring etter han har fått mareritt?

Jeg syntes boka var veldig spennende. Også liker jeg at det alltid skjedde noe, og at man ikke trengte å holde styr på mye. Det bygde seg opp mye og at det var veldig fantasifullt. Den tingen jeg ikke likte så mye var at den var litt kort.

Denne boka tror jeg passer best til barn fra 8-12 år.
Jeg gir terningkast 5.


Birk jørgensen

bokanmeldelse for boka mareritt

Skrevet av 9. oktober 2019 av Birk jørgensen på Grov skole

Boka er original, jeg har aldri lest om ei brennende lita jente som hjemsøker et hus og som jager bort de hun ikke liker. Det er ikke realistisk det som skjer, men det er jo en Fantasy-bok. Boka var lett å lese fordi den var ganske kort, men allikevel var den skikkelig spennende. Jeg synes boka var bra fordi det var liksom “ungdomsspråk” f.eks.: f#en, Gaming, Snap og chat. Jeg synes bokas språk passer til bokas innhold. Jeg tror at forfatterne har skrevet boka for å formidle folk om å ikke være pyroman. Det beste med boka er språket. Noe som ikke var så bra er at den er litt kort. Andre bør lese boka fordi den var veldig spennende.

Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen