Mareritt

Linn T. Sunne Samlaget 2019 72 anmeldelser

Mattias bråvaknar av skriket til ei jente. Han har drøymt om røyk og flammer. Det både lukta og høyrdest ut som ekte brann. Det er som om skrekken til jenta set seg i Mattias. Draumane vil ikkje gi seg. Kven Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

kidus Abiy

Drømme skriket

Skrevet av 5. desember 2019 av kidus Abiy på Elverum ungdomsskole

"Grøss og gru" mareritt handler om Mathias som flytter inn til et hus som ingen vil kjøpe fordi det sies at dem har sett gjenferd. Etter at de har flytta inn i huset så drømmer han om en jente som skriker. Er dette bare en drøm? eller skjer dette på ordentlig?

denne boka er ganske lett lest den har ikke så mange sider og fordelen med denne boka er at du får lært mer nynorsk fordi boka er på nynorsk den holder dem røde tråd og spenningskuven er veldig stabil det var noen steder den sank litt en det kom seg opp. Det jeg ikke likte med oka var at handlinge i boka gikk veldig fort så det var steder der hvor jeg falt ut av hele historien. så jeg måtte lese boka 2-3 ganger fro at jeg skulle få med meg historien ordentlig.

terningkast: 4


Anine

Passer ikke for meg

Skrevet av 27. november 2019 av Anine på Grov skole

“Mareritt” av Linn T. Sunne handler om en gutt som heter Mattias som nettopp har flyttet til en ny plass som heter Smeby. Han opplever en rekke mareritt som ligner på hverandre natt etter natt. Marerittene virker så ekte at Mattias blir redd, men moren og søsteren tror han ikke. Han trenger hjelp av vennene Ea og Julia for å løse mysteriet. Jeg likte boken, men den er ikke tilpasset min aldersgruppe. Boken er på nynorsk så for noen kan den bli litt vanskelig. Jeg vil si at denne boken er veldig lettlest og passer bedre for aldersgruppen 10-12 år.

Terningkast: 3


Shawn Zulueta Lid

Mareritt

Skrevet av 27. november 2019 av Shawn Zulueta Lid på Hauketo skole, 10. trinn

Grøss og Gru
Mareritt
Mattias flytter til et nytt hus. Som ingen vil kjøpe på grunn av at det er folk som sier at de har sett gjenferd. Der drømmer han om en jente som skriker.

Er dette bare en drøm?
Denne boka var litt midt på treet. Den var liksom ikke kjedelig, men heller ikke gøy. Det jeg syntes var bra med boka var at den var på nynorsk så i forbindelse med å lese bok kan man lære nynorsk, fantastisk. Det jeg syntes jeg var dumt med boka var at handlingen i boka gikk rett og slett litt for fort så jeg fikk ikke med meg så mye av handlingen av boka. Den var rett og slett litt kort. Hvis du skal forstå boka må du nesten lese den 2 ganger.
Terningkast: 3


Hans Erik Austrem

Ein spennande grøss

Skrevet av 25. november 2019 av Hans Erik Austrem på Vågå ungdomsskole

Boka handlar om ein gut som heiter Mattias. Han har fløtt til ein plass som heiter Smedby. Der han og mora og veslesyster hans bur har det vore ein brann for mange år sidan. Veslesyster hans Mia, leikar i eit dokkehus i hagen, men det er noko mystisk som skjer der og Mattias og vennane hans prøvar og finne ut kva som eigentleg forgår.

Eg synest boka var kjempe bra! Ho hadde spenning nesten heile tida og eg klarte ikkje å rive meg laus. Ho var liksom "skummel" og det likte eg veldig godt med boka. Det var kjempe bra skildring også i boka, spesielt bra person og miljøskildring. Det einaste eg må pirke på er at det var open slutt. Håpar det kjem ein oppfølgjar av denne boka.
Terningkast 6


Julie

Grøsserbok for ungdom

Skrevet av 24. november 2019 av Julie på Sunnland skole

Kjapt om boka:
Mareritt handler om en ung gutt som flytter inn i et hjemsøkt hus. Ingen i familien hans tror på ham. Han får noen nye venner på den nye skolen som hjelper ham gjennom denne vanskelige tiden. De havner i en veldig farlig situasjon som får alt til å ende.

Hvordan var boka å lese:
Boka er en del av serien grøss og gru. Boken er skrevet på nynorsk. På grunn av dette så vil den være vanskeligere å lese for de som er vant til bokmål. Det var bra beskrivelser som gjorde boka mer spennende og lettere og leve seg inn i. Handlingen i boka og beskrivelsene sammen var det som fikk meg til å ha lyst til å lese videre. Handlingen var noe jeg ikke personlig har lest før og det fikk meg også til å ha lyst til å lese videre.

Opplevelsen:
Boka starter ved rett inn i hendelsen og man får ikke noe bakgrunnshistorie om karakterene. Selv om du ikke får så mye informasjon så tror jeg det er derfor du blir så oppslukt i boka fordi du lurer på hvordan karakterene er som person. Det var lite til ingen humor i boka. Det er mye om familie og det tror jeg alle kan føle seg inn i. Selv om boka handlet om gjenferd så fikk du fortsatt følelsen som om handlingen kunne skjedd i virkeligheten. Du levde deg veldig inne i boka og følte medfølelse for hovedkarakteren.

Totalvurdering:
Boka handler om tillit og det å være i en vanskelig situasjon men, den har også mange andre små ting som vennskap og familie. Det forfatteren ville med boka var vel å dele noe mange kan gå igjennom men sier ikke noe om det. Boka tror jeg er rettet mot ungdom og unge voksne. Jeg ville ha anbefalt boka videre bare ikke til mindre barn.
Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen