Man dør litt hver dag

Arne Svingen Gyldendal 2016 76 anmeldelser

Aksel har nettopp begynt på videregående og planlegger en rolig helg mens foreldrene er bortreist. Men da det plutselig står en mann i dress på kjøkkenet og peker på ham med en revolver, ser helgen ut til å bli alt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Kaja Skikkelstad

Kaja Skikkelstad

Skrevet av 15. desember 2016 av Kaja Skikkelstad på Søndre Land ungdomsskole, 9A

Man dør litt hver dag

Man dør litt hver dag er handler om en leiemorder som har et oppdrag og drepe tre bestekompiser.
Boka er utrolig spennende, og bytting mellom personer for hvert kapittel gjør den mer spennende å lese. Hvert kapittel har en veldig spennende spenningstopp og det er vanskelig å legge fra seg boka. Beskrivelsen av personer, handlinger og miljø er veldig bra, og forfatteren har gjort en god jobb.
Jeg gir boka terningkast 6 og syntes absolutt den burde nomineres til uprisen! Boka passer best for ungdommer mellom 12 og 15 år som liker krim og drama.


Lina

Lina

Skrevet av 15. desember 2016 av Lina på Søndre Land ungdomsskole, 9A

Man dør litt hver dag handler om Aksel som blir et offer for en seriemorder, men han er ikke det eneste. Aksel får hjelp av ei tidligere politikvinne og de må finne ut av dette rotet.

En utrolig spennende bok som gjør hvert kapittel interessant å lese.

Byttingen på hvem som er hovedpersonen i kapittelet gjør at man ser situasjonene fra forskjellige vinkler. Noe skjer gjennom hele boka som gjør at det aldri blir kjedelig å lese. Personene har personligheter man kjenner igjen hos seg selv eller andre, noe som gjør boka mye mer troverdig.
Jeg gir boka terningkast 6. Anbefales på det sterkeste, mest for ungdommer i alderen 12-16. Slutten gjør boka enda mer verdt å lese.


Tobias

Tobias

Skrevet av 15. desember 2016 av Tobias på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Tittel: Man dør litt hver dag
Forfatter:Arne Svingen

Boka handler om tre gutter og en mann som går rundt som en slags serie-morder. En av gutten blir med en gammel politi arbeider ut på jakt etter guttene.

Jeg syns boka ble veldig rotete, så boka ble kjedelig på slutten!
Boka passer for de mellom 13-16 som liker bøker med mange hoved personer.
Terningkast:3


Mina Dalby Vesterås

Mina Dalby Vesterås

Skrevet av 15. desember 2016 av Mina Dalby Vesterås på Søndre Land ungdomsskole, 9A

Boka "Man dør litt hver dag" handler om Aksel som mister sine bestevenner. Morderen får Aksel til å tro at drapene var selvmord. Foreldrene hadde dratt bort og kvelden ble plutselig annerledes når det stod en mann i dress med pistol og siktet på han.

Den var veldig spennende men den var litt vanskelig og få med seg hvem det handlet om, den var litt rotete. I hvert kapittel var det en ny "jeg-person". Starten og slutten var veldig bra. Det skjedde mye som fikk meg til å lese videre. , men midt i boka var det litt tamt. Det skjedde ikke så mye. Ellers veldig bra bok, mye skildringer som hjelper med å få bilder i hode.

Boka passer for ungdom mellom 12-15 som liker krim og mysterier. Boka var veldig bra, men litt rotete som trakk litt. Jeg gir den et terningkast 4


Anniken Baklund

Anniken Baklund

Skrevet av 15. desember 2016 av Anniken Baklund på Midtstuen skole

Man dør litt hver dag

Boka "Man dør litt hver dag", er en av de mest spennende bøkene jeg har lest. Det er en bok fylt med krim, spenning og ikke minst drama. Boka er oppslukende fra første side, og vi følger Axel gjennom en lang reise der han prøver å unngå å bli drept av en massemorder. Samtidig som vi får høre om Axel sin side av saken, får vi også innblikk på morderen sin side. Den parallelle handlingen gjør at det blir enda mer spennende å lese, og et høydepunkt er når veiene krysses.
Boka er fengende, og jeg fikk lyst til å lese mer, og mer, og mer. I boka har forfatteren vært utrolig flink til å skildre, dette gjorde at jeg fikk et klart bilde i hodet når noe ble beskrevet. Men noen ganger slet jeg med å kunne følge med i alt som skjedde. Når vi fikk se tre sider av en sak, ble det plutselig litt vanskelig å se sammenhengen. Det ble rett og slett litt forvirrende.

Alt i alt syntes jeg at boka var veldig bra, den passer for ungdommer som liker krim, drama og spenning. Den fanger deg fra side en, og avslutter på en fin måte. Noen ganger kunne boka være litt forvirrende, men senere var det lettere å se sammenhengen. Grunnet dette velger jeg å gi boka terningkast 5!

Vis flere anmeldelser

Til toppen