Man dør litt hver dag

Arne Svingen Gyldendal 2016 76 anmeldelser

Aksel har nettopp begynt på videregående og planlegger en rolig helg mens foreldrene er bortreist. Men da det plutselig står en mann i dress på kjøkkenet og peker på ham med en revolver, ser helgen ut til å bli alt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hedda

Hedda

Skrevet av 14. desember 2016 av Hedda på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Tittel: Man dør litt hver dag
Forfatter: Arne Svingen
Boka handler om Aksel som er alene hjemme en helg. Etter at han får høre at de to beste og eneste kompisene han har blir drept, står han i samme situasjon selv og nesten blir drept han også. Det viser seg at det er den samme som har drept de to kompisene, men har fått det til å se ut som selvmord. Det var nesten så han tok Aksel og.
Det jeg syntes er bra med boka er at den er veldig spennende og har en bra historie. Det som ikke er så bra er at den er veldig rotete. Hvert kapittel har forskjellig historier og da syntes jeg det er vanskelig å få med meg hva som skjer og hvem det er snakk om. Den hopper frem og tilbake fra forskjellige historier og hvem som er ”jeg – personen”.
Ellers er det en bra bok som jeg vil anbefale til ungdommer fra 12år som liker spenning og mysterier.
Terningkast: 4


julian nielsen

julian nielsen

Skrevet av 14. desember 2016 av julian nielsen på Søndre Land ungdomsskole, 9A

Bra bok kunne ikke gjort det så mye bedre.
Boka er super spennende og forferdelig bra historie.
Boka er en must read konseptet er orginalt.


Nanna Marie Aune

Nanna Marie Aune

Skrevet av 14. desember 2016 av Nanna Marie Aune på Vikhammer ungdomsskole

Man dør litt hver dag
Forfatter: Arne Svingen
Sjanger: Action
Dette er en bok om mord. Den har på en måte flere ting som skjer i starten av boken, men som henger sammen alt i alt når du nærmer deg midten av boka. Det skjer to drap i starten som vi får høre om. Hovedpersonen heter Aksel og er hjemme alene en helg. På den korte tiden får han vite at hans to beste og eneste bestevenner er blitt myrdet av samme mann som prøve å drepe han. Han får hjelp av en tidligere politidame som også moren til han ene som er drept. De får øye på morderen og ting skjer.
Jeg synes denne boken var interessant. Jeg har aldri trudd jeg ville like en bok om mord, men det viste seg at denne boken falt i smak likevel. Boka var lang og hadde veldig masse gode skildringer. Den har mye tekst på hver side, ikke at det bryr meg, men den ble kanskje litt for lang noen ganger. Jeg rakk ikke lese hele boka ferdig, men jeg kom over halvveis, og så langt har jeg likt innholdet meget godt. Jeg synes det er en morsom, og veldig spennende bok. Det var kanskje ikke like lett å sette seg godt inn i denne boka som i enkelte andre, og det synes jeg er litt trist fordi jeg likte handlingen veldig godt. Den er skrevet i tredje-person, og jeg tror det ville vært lettere å sette seg inn i boka om den hadde vært skrevet i første-person, fordi jeg synes det blir mer realistisk og lettere å lese, og leve seg inni boka om det hadde vært skrevet som om jeg hadde skrevet. Det er også noen ganger litt vanskelig å forstå ting fordi det bytter plutselig tema om en handling til en annen handling/person.
Derfor gir jeg denne boken terningkast 4+, og vil anbefale boken fordi det var en spennende og artig bok og lese. Kanskje til elever i en alder fra 13 til 16/17. Jeg tror ikke ungdommer i en alder av 17 vil synes denne boken er barnslig eller kjedelig fordi den er innholdsrik og for meg mer vanskelig å forstå enn lett.


Christine

Christine

Skrevet av 14. desember 2016 av Christine på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

UPRISEN
Tittel: Man dør litt hver dag
Forfatter: Arne Svingen
Sjanger: Spenning, action og thriller
Boken handler om en vanlig gutt som heter Aksel. Foreldrene hans drar på en tur i helgen og helgen hans ser ut til å bli rolig og avslappende. Men plutselig er det en dresskledd mann i huset til Aksel som prøver å skyte han med en revolver. Aksel slipper så vidt unna, og må skaffe hjelp. Han prøver å finne ut av hva som skjer og hvorfor denne mannen prøvde å drepe han. Han finner snart ut at ikke han er den eneste «leiemorderen» er ute etter.
Jeg syntes boken er veldig spennende, det ble litt forvirrende når forfatteren skrev fra alles synspunkt, men det gjorde teksten litt ekstra interessant også. Det kom hele tiden opp overraskelser og det var vanskelig å legge boken fra seg når man først hadde begynt. I midten gikk det litt sakte og det var litt mye unødvendig som skjedde, men alt i alt likte jeg boken veldig godt.
Jeg syntes definitivt personer som liker litt ekstra mye action i alderen 12-16 år vil like denne boka godt. Jeg anbefaler ikke denne boken til yngre personer, etter innhold, og vanskelighetsgraden av å forstå alt som skjer, for å faktisk like boken.
Jeg tror forfatteren skrev denne boken for å skrive om noe nytt og spennende for ungdom. En leiemorder begynner å drepe en vennegjeng av en mystisk grunn. Det blir ekstra spennende siden det skjer i Norge, og kvaliteten på teksten gjør alt veldig ekte.
Mange ungdommer liker å lese spennende grøssere som dette.
Det beste med boken er hvordan alt virker så ekte og hvordan spenningstoppene bygger seg opp, og alt forvandles til noe helt uforventet, så man vet aldri hva som vil skje.
Bokens svakhet er at boken blir lett forvirrende, fordi forfatteren byttet litt for mye rundt omkring uten å vise det tydelig nok.
Boken er allerede nominert til Uprisen og det syntes jeg den fortjener. Jeg gir boken terningkast 5.


Casper Olsen

Casper Olsen

Skrevet av 14. desember 2016 av Casper Olsen på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Man dør litt hver dag
Sjanger: Hovedsakelig Action
Innhold: Den handler om den 17 år gamle gutten Aksel, en helt normal tenåring, som får vite at hans to nærmeste venner har blitt myrdet på mystisk vis, hver for seg. En dag var det Aksel sin tur, men han unnslapp. Så nå må han unnslippe med en leiemorder på hælene.
Forfatteren Arne Svingen har gjort en skikkelig god jobb med denne boken, han drar med leseren på en måte som gjør at du føler med Aksel, men samtidig med morderen. Han forteller historien i boka i tankene til tre personer, I starten var det ganske vanskelig å følge med, men etter hvert blir det bedre.
Boka starter brått, men den blir ikke kjedelig mot slutten, tvert imot, den blir bare bedre og bedre jo lenger du kommer. Det er vanskelig å legge fra seg boka når man først har begynt, selv om du ikke liker å lese.
Språket i boka er veldig bra, for den bruker språk som passer til situasjonene. de banner ikke mye, men den er ikke veldig mild i språket. Det Arne Svingen burde jobbe mer med, er den måten han skriver på. Den var veldig bra mot slutten, men jeg skjønte nesten ingenting når den bare byttet mellom personene i starten.
Jeg syns boka virket usannsynlig, men forfatteren skrev bra nok til at det virket troverdig. Jeg opplevde boka som om Aksel var litt i feil miljø noen ganger og slet med å finne seg selv når leiemorderen var etter han. Jeg kjente også frykten av å ha en leiemorder etter meg.
Alt i alt så var denne boka veldig god, Arne Svingen lager enda en god ungdomsbok. Sjangeren passet meg, men man må skrive bra, noe Arne Svingen gjør. Jeg syns denne boka burde vinne Uprisen, i hvert fall være en sterk konkurrent.
Jeg gir boka «Man dør litt hver dag« en sterk 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen