Man dør litt hver dag

Arne Svingen Gyldendal 2016 76 anmeldelser

Aksel har nettopp begynt på videregående og planlegger en rolig helg mens foreldrene er bortreist. Men da det plutselig står en mann i dress på kjøkkenet og peker på ham med en revolver, ser helgen ut til å bli alt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Pawel Margielewski

Pawel Margielewski

Skrevet av 15. desember 2016 av Pawel Margielewski på Ringshaug ungdomsskole

Man dør litt hver dag.
Av: Arne Svingen
I boka følger vi gutten aksel som har akkurat flyttet til Tyskland fra Norge. Han har ingen venner. Han planlegger derfor en stille helg mens foreldrene er borte. Helgen blir ikke like rolig som han tenkt med en morder løpende etter han ned gata. Dette skaper mange spørsmål og hemmeligheter.
Opplevelse: Jeg vil starte å si at boka er dårlig. Den er så si spennende med flere spenningstopper. Dessverre er boka kaotisk, forvirrende og dårlig. Det er fordi den følger med på flere personer samtidig. Dette skaper en bedre leseropplevelse for noen, mens andre kan føle seg forvirret fordi forfatteren hopper fra handling til handling. Derfor vil jeg gi en minus under denne kategorien.
Spenning: Boka skapte flere spørsmål underveis, dette bygget på spenninga. Det var ikke mye annet som var spennende derfor er det også en minus.
Språk: Det var en del grovt språk som banning i denne boka men siden boka var skrevet for ungdommer er dette fint. Det var dessverre det eneste godet med språket. Resten var bare dårlig bruk av virkemidler og en blanding av avansert og lett språk. Nesten som Arne noen ganger hadde glemt at han skriver ungdomsbok.
Jeg har lest andre bøker fra Arne svingen, de har som regel vært bra. Denne boka var ikke i nærheten av de andre forfatteren har skrevet. Noen kan få inntrykk at han er en dårlig forfatter utfra denne boka. Men det er han tvert imot, med mange gode bøker som har god spenning. Derfor håper jeg at han vil fokusere på å lage korte, spennende bøker. De er mye bedre enn den her. Jeg gir derfor denne boka et terningkast på 2.


josuè ilunga kongolo

josuè ilunga kongolo

Skrevet av 15. desember 2016 av josuè ilunga kongolo på Søndre Land ungdomsskole, 9A

tittel; man dør litt hver dag

jeg vil gi boka terning kast 3.

Jeg synes at boka er rotete skrevet, alt henger ikke sammen og det irriterer meg veldig når jeg leser, for da vet jeg ikke hvilken del av boka jeg er i. Det jeg synes er kult som forfatteren fikk til var å få alle mord som skjedde i boken til å høres som selvmord og liksom speennings punkt. Han er god til å btgge opp en spenning og ikke avsløre alt med en gang.


Markus

Markus

Skrevet av 15. desember 2016 av Markus på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Tittel: Man dør litt hver dag
Forfatter: Arne Svingen
Terningkast: 4

Den helgen Aksel trodde skulle bli rolig og avslappende, ble fort snudd på hodet. Plutselig står en engelsktalende mann på kjøkkengulvet og sikter på han med pistol.

De tre-fire første kapitlene i boka var veldig spennende, Men så dabbet det litt av. Det ble alt for mye hopping, så da mistet jeg oversikten over hva som skjedde til tider. Starten og slutten var høydepunktene i boka, mens midtpartiet var litt trått. Det jeg vil gi ros for er at Forfatteren har vært uvanlig flink til å skildre, og har gitt boka en uforutsigbar slutt. Terningkast 4.


IB

IB

Skrevet av 15. desember 2016 av IB på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Tittel: Man dør litt hver dag
Forfatter: Arne Svingen
Sjanger: spenning, action, og thriller
«Man dør litt hver dag» handler om at Aksel skal være hjemme alene og ha en rolig helg. Dessverre blir alt snudd på hodet når det står en dresskledd mann med revolver på kjøkkenet og prøver å tvinge Aksel til å henge seg selv. Han finner snart ut at «leiemorderen» er ute etter flere enn bare han.
Det jeg synes er bra med denne boka er at den er veldig spennene. Det som ikke er bra med boka er at den er litt rotete. Hvert kapittel har en ny historie.
terningkast: 5


Ruben

Ruben

Skrevet av 15. desember 2016 av Ruben på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Man dør litt hver dag
Forfatter: Arne Svingen

Sjangeren er spenning. Den var spennende, så jeg mener den var god.
Den handler om tre venner som er i ulike land med en morder etter seg.
Den var ganske gøy, men ble litt kjedelig når det kom et nytt kapittel, gikk det til neste person, men ellers bra bok!
Jeg anbefaler den fordi den tar ikke alt for lang tid å lese og du får lest mye.
Personene i boka var redde så jeg vil si at den handler om redsel.
Man lærer nok litt av at det ikke er lurt å vedde penger eller love noe til folk man ikke kjenner.
Den forteller om ungdommer, men det føltes som om de tre vennene var tretten, ikke seksten.
Det beste med boka var å være med Aksel fordi han gjorde det spennende med at han måtte flykte osv.
De som ikke har lest den burde lese den, kort bok med mye spenning.
Den blir jo som sagt litt dårligere når boka liksom switcher fra person til person, men den får pluss i at den var spennende såjeg gir den terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen