Mamma er et annet sted

Aasne Linnestå Aschehoug 2015 33 anmeldelser

Sommerferien går mot slutten, og ingenting er som før for Tale. Mamma er død. Begravelsen nærmer seg, men midt i sorgen og savnet dukker Espen opp.

Hvordan skrive en anmeldelse

Pernille S. Langseth

Pernille S. Langseth

Skrevet av 14. desember 2015 av Pernille S. Langseth på Dokka ungdomsskole

Beskrivelser av egne opplevelser?

”Mamma er et annet sted”, er en kort roman som handler om tenåringsjenta Tale. Moren til Tale har dødd, tatt selvmord. Boka handler for det meste om Tales tanker og følelser rundt det som har skjedd. Hun vet ikke helt hvordan hun skal takle det. Samtidig støter hun borti guttetrøbbel. Hun vet ikke helt om det er greit eller ikke å bekymre seg for gutter på dette tidspunktet. Er det i det hele tatt lov til å føle glede mens man sørger over tapet av en som står deg så nærme? Dette er nok en ganske reel problemstilling som mange kan kjenne seg igjen i.

Måten forfatteren skildrer følelsene til Tale på får meg virkelig til å tenke at hun selv må ha gått gjennom noe lignende. Alle beskrivelsene av følelsene kjentes så ekte og realistiske. Kanskje ikke for alle, men for meg.
Boka kan virke litt treg og tom for handling, men historien er likevel så fin og betydningsfull.

Bokas spenningskurve trekker nok likevel litt ned, det er noe som mangler. Jeg anbefaler ikke denne boka til de som søker spenning. Dette er en bok som heller kan få deg til å roe litt ned og som du kan slappe av med. Boka kan klare seg uten spenning siden den er såpass kort.

Språket i boka er er lett og flytende. Ikke så mange vanskelig ord eller lange setninger.

Jeg tror at forfatteren har skrevet denne boka for å få frem måten noen sørger på. Selvsagt sørger ikke alle på samme måte, men jeg tror at de fleste som har mistet noen nære kan kjenne seg igjen i noen elementer i historien.

Jeg syntes boka var ganske bra og syntes at den fortjener en plass blant de nominerte.


Marius

Marius

Skrevet av 11. desember 2015 av Marius på Hvittingfoss skole

Kjedelig

Tale er 16 år og har mistet moren sin. Hele familien sørger på forskjellige måter noen vil bare dø, mens andre vet ikke va de skal gjøre. Tale tenker på moren sin hele tiden.
Boka er ikke en del av en serie.
Forfatter er Aasne Linnestå. Forlag er Aschehoug. Boka heter mamma er et annet sted.
Hele boka er treig og dårlig og det er ikke noe spenningskurve. Boka var lett og legge fra seg.
Boka var lett og lese. Den er ikke skrevet på en måte som gjør den spesielt interessant.
boka handler om at moren har død.
Jeg anbefaler boka for ingen, den burde ikke nomineres til uprisen.
Terningkast: 1


Malene

Malene

Skrevet av 2. desember 2015 av Malene på Varteig skole

Mamma er et annet sted – Aasne Linnestå

Tale på 16 år mistet moren sin i sommerferien. Hele familien sørger, men på forskjellige måter. Noen vil bare dø, andre skjønner ikke så mye og noen holder alle tankene inni seg.
Tale tenker mye på moren sin. Både på godt og vondt. Hun tenker på alle minnene de hadde sammen og alt det de gjorde sammen, men så kommer de vonde minnene fram og tar over.

Denne boka har mye tanker og følelser i seg. Det er derfor minimalt som skjer. Du sitter å leser boka og venter på at noe skal skje, men ingenting skjer. Høydepunktet gjennom hele boka var at hun dro til København, men det varte bare på omtrent 4 sider. Boka var treg og du kommer ikke veldig høyt opp på spenningstoppen før det stiger på bunn igjen.
Boka er en trist fortelling med mye tanker og følelser i. Jeg gir terningkast 3 fordi den var treg og lite spennende.


Ludowich

Ludowich

Skrevet av 2. desember 2015 av Ludowich på Hvittingfoss skole

Kjedelig

Kort fortalt kjedelig, ingen ting skjer i boka. Det er mange bøker som man må lese halv boka for det bli spennende eller morsomt å lese boka. Dette var ikke tilfellet med denne boka. Den blir ikke bedre så om du ikke liker begynnelsen ville jeg ikke anbefalt deg p lese denne boka, den treffer sikkert folk som liker trege og triste bøker.

Får meg blei det får ensidig, alltid det samme : derprisjon krangel og eller noe trist på en eller aen måte .
Terningkast 2


Jonas Oliver Golmen

Jonas Oliver Golmen

Skrevet av 30. november 2015 av Jonas Oliver Golmen på Hovedgården ungdomsskole

MAMMA ER ET ANNET STED

Sommerferien går mot slutten og ingenting er som før for Tale. Mamma er død. Begravelsen nærmer seg, men midt i all sorgen og savnet dukker Espen opp.

«Jeg vil vekk. Bort. Jeg har over fire tusen kroner på kontoen. Jeg har en mamma som ikke er her. Jeg har en pappa som har alt for mye å tenke på. Jeg har en alt for barnslig lillebror. Jeg har en lillesøster som bare vil dø, det er i alle fall det hun sier. Og jeg har alt for mange tanker i hode og det er ikke lenger plass til dem og da må jeg gjøre noe. Gjøre det jeg vil. Det er det jeg må.»

«Mamma er et annet sted» er en fortelling og savn og forsoning fra en av våre fremste forfattere; Aasne Linnestå. «Mamma er død. Hun ble funnet oppe på fjellet. Det hadde visstnok snødd litt i fjellet. Mamma skulle valgt et annet sted å dø.» Dette er Aasne Linnestå`s første ungdomsroman.

Jeg mener denne boken kan være litt vanskelig å komme inn i med det første. Det er ikke like lett å finne ut hva Tale og familien vil eller hvor de vil. I det ene øyeblikk er mamma sammen med dem, men i andre øyeblikk er mamma død. Etter de første 20 sidene begynner man å forstå. Men uansett er dette en kjempespennende bok med både action og drama som øker leselysten. Jeg vil gi denne boken terningkast 4 fordi den er spennende men også litt vanskelig å forstå.

Vis flere anmeldelser

Til toppen