Mamma er et annet sted

Aasne Linnestå Aschehoug 2015 33 anmeldelser

Sommerferien går mot slutten, og ingenting er som før for Tale. Mamma er død. Begravelsen nærmer seg, men midt i sorgen og savnet dukker Espen opp.

Hvordan skrive en anmeldelse

emma tønnesen

emma tønnesen

Skrevet av 17. desember 2015 av emma tønnesen på Varteig skole

Jeg har lest mamma er et annet sted.
Jeg ville egentlig kaldt den helt alene.
Jeg synes boka ikke kom fram til noe det var en god innledning og slutt men jeg fant ingen spesiell spennings topp.
Boka handler om hva Tale føler og hva som har skjedd med Tale. Boka er ikke min favoritt og jeg har heller ikke så mye å si om den, jeg ville nok ikke valgt denne.
Boka er helt grei bare den hadde kommet fram til hoved punktet, jeg leste over halve boka og da lå tale fortsatt og tenkte på mammaen sin.
Jeg ble litt sur når jeg ikke får hvite så mye men det er vel sann i bøker.
Boka er skrevet av Aasne Linnestå.


Jackie

Jackie

Skrevet av 15. desember 2015 av Jackie på Grim skole

Mamma er et annet sted

Orginalens tittelen: Mamma er et annet sted
Utgitt: 2015
Forfatter: Aasne Linnestå
Forlag: Aschehoug
Hovedperson: Tale
Antall sider: 112 sider

“Mamma er død. Hun ble funnet oppe på fjellet. Selv om pappa ikke sier det høyt, veit jeg at han tenker at vi tross alt bare er barn, og at det har vært altfor mye en lang stund. Og som vanlig var det han som måtte komme med den dårlige nyheten her i huset. Stakkars pappa”

Tale er ei jente på 15 år og har litt problemer med at hun ikke får se mammaen sin igjen. Hun har bare en pappa, ei lillesøster og en lillebror. Hun har ei bestevenninne som heter Lotte, som er annerledes enn de andre jentene på skolen. Espen er gutten som Tale liker. Det blir litt vanskelig å ta et valg om hun skal gå og være sammen med Espen. Hun tenker altfor mye på moren sin, men vil dra til København for å prøve å glemme det som hadde skjedd med moren sin. Men noen ganger så føler hun at hun ser moren sin.

Jeg ville ha gitt boka terningkast 3. Min mening om boka er at den ikke er så lang og er lettlest. Da jeg leste boka, ble jeg alltid trøtt. Det jeg mener er at boka ikke har så mye spenning, og det var ikke spesielt lett/gøy å lese boka. Men beskrivelsene, tankene og følelsene var bra. Jeg tror forfatteren vil fortelle oss at du skal bry deg om den du elsker. Jeg vil anbefale boka til de som ikke leser så mye og de som liker å lese om tragedier og triste saker. Denne boka skulle gjerne hvert lengre. Denne boka interesserte meg ikke så mye dessverre.


Adam

Adam

Skrevet av 15. desember 2015 av Adam på Stasjonsfjellet skole

Anmeldelse – Mamma er et annet sted

Boken handler om en 16 år gammel jente som heter Tale. Tales mor blir funnet død på fjellet av en frivillig fra røde kors. Denne boken var egentlig ganske kjedelig og den var tam. Denne hadde ingen spenning siden man får vite at moren blir funnet død med en gang i boken, kanskje hvis forfatteren hadde ventet med å avsløre hvor moren var og i hvilken tilstand hun befant seg i, så tror jeg at boken hadde blitt litt mer spennende. Boken passer nok bedre til personer som liker om lese om følelser.


Elise Bækken Ørnsjø

Elise Bækken Ørnsjø

Skrevet av 15. desember 2015 av Elise Bækken Ørnsjø på Rosenborg ungdomsskole

Mamma er et annet sted
«de fant henne på fjellet» det var det de sa til Tale om mamma. Hun hadde allerede sett for seg det, siden i løpet av de siste årene har mamma ikke vert helt bra, hun hadde mange problemer, men Tale skjønte ikke hvordan det ville føles før det faktisk skjedde. Alle i familien har på forskjellige måter å sørge på og tale er som en vanlig ungdom og vil ikke snakke om følelsene sine til foreldrene. Hun vil bare bort. Hun bestemmer seg for å dra til København som hun alltid har hatt lyst til. I løpe av boken kommer hun over flere komplikasjoner, men det hun ikke en gang orker å snakke om er begravelsen.
Jeg mener at det er veldig imponerende og ganske originalt å skrive en bok om kun sorg, men det kan ofte bli veldig krevende å lese. Det handler mest om tankene og sorgen til Tale så det er ikke så veldig mye driv i boka fordi det ikke skjer noe. Jeg fikk ikke den «kan ikke legge den fra meg» følelsen når jeg leste boka. Det var noen steder som gjorde at jeg ville lese videre, men da avsluttet de kapittelet og neste kapittel startet noen dager senere og ga ikke så særlig mye informasjon om hva som hadde skjedd. Høydepunktet med hele boka var da hun bestemte seg for å dra til København. Dette varte bare i sånn 6 sider og så dro hun hjem. Man kan lett se at denne boken er skrevet til ungdom, fordi ed bruker så mange ord som vi bruker til i hverdagen. Selv om dette er hennes første ungdomsbok ser det ut som om hun har prøvd å ta synspunktet til den «typiske ungdommen». Hun gjør Lise til en person som ikke bryr seg om noen ting og bruker veldig aggressive ord. Hun bruker også mye og ordet «liksom» og selv om jeg som ungdom kan si at jeg bruker det ordet ofte virker det bare veldig uprofesjonelt. Det går greit når hun bruker det i en dialog, men ikke i tankene hennes. Liksom er et ord man bruker for å fylle inn noen hvis man ikke r helt sikker på det man skal si. Man skal bruke litt mere formelt språk når det gjelder tanker og observasjoner. Alt i alt synes jeg denne boken var veldig trist og rørende, men språket var ikke så særlig bra språk og handlingen drev meg ikke mye fremover.


Nora

Nora

Skrevet av 15. desember 2015 av Nora på Osterøy ungdomsskule

«Mamma er et annet sted»
«Mamma er et annet sted» er ei bok som handlar om Tale, ei 16 år gammal jente som mister mora si i sommerferien. Mora blei funnet på fjellet av ein frivillig i raude kross. Heile familien sørger.

Eg synest boka hadde lite spenning fordi heile boka handla om at mora var død. Det var veldig lett å tenke seg til kva som skulle skje. mens du leste boka kunne du tenke deg kva som skulle skje, og det skjedde. Det skjer det same heile tida og det var vanskelig å interessere seg i boka. Det blir veldig fort einsidig. Boka var treig og kome inn i og det var spennande i ca 4 sider.

Historia kan skje, men forfattaren har ikkje klart og få meg berørt. Det er mange følelsar i denne historia som eg synest hadde kome betre fram vis forfattaren hadde skrevet den på ein annan måte, utan at eg veit akkurat kva.

Boka passar ikkje til meg, men den passar sikkert til nokon som liker å lese om følelsar og tragediar.

Terningkast: 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen