Malstrøm

Caterina Cattaneo Gyldendal 2014 57 anmeldelser

Live skal på interrail og hun skal aldri tilbake. Hun må vekk fra alt som kan minne henne om at søsteren er borte, at moren er blitt som  en zombie og at ingen egentlig liker henne. På toget møter hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Bjørg Davidsen

Bjørg Davidsen

Skrevet av 15. desember 2014 av Bjørg Davidsen på Lagård ungdomsskole

Malstrøm handler om en jente som heter Live, hun skal på interrail. Hun vil bort, bort fra alt, derfor har hun planer om å forsvinne for alltid. Etter at storesøsteren Monica havner i en bilulykke, har Live's tilværelse bare blitt en eneste stor sorg. På toget møter hun kjekkasen Robert, som tar henne med på et eventyr hun sent vil glemme. De blir kastet ut i et hav av opplevelser, men er det bare positive opplevelser?

Jeg syns boken har en gripende start, og en uventet avslutning. Til tider kan den bli både kjedelig og uinteressant. Selv om dette er den perfekte sjangeren for meg, var den ikke særlig spennende. Jeg likte begynnelsen og slutten, men ellers syns jeg boka ikke var særlig bra. Språket er ungdommelig, og tittelen og fremsida er veldig relevant for resten av boka. Alt i alt er boka en helt grei ungdomsbok.
Terningskast: 4


Sebastian Schakenda

Sebastian Schakenda

Skrevet av 15. desember 2014 av Sebastian Schakenda på Lom ungdomsskole

Undervannsthriller

Boka: Boka MALSTRØM er 237 sider med romantikk og spenning. Boka er skrevet Caterinda Cattaeno og er første boka i ein serie på tre. Sjangeren i boka er spenning, men har innslag frå drama, krim og romantikk.

Boka handlar om 17 år gamle Live Som er ferdig med vidaregåande. Situasjonen heime har ikkje vore så bra etter at søsteren krasjet i eit tre, og foreldrene sakte, men sikkert blir borte. Hun bestemmer seg for å reise på interrail til Europa, men setter seg på feil tog og turen går isteden til Trondheim. Der møter hun vakre og atletiske Robert, og forelsker seg i han. Han er Akkurat som henne, lidenskapelig opptatt av dykking. Fra Trondheim reiser dei saman på dykketur. Men i bilen dei låner av Roberts bror, ligg det noko som vil involvere dem i eit paranoia og ein kamp for å redde seg selv.

Språket i boks er skreve på ein ungdommelig måte og passar til personane. I boka er det brukt mykje unødvendig banning. Ein treng ikkje bruke mykje banneord for å skrive ungdommelig.

Bokomslaget til boka var det som fekk meg til å kjøpe boka, men eg vart litt skuffa. Boka skal vere ein spenningsbok, med er ikkje spesielt spennande. I boka er det ofte vanskelg å følge med i handlinga. Mot slutten av boka blir handlinga rotete. Boka kan og vere litt for sexifisert til tider. Handlinga i boka er ganske realistisk, men til tider litt usannsynlig.

Boka passar for ungdommar frå 14 år og oppover. Eg syns ikkje boka burde bli nominert til u-prisen.

TERNINGKAST: 3-4


Emil Causevic

Emil Causevic

Skrevet av 11. desember 2014 av Emil Causevic på Løkenåsen skole

Ikke akkurat en fulltreffer.
Tittel : Malstrøm
Forfatter: Caterina Cattaneo

Annmeldelsen: Boken handler om Live (17) som er lei av sitt liv hjemme. Hun vil langt hjemmefra og sier hun skal på interrail ,men hun planlegger ikke å komme tilbake. Hun skal på toget til København men med en feil setter hun seg på feil tog til Trondheim. På toget møter hun en gutt hun liker veldig godt, Robert. De blir fort kjent og finner ut at de har samme interesser ,nemlig dykking. Robert sier at han vil gjerne ha henne med på en dykke reise. Spenningen tar lang tid før den begynner ,men den begynner endelig når Live flytter inn til leiligheten til Robert. De har da planlagt en dykke reise, og de får låne bilen til sjefen til Robert. Det de fant i bagasje rommet var utrolig.

Min mening om boka :

Som jeg sa , så tok det lang tid før spenningen starta. Boka var også veldig vanskelig å forstå til tider. Det skjedde også mye på engang så det var vanskelig å konsentrere seg til tider.
Boka passer til ungdom fordi det er mye "ungdoms språk" som blir brukt i boka.
Fra en skala på 1-6 vil jeg gi boka en : 4
Det som også trekker ned er at det ikke helt er min type bok. Egentlig er det ingen gutte bok heller, vil si det er mer en jentente bok.

Emil Causevic, 14


julie

julie

Skrevet av 10. desember 2014 av julie på Finnsnes ungdomsskole

Boka handler om en jente som heter Live, Live er 17 år og skal flytte fra familien. hun skal studere i københavn men havnet på feil tog, på toget møter hun en gutt som heter robert.

Live og Robert blir bedre kjent på toget så Live bestemmer seg for å bo hos robert. Live og robert har en ting tilfelles og det er dykking, så en dag bestemte de seg for å dykke en tur, men da oppdager de noe i sjefens bil som endrer alt..

boka har ganske grovt språk og kan være litt overdrevettil tider, slutten er ganske brå og trist men, jeg ville absolutt nominert denne boka til uprisen og gir trenings kast 4


Lise Viken

Lise Viken

Skrevet av 9. desember 2014 av Lise Viken på Finnsnes ungdomsskole

Boka Malstrøm handler om Live som skal på interrail, vekk fra livet sitt, mas om alt der hjemme, søsteren som er "borte" , og at ingen egentlig liker henne. Hun klarer selvfølgelig å sette seg på feil tog, et tog som går til Trondheim, og på toget møter hun Robert.

Live og Robert finner fort kontakten kan man vel si, og han vil ha henne med på vrakdykking. Live har dykket mange ganger, og hun takker ja. De tar feil bil og finner noen mystiske ting i bagasjerommet i en bag som ikke er deres, men sjefen til Robert sin. De roter seg bort i noen saker og skal rømme, vekk fra Trondheim og gjemme skatten de fant i bagasjerommet i bagen.

Jeg synes boka er interessant og spennende. Litt opp og ned når det gjelder spenningen, noen steder er det kjempespennende og andre ikke så fullt spennende. Boka har litt mye banneord men det er helt greit på grunn av handlingen i boka. Slutten var den mest spennende delen av boka, det er så godt beskrevet og jeg ble litt trist av å lese slutten. Den var litt brå fordi det var ikke forventet i det hele tatt.
Boka kan absolutt bli en stor konkurrent til Uprisen, jeg likte boka og gir terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen