Malstrøm

Caterina Cattaneo Gyldendal 2014 57 anmeldelser

Live skal på interrail og hun skal aldri tilbake. Hun må vekk fra alt som kan minne henne om at søsteren er borte, at moren er blitt som  en zombie og at ingen egentlig liker henne. På toget møter hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ferdinand Hegelstad

Ferdinand Hegelstad

Skrevet av 8. desember 2014 av Ferdinand Hegelstad på Åretta ungdomsskole

Ikke noe problem å lese den, men…
Malstrøm handler om Live som skal på interrail ut i Europa for å se verden, hun vil forlate det gamle livet sitt, som hun ikke likte. Live har dykket hele livet sitt, hun er ikke den smarteste, som ble vist når hun gikk på feil tog. På toget møtte hun Robert, de blir fort venner fordi de har en ting i felles, dykking. Live bestemmer seg for at hun vil være med Robert, og forlater derfor ikke toget på senere stasjoner.
Live klarte å få Robert på kroken, og hun flytter inn i leiligheten hans. I senere tid bestemmer de seg for å ta en dykketur siden de fikk låne bilen til sjefen til Robert. Sjefen til Robert hadde to biler. De klarte å ta feil bil. Da de åpnet bagasjerommet…
Boka er veldig simpel og enkel, jeg kan ikke si jeg likte historien rundt plottet.
– Norge, trondheim
– Live, Robert
Men plutselig, noe som er helt uavhengig. Og, en bok trenger ikke ha sex for å få med seg ungdommer, selv ikke en dramabok.
Er ikke du den som tenker så mye på «surroundings» hele tida, så kan denne boka passe for deg. Når jeg leste denne boka, så jeg for meg andre ord som kunne passet i stedet.
Med solid oppbygging og noe spenning gir jeg denne boka en stabil 3, men så klart, leser du mange bøker, så vil du ikke ha noe imot den. Men når jeg leste Hobbiten på engelsk, så fikk jeg sånn «lyst til å lese flere bøker, jeg fikk sånn, «dette er jo gøy!» men sånn er det ikke alltid.


Amalie Blika

Amalie Blika

Skrevet av 4. desember 2014 av Amalie Blika på Oppegård bibliotek

Ikke akkurat en fulltreffer.

Tittel: Malstrøm
Forfatter: Caterina Cattaneo

Anmeldelse: "Malstrøm" er en spenningsbok skrevet for ungdom. Det var i hvert fall et forsøk på å skrive en spenningsbok. Boka handler om 17 år gamle Live som vil komme seg vekk fra det deprimerende, upopulære livet hennes. Hun har ikke noen venner, kun søsteren hennes Monica, som ble borte den tjueandre juli. Live orker ikke å tenke på det engang, og til slutt havner hun på interrail. Det er på toget Live møter Robert. Som selvfølgelig forteller henne at hun er på feil tog. Live bestemmer seg for å bli hvor hun er, og hun prøver så godt hun kan å være den beste versjonen av seg selv for å imponere Robert. De to finner fort ut at de har en ting til felles; de elsker å dykke. Under togturen blir det en slags merkelig blanding av snakking, flørting og kyssing, før de endelig havner i Trondheim.

Jeg er ærlig talt ikke særlig interessert i å skrive denne anmeldelsen, fordi jeg syns boka var så dårlig. De få spenningstoppene som var hang rett og slett ikke på greip – hvert fall ikke for meg- og det var slitsomt å lese den. Kapitlene bare fløy forbi, og jeg hadde problemer med å konsentrere meg ordentlig om hva som ble fortalt og ikke minst huske det etterpå. Man merker det godt når forfattere prøver å skrive ungdommelig, men jeg kan sverge til hver eneste forfatter som lever at man ikke trenger å bruke hundretusen banneord og sexscener for å få en ungdom til å like boka! Når det kommer til slutten, så var den kanskje litt brå. Litt brå, litt trist, men grei nok.

Jeg har full forståelse for at dette er en smakssak, men jeg har ingen tro på at «Malstrøm» kan bli årets ungdomsbok.

Terningkast 2


Aysha Araf

Aysha Araf

Skrevet av 3. desember 2014 av Aysha Araf på Løkenåsen skole

Bokanmeldelse om boka «Malstrøm«

Boka «Malstrøm« er skrevet av forfatteren Caterina Cattaneo og ble gitt ut av Gyldendal i 2014. Det er en spennende bok og er skrevet for barn og ungdom.

Boka handler om en 17 år gammel jente som heter Live. Hun skal på en Interrail i sommer, helt alene. Hun har tenkt å reise i hele Europa, fra land til land, for å komme så langt som mulig unna hjemmet sitt. Etter at søstera Monica hadde hatt en bilulykke, hadde familien det veldig tungt, særlig Live. Foreldrene var helt borte etter ulykken til dattera. Men ikke alt gikk som Live hadde planlagt.

På toget til København møter Live en gutt som heter Robert. Etter en stund finner hun ut at hun er på feil tog. Toget hun sitter på er ikke på vei til København, men til Trondheim. Men det er noe i henne som får henne til å bli i toget.

Det viser seg at Robert og Live har mye til felles og Live får en bedre selvtillit når hun er med han. Da hun er fremme i Trondheim flytter hun inn hos Robert, og sammen gjør de veldig mye gøy, blant annet dykker de. Dykkingen er noe begge elsker. Robert eier en dykkerbutikk, og Live har dykket nesten hele livet sitt. Etter noen dager bestemmer de seg for å dra på dykketur. De skal låne bilen til sjefen til Robert som eier to biler. Men ved en ulykke tar de feil bil, og angrer på det når de får vite hva som er i bagasjerommet. De to bagene som ligger i bagasjerommet, skulle til å forandre hele dykketuren deres.

Jeg vil gi boka en femmer på en skala fra 1-6, og det er mange grunner til det. Jeg synes at boka «Malstrøm« er en veldig spennende bok, men det er ikke bare boka som er spennende. Forsiden til boka er like spennende som selve boka. En av grunnene til at jeg leste denne boka er at jeg syntes at forsiden var veldig spennende.
Jeg synes også at forfatteren har brukt en veldig god måte å skrive boka på. Man vil ikke legge fra seg boka når man engang har begynt på den. Språkbruket forfatteren har brukt, er veldig lett for barn og ungdommer å forstå, særlig alderen fra 13-15. Det er fordi det er lettere å forstå en tekst som man selv er vant med å bruke.

Forfatteren har også balansert på action og følelsene hun har brukt i boka. Grunnen til at jeg ikke gir boka en sekser er at dialogene i boka ikke er skrevet så bra. Jeg ble flere ganger forvirret over hvem som sa hva. Det ødela litt av handlingen i boka. Jeg mener at hvis forfatteren innimellom hadde fortalt oss om hvem som sa hva, hadde det vært mye enklere å skjønne boka.

Jeg synes at boka passer for barn og ungdommer fra alderen 13-15. Det er fordi, som jeg sa, at språket i boka passer alderen 13-15. Språket er lik hvordan ungdommer snakker nå for tiden.
Alt i alt en bra bok å lese.

Aysha Araf, 14


Irma

Irma

Skrevet av 1. desember 2014 av Irma på Children's International School

TERNINGKAST: 5

Melissa og venninnen, Camilla, blir endelig sammen med de mest populære guttene på skolen de alltid har sett opp til. Men det er et problem. Hver påske har Melissa og moren vært på høyfjellshotellet og der har hun møtt Alexander. Rik, kjekke og uoppnåelige Alexander. Vil hun være med gutten som har dårlig innflytelse på henne, eller vil hun ofre alt for å få Alexander?

Jeg synes boken var kjempebra! Den hadde en nyttig og interresant begynnelse og ble mer og mer spennende. Boken hadde ikke bare en spenningstopp, men mange forskjellige. Det skjedde noe hele tiden, noe som jeg synes var bra. Noen gang kan det bli litt kjedelig etter spenningstoppen, men i denne boken var det perfekt. Grunnen til at boken fikk 5 er fordi jeg likte ikke akkurat sånn som jeg håpet at den skulle slutte. Det gikk liksom ikke bra med alle i boken. Ellers så synes jeg det var en utrolig fin og dramatisk bok.


Helene Nordnes

Helene Nordnes

Skrevet av 30. november 2014 av Helene Nordnes på Gimle skole

Malstrøm

Malstrøm, av Caterina Cattaneo, er en spennende bok om 17 år gamle Live som skal på interrail, og ikke har tenkt seg hjem igjen. Hun setter seg på feil tog, og møter Robert på vei til Trondheim. Begge to er interessert i dykking, og drar på en tur for å dykke på et vrak. På turen skjer det mye overraskende, og Live og Robert blir usikre på hverandre.

Boken er spennende, men det tar lang tid før spenningen begynner. Den kan også være veldig rotete, spesielt på slutten. Det kunne til tider være litt vanskelig å følge med, og det skjedde veldig mye på en gang. Grunnet dette, får boken terningkast 4(+).

Malstrøm passer for ungdommer i alderen 14-17 år, og for dem som liker spenning og kjærlighet.

Vis flere anmeldelser

Til toppen