Magnus Chase og gudene fra Åsgard 1

Rick Riordan Samlaget, Vigmostad & Bjørke Oversetter: Torleif Sjøgren-Erichsen 2017 3 anmeldelser

Siden moren døde på mystisk vis, har Magnus Chase bodd på gaten. En dag spores han opp av onkelen, som forteller Magnus at han er sønn av en norrøn gud. I Åsgard forbereder gudene seg på krig. For å forhindre Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Michelle Karlsen

Michelle Karlsen

Skrevet av 21. mars 2019 av Michelle Karlsen på Kruseløkka Ungdomsskole

Magnus Chase og Gudene fra Åsgard: Sommersverdet er en spennende bok som forteller om livet etter døden. Rick Riordan tar med karakterer fra gamle serier og gir oss en utrolig fin og spennende bok, som blir fulgt av to bøker som gjør serien mer og mer spennende. Dette er en av mine favoritt serier (og bøker) laget av Rick Riordan
Jeg vil gi denne boken terningkast 5


Magnus Mikkelsen

Magnus Mikkelsen

Skrevet av 22. mars 2018 av Magnus Mikkelsen på Gulskogen Skole

MAGNUS CHASE OG GUDENE FRA ÅSGARD SOMMER SVERDET

Noen ganger er det kun i døden man kan finne nytt liv

Magnus Chase er en spennende fanasty bok og starten på en trilogi. Som er skrevet av Rick Riordan. Den ble utgitt på engelsk av forlaget Disney-hyperion i 2016 og oversatt til norsk av Torleif Sjøgren-Erichsen i 2017.

Boka handler om Magnus Chase som har bodd på gata i to år etter at moren ble drept av noen mystiske ulver. Magnus har alltid fått seng beskjed av moren å aldri dra på besøk til onkel Randolph allikevel bestemmer han seg for å bryte seg inn i huset hans. Det skulle han aldri ha gjort.

Magnus Chase er spennende fordi det skjer noe i hvert kapittel og den er full av action. Navnene på kapitelene gjør også sånn at jeg får lyst å lese videre. F.eks Vi lider oss gjennom en Powerpoint-presentasjon og ingen spoilere her. Tor henger langt etter på alle tv-serier.

Boka er kreativ og skrevet i en litt ‘rar` dagbokform og er full av tanker språket i boka passer også bra med karakterene. Boka er også skrevet i samme univers Tor tordenguden og andre norrøne guder.

jeg vill gi boka terning kast 5 🙂


Misja Lukianets

Misja Lukianets

Skrevet av 22. mars 2018 av Misja Lukianets på Gulskogen Skole

Bokanmeldelse Magnus Chase og Sommersverdet

Feilaktig valgt, feilaktig drept,
en helt som Valhall ikke kan styre.
Ni dager fra nå må sol gå mot øst,
før Sommersverdet slipper løs dyret. (Side 113)

Magnus Chase og sommersverdet er en fantasybok som er skrevet av Rick Riordan. Magnus Chase serien gikk rett inn på førsteplass på bestselgerlistene i USA. Han har også skrevet lignende bokserier. Percy Jackson, Kanekrønikken og Gudene fra Olympus.

Boka handler om Magnus Chase som mister moren sin, faren har han aldri møtt. Han dør i kamp og blir utvalgt til å forhindre verdens undergang. For å gjøre det må han finne våpenet som har vært tapt i tusenvis av år. Boka er spennende fra de aller første sidene. Det er veldig mye handling i boka og den er ganske uvanlig.

Rick Riordan har skrevet bøker om gresk mytologi og egyptisk mytologi. Denne fortellingen inneholder norrøn mytologi. Det er behagelig å lese boka siden den forteller om noe som er nærme deg. Det er ditt lands mytologi og da føler du deg mer inn i den.

Fortellingen starter på en ganske uvanlig måte som forvirrer. Men det er også ganske godt å se litt vekk fra alle de andre startene hvor alt starter i et hus og man blir kjent med hovedpersonen. Denne starter faktisk på gata hvor hovedpersonen bor.

Handlingen snur raskt. Plutselig så er alt i gang. Han blir fanget av onkelen, de finner sverdet, han dør, han kommer til Valhall hotellet og masse annet. Fortellingen er samtidig veldig morsom. Det er akkurat nok morsomme scener.

Historien er ganske forvirrende i starten, på grunn av alle navnene, vendingen i boka og alle de nye tingene. Det som også er ganske morsomt i boka er at alle kapitlene har morsomme navn som gjør dem uforutsigbare. Og ofte så får man enda mer lyst til å lese på grunn av disse navnene. For eksempel: Hvorfor man ikke bør bruke en kjøttkniv som stupebrett.

Jeg konkluderer med at Magnus Chase og Sommersverdet er morsom, spennende, godt skrevet og kreativ/uvanlig. Boka overrasket meg og jeg vil anbefale den til alle som liker fantasy.

Terningkast: 5

LesDet Gulskogen

Til toppen