Magnus Carlsen og sjakkmorderen

Aleksander Kirkwood Brown Cappelen Damm Illustratør: John S. Jamtli 2020 26 anmeldelser

En seriemorder ryster Oslo, og politiet står på bar bakke. Alle de døde har en sjakkbrikke i hånden, men ellers er det ikke noe som knytter ofrene sammen. Hvem annen kan løse gåten enn sjakklegenden Magnus Carlsen? Sjakkmorderen starter en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tord

Sjakkmorderen

Skrevet av 11. desember 2020 av Tord på Bjørnsveen ungdomsskole

Boka er med Magnus Carlsen og politibetjent Pettersen som leter etter mysterie morderen som er på frifot.
Forfatter: Alexander Kirkwood Brown
Illustratør: John S. Jamtli

Boka starter med at vi får se et åsted etter sjakkmorderen, og vi får en introduksjon av politibetjenten Pettersen. Den starter midt i handling og får deg til å ville lese mer.
Spenningskurven er litt forvirrende først, men etter hvert får vi se triksene til Carlsen og Pettersen, det er spennende og leseropplevelsen er intens.
Spenningskurven og slutten av boka var overraskende og spennende.
Jeg likte godt illustrasjonene og at de passa bra sammen med teksten, mange av illustrasjonene var morsomme. Boka er en tegneserie. Forfatteren (Alexander Kirkwood Brown) gjorde en god jobb med å skrive boka. Det som er bra med tegnebok er at noen bilder trenger ikke tekst fordi de forklarer seg selv.

Det var bra skrevet av forfatteren og det gikk et spørsmål gjennom hele boka. Hvem var sjakkmorderen? Jeg har aldri lest en lignende bok og den var bra.
Boka er ikke viktig fordi det er ikke sannsynlig at det kommer til å skje, men det er verdt å bli kjent med personene i boka. Det er ikke lett å tro på boka fordi det er tegneserie og som jeg skrev i stad, det er usannsynlig at det kan skje noe sånt. Boka var spennende og jeg vil gi den et terningkast 5.
Jeg gir boka en sterk 5 fordi den var litt kort, men ellers var det en meget god bok. Jeg anbefaler denne boka for 8-14 fordi det er en barnebok som er enkel å lese, den er ikke for lang, veldig spennende og det var lett å forstå språket.


Andreas Eidesvik

Magnus Carlsen og sjakkmordaren

Skrevet av 10. desember 2020 av Andreas Eidesvik på Bremnes ungdomsskole, 9E

Magnus Carlsen og sjakkmordaren

Magnus Carlsen og sjakkmordaren er ein teikneserie bok. Boka er skriven av forfattaren Aleksander Kirkwood Brown, og illustrert av John S. Jamtli. Det handlar om politiet som treng hjelp frå Magnus Carlsen til å løyse drapsgåter. Politiet er har ikkje peiling på kven som er mordaren. Dessutan har mordaren lagt igjen sjakkbrikker til lika. Dette fører til at dei hentar inn Magnus Carlsen som skal bistå politiet. Mordaren klarar lenge å ligge fleire hakk foran dei. Magnus Carlsen og politiet har ikkje aning kven mordaren er. Ein dag når Magnus Carlsen går frå jobb møter han på ein mann som skal drepe han. Magnus Carlsen ringjer til politiet og dei kjem så fort så dei kan. Mannen set seg inn i bilen og køyrer vekk. Då han har køyrd ei stund finn dei han. Politiet går offentleg om kven mordaren var. Dei arrestarar den 42 år gamle aksjemeklaren Odd Rørvik. Magnus Carlsen følar at det er feil. Han veit at det ikkje var han. Han kunne ikkje være så smart. Han kunne ikkje skjønne kvifor det var nokon så kunne være smartare enn han. Han forstod at det var nokon på innsida. Det var det. Dersom du har lyst å finne ut kven det var, så kan du lese boka. Eg anbefaler boka til dei som likar å løyse mysterium og dei som likar å tenkje når dei les ei bok. Boka passar frå alderen 8-15. Det er ei lettlesen bok, så det spørst om du likar å lese lettlesne bøker eller lange bøker. Eg likar begge, så eg synest faktisk at boka var ganske interessant. Det var ei bok som eg hadde lyst til å lese ferdig med ein gang, fordi eg hadde lyst å finne ut kven som var mordaren. Boka var ikkje den beste eg har lest men den får terningkast 5 frå meg. Boka fortenar ikkje uprisen spør du meg. Den var litt for lettlese spør du meg, men dersom det hadde vore ein konkurranse i lettlesne bøker så hadde boka stilt veldig sterkt. Alt i alt ei god bok. Illustrasjonane var morosame også.

Terningkast:

5


Iver tuff

Les denne!!!!!!

Skrevet av 3. desember 2020 av Iver tuff på Hommelvik ungdomssskole

Boken om Magnus Carlsen:

Jeg leste en krim bok. Hovedkarakteren var Magnus Carlsen. Han fikk være med politiet for å finne en morder i Oslo.

Jeg synes boken var veldig fengene å starter rett på. Av og til stiger spenningskurven og jeg blir overrasket. Boken slutter ganske overraskende. Boken var veldig vanskelig å legge fra seg for det var mye mord så du klarte ikke å slutte å lese. Når jeg leste boken klarte jeg å forestille meg at jeg var der. Jeg synes at alt passer, starten- midten og slutten. Språket er veldig passelig for boken det er ikke banning eller noe. Boken har jeg aldri lest før å har aldri lest en lignende bok. Boken var veldig lett å lese siden det var en del bilder. Det er middels lange tekster som passer meg veldig bra. Jeg synes boken er veldig interresant. Jeg tror forfatteren har skrevet boken for å lære litt. Jeg tenker at boken passer for de som er 10-14 år. Beste med boken er at det er krim, siden krim er min favoritt sjanger. Noe jeg la merke t at de bytta tema ganske ofte. Jeg synes andre burde lese boken. Men den kan være litt barnslig.

Sjakkmysterie handlet om Magnus Carlsen, som måtte hjelpe politiet med å finne morderen i Oslo. Morderen hadde noen spesielle trekk som lignet på et slags sjakkspill, som passer Magnus Carlsen perfekt. Magnus jobber hardt for å finne morderen i Oslo med å tegne opp mye av Oslo for å forestille seg hvor morderen holder til. Magnus har alltid en partner som er politi. Men de jobber 24 timer i strekk så de blir ganske slitne og klarer ikke helt å tenke på hva de må gjøre. Plutselig får Magnus en ide om hva politiet trenger å gjøre. Han kaller inn til politimøtet for å legge planen. Planen er, politiet stille seg rundt om i Oslo og gjør seg klare til å finne morderen. Magnus og politi dama sitter i en bil sammen og mange andre biler rund om i Oslo. Når Magnus sier foreksempel springer d5 så må den politi bilen som er det trekket kjøre fram samme med andre politibilene. Men så skjer det noe.

Min forklaring: jeg synes boken var utrolig bra for det er masse bilder i boken som passer meg veldig godt jeg blir mere motivert til å lese hvis jeg leser en bok med en god del bilder. Hvis jeg skal gi et terningkast til boken ville jeg gi en sterk 5.


Simen Wahl Rønquist

Magnus Carlsen og sjakkmorderen

Skrevet av 30. november 2020 av Simen Wahl Rønquist på Breilia skole

Boken handler om at mord har skjedd i Oslo og det er et sjakkrelatert mord, så politiet ringer Magnus Carlsen. Han hjelper så politiet med å finne ut hvem mordene er. Og i den første gangen må Magnus løse masse sjakkgåter for å finne ut hvem morderen skal drepe å redde han. Seinere blir den dama som han jobber med på saken kidnappet og han må redde henne.

Jeg liker ikke denne boken så mye fordi det var litt kort og alt Magnus Carlsen gjorde ga ikke så mye mening. Men ideen selv om at Magnus Carlsen skulle bli detektiv i Oslo og løse mysterier er ganske rar. Han hadde ikke engang mulighet til å redde presten. Det er egentlig bare en veldig rar bok som jeg ikke syntes var så gøy å lese, men jeg er ikke så interessert i sjakk og jeg hadde nok ikke likt den så mye uansett.


Konrad Janusz Pioro

Magnus Carlsen og sjakkmorderen

Skrevet av 30. november 2020 av Konrad Janusz Pioro på Breilia skole

Boka handler om Magnus Carlsen som prøver å løse en mordersak i Oslo. Han er verdens beste sjakkspliller, og han samarbeider med ei politi krimetterforsker som heter Maud Pettersen. Alle mordofrene har blitt funnet med en sjakkbrikkene I hånden. For å løse saken må Magnus spille sjakk også. Boken slutter som forventet, men på en litt uforventet måte.

De kommer på en smart plan: de tegner opp et sjakkbrett på kartet over Oslo. Magnus Carlsen blir nødt til og tenke at det er et sjakkspill. Han treffer morderen, og etter morderen tar Maud til fange må Magnus spille sjakk mot han. Magnus vinner denne kampen og vinner tilbake Maud, Maud og Magnus dreper til slutt morderen. Når de er ferdig med dette oppdraget så drar de på en restaurant.

Boken er lettlest med sine 60 sider, og det at det er få setninger på hver side, så det er lett å lese. Språket i denne boken er lett å skjønne. Denne boken er skrevet ganske spennende.

Denne boken er perfekt for barn og ungdom. Jeg selv syns den var bra og likte den godt terningkast 4 fra meg og ville anbefale denne boka til alle som elsker spenning, krim og tegneserie.

Vis flere anmeldelser

Til toppen