Magnus Carlsen og sjakkmorderen

Aleksander Kirkwood Brown Cappelen Damm Illustratør: John S. Jamtli 2020 26 anmeldelser

En seriemorder ryster Oslo, og politiet står på bar bakke. Alle de døde har en sjakkbrikke i hånden, men ellers er det ikke noe som knytter ofrene sammen. Hvem annen kan løse gåten enn sjakklegenden Magnus Carlsen? Sjakkmorderen starter en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

alexandra

Anmeldelse av boka "Magnus Carlsen og sjakkmorderen"

Skrevet av 30. november 2020 av alexandra på Hagebyen skole

Tittel: Magnus Carlsen og sjakkmorderen
Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown og John s. Jamtli
Forlag: Cappelen Damm
Sider: 60
Målgruppe: barn/ungdom
Sjanger: krim

Dette er en ungdomsbok som handler om og løse krim med sjakk. Boken går ut på og finne en sjakkmorder ved hjelp av Magnus Carlsen. Politietterforsker Maud blir satt på saken og bedt om å jobbe med Magnus. Boka informerte på slutten at dette var nøye planlagt av politioverbetjenten som senere visste seg og være sjakkmorderen. Hovedkarakterene er Magnus og Maud og jobben deres er å snikmorderen. Boka handler i bunn og grunn om å løse ting med sjakk.

Jeg vil gi denne boka et terningkast 4/6. dette fordi temaet kan være litt uinteressant for ikke-sjakkinteresserte. Boka var spennende, men passer nok bedre for yngre aldersgrupper med tanke på at det ikke snakkes så mye rundt ordene. For eksempel. «hvis dere setter dere i en bil dør noen». Denne boken er veldig urealistisk, derfor mener jeg at denne boken passer best til yngre barn.

Det jeg syntes var et must var at den ikke inneholdt sidetall. Dette gjorde det vanskelig og huske hvor jeg var. Boken var relativt lettlest, med tanke på at det var en tegneseriebok. Sjekk formlene og odene ble mye gjentatt, og det var vanskelig å følge med når bildene ble litt stokket om. Jeg syns denne boken var en helt ok bok og lese, men savnet flere sider med tanke på at jeg var ferdig med den etter 40 minutter. Bra bok, men jeg tror denne boken passer bedre til yngre barn.

Terningkast 4


Caarl Fredrik

Sjakk

Skrevet av 24. november 2020 av Caarl Fredrik på Averøy ungdomsskole

MAGNUS CARLSEN

Boka handler om en sjakkmorder som går rundt og drper folk med kniv i brystet. Så kommer ei dame som heter MAud og drar til MAgnus Carlsen for å spørre om ha viste noe om drapene. HAn sa nei og sammen ble de partere og gikk ut for å finne sjakkmorderen. Men en kveld ble magnus kidnappa i en hvit varebil men politiet og MAud drepte sjakkmorderen og fikk stoppet det. Mne magnus ser det at det er ikke den ekte sjakkmorderen, det er en som utgir seg for og være han altså en hjelper. Så blir Maud tatt at sjakkmorderen noen dagere senere, men mangus finner henne og spiller mot denne sjakkmorderen. MAngus vinner og setter maud fri. Maud dreper sjakkmorderen og de begraven han i skogen. MOrderen var ikke en vanlig person men han var en robot. Han ville bruke hele norge som sine sjakkbrikker og lage et spill av de, men maud og Magnus Carlsen dreper han


Endre Selle

Magnus Carlsen

Skrevet av 23. november 2020 av Endre Selle på Bremnes ungdomsskole, 9E

Tittel: Magnus Carlsen og sjakkmordaren
Forfattar: Aleksander Kirkwood Brown Illustratør: John S. Jamtli
Sider: 60
Målgruppe: Barn/Ungdom
Sjanger: Krim
Forlag: Cappelen Damm

Magnus Carlsen og sjakkmordaren høyrer til sjangeren krim, og med 60 sider så den er ikkje for lang.
Boka handlar om når Magnus Carlsen får ein telefon i frå politiet som treng hjelpa hans til å avsløre kven mordaren er. Magnus Carlsen blir ringt opp, fordi mordaren legg frå seg sjakkbrikker på åstadane der han har vore.
Boka er ikkje med i ein serie, men Aleksander Kirkwood Brown har også skrive for Donald Duck & Co og Norges ninja kommandør. l
Boka starter midt i handlinga, og blir meir spennande i løpet av boka. Boka var litt spennande, og høgdepunktet og spenningskurven var i midten og mot slutten på boka. Slutten var litt overraskande og ikkje heilt forventa.
Eg er ikkje så glad i å lese bøker så eg syns at boka var ganske lett å leggje frå seg, men for ein person som er glad i krim, og likar å lese bøker tur eg hadde hatt det vanskeleg for å leggje den ned. Eg synest boka var litt treg innimellom, men den fungerte bra som heilheit, og byrjinga, slutten og midten passar bra saman og held eit fast tema.
Boka passa ikkje for meg, så eg vil gi den terningkast 2, fordi den gjekk litt tregt og den var ikkje så spennande som eg trudde den skulle vere, men for ein som ikkje er glad i å lese, og leitar etter ein kort historie, med mykje bilete, passar den nok for deg.
Anonym skrivar


Egil

Sjakktraktiv

Skrevet av 23. november 2020 av Egil på Hagebyen skole

Tittel: Magnus Carlsen og Sjakkmorderen

Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown

Illustratør: John S. Jamtli

Forlag: Cappelen Damm

Utgivelsesår: 2020

Boka handler om Magnus Carlsen og politibetjenten Maud som prøver å avsløre sjakkmorderen. Politiet trenger hjelp til å finne en seriemorder, de klarer ikke dette alene og politibetjenten Maud spør Magnus Carlsen om hjelp. Morderen bruker Oslo som et sjakkbrett, og Maud håper Magnus kan hjelpe dem med hans ekspertise innen sjakk.

Jeg synes boka var spennende og gøy å lese. Det at boka er en tegneserie får meg mer interessert og alle illustrasjonene gjorde at det var enkelt å få med seg handlingen. Boka var ganske kort og kunne kanskje vært litt lengre. En ting jeg ikke likte med boka var at det ikke var sidetall, så jeg visste ikke hvor jeg var etter jeg hadde lagt den fra meg.

Jeg vil si at denne boka passer for barn/ungdom. Boka var engasjerende, i tillegg synes jeg at boka passer for unge som er lite motiverte for å lese tjukke bøker. Boka var lettlest.

Boka var spennende, og jeg ble hekta på å lese videre, derfor gir jeg boka terningkast: 5.


Kenn

Magnus Carlsen og sjakkmysteriet

Skrevet av 19. november 2020 av Kenn på Hommelvik ungdomssskole

Tittel: Magnus Carlsen og sjakkmorderen
Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown
Illustratør: John S. Jamtli
Sjanger: Krim/ tegneserie
Sider: 60
Målgruppe: 8-14 år

Jeg anbefaler boka Magnus Carlsen og sjakkmorderen.

Boken handler om en seriemorder som sniker seg rundt i Oslo og dreper folk. Han legger igjen en sjakkbrikke i hånda på hver person han dreper. Politiet trenger hjelp, hvis de skal klare og ta morderen trenger de et geni, de ber Magnus Carlsen om hjelp. Magnus Carlsen er en av verdens beste sjakkspillere i hele verden, og sammen med politiet forsøker de å ta sjakkmorderen.

Boken var rar og spennende, det skjedde noe hele tiden og boken var fylt med rare bilder. Hvis du liker bøker som er lett å lese, så er dette boken for deg. Det jeg syntes var bra med boken var at den var krim og mange mysterier, jeg syntes boken var veldig spennende og lett å lese. Boken var veldig kort så det tok ca en time og lese ferdig boken. Det er ingenting som kunne ha vert bedre med boken. Jeg anbefaler boken til alle fra 8-14 år.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen