Magnus Carlsen og sjakkmorderen

Aleksander Kirkwood Brown Cappelen Damm Illustratør: John S. Jamtli 2020 26 anmeldelser

En seriemorder ryster Oslo, og politiet står på bar bakke. Alle de døde har en sjakkbrikke i hånden, men ellers er det ikke noe som knytter ofrene sammen. Hvem annen kan løse gåten enn sjakklegenden Magnus Carlsen? Sjakkmorderen starter en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

simen

Sjakkmorderen

Skrevet av 15. desember 2020 av simen på Luster ungdomsskole

Boka starter med at me får vita ei karakter som heiter Maud som ilag med Magnus Carlsen skal klare å stoppe sjakkmorderen.

Hovudpersonane er Maud, Magnus Carlsen og sjakkmorderen.

Boka handler om ein mordar som bruker Oslo som sjakkbrett.

Boka er vanskeleg å legge ifra seg for dei som liker mysterier og spenning. Den er lett å lese.

Eg anbefaler boka til barn frå 9-14 år.

Eg gir boka terning kast 6 fordi eg kjeda ikkje meg ein einaste gang.


Geidas

Morosam og fartsfylt krimgåte

Skrevet av 15. desember 2020 av Geidas på Luster ungdomsskole

Magnus Carlsen og ei politidame er hovudpersonane. Det er ein mordar i byen og Magnus Carlsen skal prøva og ta han. Det er ein robot som er veldig smart og skal prøve og slå alle i verden i sjakk.

Boka startar ikkje rett i handling. Det er mange høgdepunkter og det blir overraskelser. Det var også ein del punkt der det ikkje var så spennande. Boka sluttar litt overraskande. Den er vanskeleg og legga frå seg på grunn av at den er spanande.

Denne boka var ein av dei beste eg har lese. Boka var interessant og spennande. Den har lite tekst og mange bilete. Eg tykkjer boka passar for både store og små. Boka fortel deg at du skal tenke smart. Eg anbefaler denne, og synes den bør bli nominert til Uprisen.


Lukas

Er han ikke best?

Skrevet av 14. desember 2020 av Lukas på Hommelvik ungdomssskole

Boken «Magnus Carlsen og sjakkmorderen» er en krim. Boken handler om en kvinnelig politibetjent som tar oppdraget i å fange en morder. Morderen er et sjakkgeni og bare Magnus Carlsen har hjernen til oppdraget, men moderen er alltid ett trekk foran alle sammen. Hvordan?

Boken starter rett på sak. Allerede på første side er det spennende og konflikten avsløres. Spenningskurven starter veldig høyt, før den detter rolig ned igjen. Spenningen går mye opp og ned igjennom hele boken, men når den kommer til slutten stiger spenningskurven høyere enn noen gang. På slutten etter at konflikten er løst, er spenningen på gjennomsnittet igjen. I avslutningen får du en oppklaring til mysteriet. Boken var veldig spennende og derfor vanskelig å legge ifra seg. Mye bilder og menneskelige karakterer gjør boken mer realistisk og lett å leve seg inn i. Boken fungerer veldig bra med flere frampek uten at slutten avsløres.

Språket og karakterene passer fint inn i handlingen. Bokens historie er veldig urealistisk nå, men noen frykter at det kan endres i løpet av de neste årene. Bokens handling foregår i Oslo og det meste i historien kan relateres til vårt moderne samfunn. Boken er satt opp som en tegneserie og har ganske korte setninger. Skrifttypen er veldig tydelig, men litt tilfeldig og ujevn. Det gjør skriften mer interresant. Skriften passer veldig fint inn i snakkeboblene og er veldig lett å lese. Boken består av bilder, replikker og litt brødtekst.

Boken handlet om en morder som spiller sjakk i Oslo med ekte mennesker som brikker. Ei politibetjent tar på seg oppdraget. Hun finner fort ut at Magnus Carlsen er den eneste som er god nok til å forstå spillet, men selv han er ikke rask nok til å vinne. Morderen er alltid et steg foran dem, så hvordan kan det stoppes? Brown og Jamtli, de som skrev boken, er nok ganske interessert i sjakk og krim. Det jeg likte best med boken var den overraskende slutten. Noe annet bra med boken er at du ikke må være veldig glad i sjakk for å like den. Jeg anbefaler boken veldig, spesielt for ungdom som liker sjakk, krim og/eller korte bøker. Boken er godt skrevet og kan gjerne bli nominert til Uprisen.


Emil

Magnus Carlsen og Sjakkmorderen

Skrevet av 14. desember 2020 av Emil på Smestad ungdomsskole

Denne boka handler om Magnus Carlsen som må hjelpe politiet i en etterforskning.
Boka er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown.
Tegningene er av John S. Jamtli

Jeg likte boka siden den var kort og lett lest, Det var lett å følge med og interessant.
Den var litt «for» kort. Siden det tok meg bare 30 min å lese. Men jeg personlig liker det bedere enn en bok på 250 sider og du føler at du ikke kommer noen sted. Det var fine bilder i boka som var lett å skjønne.

Det er vanskelig å forklare hva boka handler om uten å avsløre innholdet.

Terningkast 4… grunnet den var bra men litt kort.


Henrik

Sjakkmorderen

Skrevet av 14. desember 2020 av Henrik på Bjørnsveen ungdomsskole

Sjakkmorderen
Jeg synes boka var veldig bra fordi det skjedde nesten hele tiden noe i den. Det som ikke var så bra med boka var at det var en litt rar fortelling men den var bra. Noe annet som var litt dårlig var at Magnus Carlsen var en veldedig kjedelig person mye av tiden. Boka jeg leste var litt fantasy men også litt krim og iblant kunne det kanskje være litt morsomt også. Det som gjorde boka bra var at det nesten skjedde ting hele tiden og at den var ikke veldig lang og de brukte ikke så lang tid på å finne ut ting. Du bør lese boka fordi den var veldig bra og morsom. En annen grunn til at du burde lese den var fordi den var veldig lettlest og det var nesten ingen vanskelige ord. Noe av det som skjedde i boka var at de skulle finne en morder som drepte mange folk og det var et sjakkmysterium. Det boka starter med er at sjakkmorderen dreper noen. Boka starter rett i handlingen. Boka slutter veldig rart egentlig. Boka var egentlig veldig lett å legge fra seg fordi jeg ikke liker å lese bøker. Det som skjer i boka er ikke noe som kunne skjedd i virkeligheten. Boka handler om en morder.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Andreas Eidesvik

Magnus Carlsen og sjakkmordaren

Skrevet av 10. desember 2020 av Andreas Eidesvik på Bremnes ungdomsskole, 9E

Magnus Carlsen og sjakkmordaren

Magnus Carlsen og sjakkmordaren er ein teikneserie bok. Boka er skriven av forfattaren Aleksander Kirkwood Brown, og illustrert av John S. Jamtli. Det handlar om politiet som treng hjelp frå Magnus Carlsen til å løyse drapsgåter. Politiet er har ikkje peiling på kven som er mordaren. Dessutan har mordaren lagt igjen sjakkbrikker til lika. Dette fører til at dei hentar inn Magnus Carlsen som skal bistå politiet. Mordaren klarar lenge å ligge fleire hakk foran dei. Magnus Carlsen og politiet har ikkje aning kven mordaren er. Ein dag når Magnus Carlsen går frå jobb møter han på ein mann som skal drepe han. Magnus Carlsen ringjer til politiet og dei kjem så fort så dei kan. Mannen set seg inn i bilen og køyrer vekk. Då han har køyrd ei stund finn dei han. Politiet går offentleg om kven mordaren var. Dei arrestarar den 42 år gamle aksjemeklaren Odd Rørvik. Magnus Carlsen følar at det er feil. Han veit at det ikkje var han. Han kunne ikkje være så smart. Han kunne ikkje skjønne kvifor det var nokon så kunne være smartare enn han. Han forstod at det var nokon på innsida. Det var det. Dersom du har lyst å finne ut kven det var, så kan du lese boka. Eg anbefaler boka til dei som likar å løyse mysterium og dei som likar å tenkje når dei les ei bok. Boka passar frå alderen 8-15. Det er ei lettlesen bok, så det spørst om du likar å lese lettlesne bøker eller lange bøker. Eg likar begge, så eg synest faktisk at boka var ganske interessant. Det var ei bok som eg hadde lyst til å lese ferdig med ein gang, fordi eg hadde lyst å finne ut kven som var mordaren. Boka var ikkje den beste eg har lest men den får terningkast 5 frå meg. Boka fortenar ikkje uprisen spør du meg. Den var litt for lettlese spør du meg, men dersom det hadde vore ein konkurranse i lettlesne bøker så hadde boka stilt veldig sterkt. Alt i alt ei god bok. Illustrasjonane var morosame også.

Terningkast:

5

Til toppen