Lysveven

S.R.Bråthen Fanaticus 2017 11 anmeldelser

I "Lysveven" møter vi Talia og Nahul som er bundet sammen, men de befinner seg på hver sin side av skalaen i Andos. Talia er fra en arbeiderfamilie på landsbygda og Nahul er arvingen til de lovløse. Det eneste de Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Kirvild Sund-Jensen

Kirvild Sund-Jensen

Skrevet av 15. desember 2017 av Kirvild Sund-Jensen på Tislegård ungdomsskole

LYSVEVEN AV S. R. BRÅTHEN

Boken «Lysveven» er en fantasy bok om Talia Kolemann som snart skal veves. Veving er en rituell handling som skjer når man fyller atten år, da skal de grå øynene man ble født med, bytte farge fra grå til en annen i demringstimen. Personen som veves får også avslørt hvilken evne han eller hun får.

Den etterlengtede store dagen til Talia Kolemann er endelig kommet, hun skal veves. Spent står hun midt på stuegulvet med familien rundt seg, alle like spente som hun selv. Det er da det skjer, det som ikke skal skje og livet hennes tar plutselig en brå vending.

Boken er godt skrevet med mange gode skildringer av både personer, steder og følelser og har en spenning som bygger seg opp helt i fra starten av boken. Gjennom hele boka er spenningen der og du kjeder deg ikke et sekund. I tillegg er boken vanskelig å legge fra seg, fordi den er skrevet med et veldig bra språk og de gode skildringene får deg til å føle at du er der sammen med Talia og vennene. Handlingen er også der fra første sekund og du bare gleder deg til å lese videre, hvis du ser bort fra en litt forvirrende synsvinkel i starten. Første kapittel starter nemlig med at vi følger en gutt ved navnet Nahul, i andre kapittel endrer synsvinkelen seg på en litt uoversiktlig måte til Talia Kolmann, noe som kan gjøre leseren litt forvirret. Noen steder i boken er det også noen skrivefeil som eks; «Ja, du kan åpne øynene na er det?» am. Men ved tanke på hvor god selve boken er, gjør dette ingenting. «Lysveven» har en åpen slutt hvor du sitter igjen med flere spørsmål, men noen spørsmål har du fått svar på underveis i boken. De ubesvarte spørsmålene håper jeg å få svaret på i bok nr. 2.

Jeg synes virkelig denne boka er verdt og lese, du kan kjenne deg igjen i både vennskap, kjærlighet, hat og smerte. Karakterene lever veldig likt som oss, de er mennesker, men bor i en helt annen verden, hvor de har andre oppgaver de må løse. Jeg gir denne boka terningkast 5.


Oskar

Oskar

Skrevet av 15. desember 2017 av Oskar på Grim skole

Spenningsfylt Fantasybok

Lysveven er en fantasybok fylt med spenning og action. Boka handler om ei jente som heter Talia. Hun skal snart “veves”. Det vil si at dagen hun fyller 18 vil hun få en evne og forandringer vil skje med henne. På 18-års dagen får hun ingen evne, og må derfor rømme for å unngå tortur. Boka starter ganske forvirrende, og det virker som om den foregår i en tid for lenge siden. Senere oppdager man at boka foregår i moderne tid, og dette er ganske forvirrende.

Boka i seg selv var ganske forvirrende til å begynne med, men etterhvert forsto jeg hva som foregikk. Det er også veldig fint å se at forfatteren er inspirert av norsk natur når hun beskriver ulike steder i boka. Det er med på å styrke hvordan man forestiller seg stedene i boka. Forfatteren gjorde en ganske god jobb med å beskrive følelsene til Taila, og det gjør at man kan føle det hun føler på en måte. Boka holdt seg spennende utover hele boka med ulike spenningspunkt.

Boka var lett å lese selv om den var ganske forvirrende på begynnelsen. Forfatteren skildrer godt som gir en god forestilling, og av hvordan landskapet og hvordan handlingene foregår. Selv om forfatteren har noen små skrivefeil her og der føler jeg at den er godt skrevet og jeg forsto omtrent alt.

Forfatteren har gjort en ekstravagant god jobb med boken med tanke på at historien var helt original. Jeg håper det kommer en oppfølger etterhvert. Boka passer til alle som har lyst til å lese en spenningsfylt original fantasybok med gode skildringer. Denne boka kunne godt nomineres til uprisen, og den får terningkast 5 av meg.


vincent meyer

vincent meyer

Skrevet av 14. desember 2017 av vincent meyer på Fagerborg skole

Lysveven
Av S.R Bråthen

Lysveven er en fantasibok som handler om en tenåringsjente ved navn Talia Kolemann. Hun bor i møllerdalen og er en helt vanlig jente. Men da hun fyller atten år skjer det som ingen vil skal skje med en.
Da man blir atten år våkner man opp med en evne, sammen med en ny øyenfarge istedenfor grå. Alle evner kan være forskjellig, og alle øyenfarger kan være forskjellig. Alle gleder seg til dette ritualet. Det gjorde Talia også. Men da hun våkner opp finner hun ut at noe er galt. Hun har fortsatt grå øyne, og ingen evne. Dette snur hele livet hennes fort.
På starten av boken blir man litt forvirret fordi det er to synspunkter og man får liksom ingen ordentlig introduksjon føler jeg. Boken er ganske kjedelig på de første kapitelene, men så blir det bedre, og man begynner å skjønne ting litt bedre. Forfatteren var veldig flink til å skildre og gi et meget klart bilde om hvordan omgivelsene var. Men det er også noen skrivefeil. De jeg la mest merke til var på side 161: "dukkeoppnårmuskelknutengiretter" og "vikanbyttehammotmeg". Som man selvfølgelig ser er det ikke noe mellomrom i disse to setningene, hvilket er en stor skrivefeil. Og på siste siden var den noen ord i kursiv og noen vanlige. Jeg vet ikke helt om det er en skrivemåte eller bare enda en skrivefeil. Boken er ganske spennende og personlig ble jeg revet med etter ca. 60 sider. Jeg anbefaler alle som liker Fantasy/eventyr til å lese denne boken! Det er en del skrivefeil og boken er oppbyggd litt kjedelig med noen spenningstopper og ellers er det bare snakking om "irrelevante" ting. Likevell blir man revet med i store deler av boken, så Jeg gir den 4+.


Gard Rye Høyforsslett

Gard Rye Høyforsslett

Skrevet av 13. desember 2017 av Gard Rye Høyforsslett på Rothaugen skole

Lysveven handler om talia som bor andos. Alle som bor i andos for en spesiel evne når de blir 18. taila for ikke denne evnen og derfor må hun flykte til en hemmelig leir for å ikke bli torturert på forskningsinstituttet.

Lysveven er litt kjedelig i begynnelsen men når man har lest ca 50 sider begynner han å bli veldig spennende. Det er en veldig bra bok og jeg annbefaler alle som liker fantasy ålese den. jeg gir boken en 5-


Kristin Krafft Myhren

Kristin Krafft Myhren

Skrevet av 13. desember 2017 av Kristin Krafft Myhren på Hisøy skole

Lysveven er en Fantasy/ spennings bok. Den handler om en jente som ikke får noen evner på 18 års dagen som man egentlig skal og må rømme. Hvis hun ikke rømmer og noen oppdager at hun ikke har evner blir hun utsatt for tortur. Jenta i boka heter Talia og hun prøver å finne andre som henne. Du møter også Nahul, han får heller ikke evner. De to er bundet sammen og møtes i boka på noen punkter. Men befinner seg på forskjellige steder i løpet av boka og kjenner hverandre ikke.
Boka er veldig actionfylt og spennende. Det er av og til litt vanskelig å henge med i boka, men du skjønner alt etter hvert. Den har noen skrivefeil her og der.
Mange av følelsene og handlingene til personene er gjenkjennelige. Alt i alt er boka super bra. Du burde lese den.
Terningkast: 5-

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Chrystallyne

Chrystallyne

Skrevet av 6. november 2017 av Chrystallyne på Torpa barne- og ungdomsskole

¤Lysveven¤
S.R BRÅTHEN

Lysveven handler om Talia Kolemann som står på terskelen til voksenlivet. Hun vet at alt kommer til å forandre seg når hun skal veves, men aldri i sin villeste fantasi kunne hun forestilt seg hva som venter henne etter demringstimen. Boka starter med «Han sitter på kne i enge og sola steker, det mørkeblonde håret klistrer seg til pannen, og han tar seg forsiktig i nakken der svetten renner ned under kragen på den sorte genseren.».

Jeg opplever at jeg kjenner ikke meg igjen i boka, men noen ganger så blir det mer levende på grunn av action og sånne ting. Denne boka her er litt Sci-fi, så hvis du liker Sci-fi så er denne boka noe for deg! Spenningskurven av denne boka er midt i mellom. Slutten av boka er ganske overaskende.

Denne boka er ganske spennende fordi denne boka har action og sci-fi-greia, men det er ikke for meg fordi jeg liker ikke så mye action. Alt passer sammen. Denne boka ligner på en bok som jeg har lest tidligere. Boka er lettlest, men noen ord er litt vanskelig å lese for min meg. Jeg tror forfatter skrev den fordi ungdommer i mine alder liker Sci-fi mer enn action.

Til toppen