Lydighetsprøven

Bjørn Ingvaldsen Gyldendal 2017 82 anmeldelser

Du vet Alvis. Han de kaller Alvis Piss. Han de sier det lukter av. Han som er 12 år og alltid leker med de små ungene. Han som er så lett å lure til å gjøre dumme ting. Han som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Maja Dokmo

Maja Dokmo

Skrevet av 7. mai 2018 av Maja Dokmo på Bjørnevatn skole

Lydighetsprøven av Bjørn Ingvaldsen

Boka handler om Alvis. Han er en gutt på 11-12 år og har ikke mange venner. Alvis leker med unger som er mye yngre enn han. Han blir som oftest kalt Alvis Piss, fordi han alltid lukter piss og han ofte tisser på seg. Han blir fort manipulert til å gjøre noe for andre. Moren til Alvis har fått seg ny kjæreste og de flytter sammen, men den nye kjæresten til moren er ikke slik de tenkte seg.

Jeg synes bokas tittel passer veldig godt med innholdet.

Boka er lettlest og er delt opp i fine kapittel. Språket i boka er fint. Det blir ikke brukt vanskelige ord og det er lett å henge med/ forstå hva som foregår. Forfatteren viser istedenfor å beskrive.

Boka er veldig annerledes enn hva jeg normalt leser, selv om jeg ikke leser så veldig mange bøker. Boka er trist å kunne ha vært sann. Den er dessverre realistisk.
Det er umulig å ikke få en klump i magen når man leser boka. Man begynner å tenke over hvor slem og ekkel verden kan være.

Jeg likte boka. Jeg velger å gi den terningkast 5, fordi den var godt skrevet og selve boka var veldig fin.


Martine Bækø Eilertsen

Martine Bækø Eilertsen

Skrevet av 7. mai 2018 av Martine Bækø Eilertsen på Bjørnevatn skole

Bokanmeldelse

Bokanmeldelse av boka en tenkt fortelling om et barn
Forfatter: Bjørn Ingvaldse

Jeg syntes det er en drama bok på grunn av hendelsene. Og jeg syntes boka var lett og lese og den hadde ikke for mye skrift på sidene. Og bokstavene var også ganske tydelig, jeg syntes overskriften passet ganske bra til boka for den forteller litt om boka.
Jeg har ikke lest noen andre bøker som ligner på denne, men den er ikke så uoriginal i hendelsene med det som skjer med Alvis og moren. Og det med å være annerledes og måten å imponere andre på.
Boka er egentlig ganske bra for den var ikke så lang, men det jeg ikke likte med boka var at den snakket ofte om det samme. nesten som om det sto flere ganger og at den bruker litt lang tid på og komme inn i en spennende handling.
Og at man ikke helt skjønte meningen for den hoppet litt fra en hendelse til en annen for eksempel med at den ene dagen skulle Alvis feire bursdagen sin så skulle han stå opp. Men det er da man begynner å tenke hvordan det skal gå videre, men jo lengere man leser desto mer forstår du men man skjønner sikkert ikke alt før på slutten.
Kort fortalt boka handler om en gutt som heter Alvis han er ikke som alle andre og det vet han. Men selv om han ikke føler seg noe annerledes og han har ikke så mange venner heller. Derfor gjør han litt dumme ting for å imponere de eldre så de vil være med han, og det går mest ut på de tingene han gjør og at han ikke er som alle andre, og slutten på boka var litt uventet men samtidig ikke. Fordi det som skjedde og det som ble gjort skjønte man kom til å gå galt til slutt.

Terning kast: 4


Mathias Nilsen Kildemo

Mathias Nilsen Kildemo

Skrevet av 7. mai 2018 av Mathias Nilsen Kildemo på Bjørnevatn skole

Jeg syntes at tittelen til boken passer veldig bra fordi det er på en måte en test om Alvis er lydig.
Boken var trist. Jeg likte boken bra og den var lett å lese. Boken ar ikke veldig lang og det skjedde noe nesten hele tiden.
Jeg syntes også at språket til boken var normalt. Det var et lett språk og en bok som ikke var vanskelig og lese.
Jeg syntes at boken er ganske original. Det er ikke så mange bøker som handler om en voksen som er grufullt slemm mot et barn.
Min opplevelse av boka var at den var trist. Den handlet om Alvis. Alvis blir kalt Alvis piss fordi han pisser på seg. Han har ingen venner på sin egen alder og han leger i sandkassen med de små barna. En dag blir Alvis lurt med i en gjeng vis han stjeler øl til dem. Alvis har aldri hatt vener som er eldre enn han før så han stjeler selvfølgelig øl til dem. Alvis må gjøre ting for gjengen hans som egentlig bare utnytter han. Han stjeler stefaren sin whisky og gir den til gjengen. Da blir gjengen glad men det blir ikke stefaren.
Jeg syntes at boken er trist og lett lest med lite skrift. Jeg velger og gi boka terningkast 4.
Mathias Nilsen Kildemo.


Anette Olsen Bangsund

Anette Olsen Bangsund

Skrevet av 7. mai 2018 av Anette Olsen Bangsund på Bjørnevatn Skole

Overskriften på boken passer bra med teksten, fordi Alvis som er hovedpersonen i boken må på en måte gjennom en lydighetsprøve og fordi historien kunne vært hentet fra virkeligheten.
Boken handler om Alvis som snart er 12år gammel, han og moren flytter til morens kjæreste Duncan. Duncan har to egne sønner men de bor ikke hjemme, etterhvert forstår Alvis og moren hvorfor sønnene ikke bor der. Duncan er en snill person når han er glad men når han blir sur, da smeller det. Alvis og moren går gjennom et liv fylt av voldelige Duncan, og de eneste som vet det er Alvis, moren hans og den avdøde mormoren som Alvis besøker ofte på kirkegården.
Det er et enkelt språk i boken og man kommer seg lett gjennom de korte setningene.
Boken er spennende men også veldig trist, og den vekker mange følelser.
Forfatteren av boken er Bjørn Ingvaldsen.
Terningkast: 5


Johann Nordhus

Johann Nordhus

Skrevet av 7. mai 2018 av Johann Nordhus på Bjørnevatn

En tenkt fortelling om et barn (Lydighetsprøven)

Overskriften på denne boken er i en god sammenheng med teksten. Skjønner at dette kommer til å bli en trist bok. Boken er meget trist.
Alvis er hovedpersonen i denne teksten. Han er veldig usikker på seg selv og gjør ting som han får beskjed om. Boken har veldig mye av det samme, mye gjentakelser og mye frampek. Starten er litt til å dra seg igjennom. Språket var ganske lett å lese for min smak. Ryddig og fint.
Som sagt så leser jeg ikke mye bøker så jeg mener jo at dette er originalt. Boken er jo skrevet om det som kan skje med noen barn i Norge og i verden. Boken var kjempe trist, men jeg likte det, fikk meg til å lese hele boka. Boka fikk meg til å tenke på mye om hvordan Alvis må ha det når Duncan må slå han på den måten.
Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
Synd at boken endte sånn som den gjorde, jeg lurer også på hvor Duncans barn egentlig er? Dette var en bok jeg virkelig likte selv om mange av guttene i klassen ikke følte noe for denne boken, syntes jeg den var en fin bok
Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen