Livredd for å leve, dødsredd for å dø

Bjørn Sortland Piggsvin 2018 9 anmeldelser

Jeg åpner skyvedøra på bilen så stille og sakte jeg kan, og smyger meg under dyna. Jeg er på en måte skuffet over at Tom T. har sovnet. Selv om han er litt pyroman, og litt banditt - er han Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lillian

Lillian

Skrevet av 14. desember 2018 av Lillian på Brandsfjord skole

Denne boka var kjempegod! Den ga et godt bilde av hvordan det kan være når du er blind og sint på familien. Hovedpersonen har hatt mange problemer i livet sitt, men ting blir annerledes når hun møter en gutt som også har hatt problemer.
Jeg syns det er fint å lese om hvordan de har det sammen, litt krangling, men også mye mer. Boka er lett å lese og slutten kan en tenke seg eller dikte selv.
Dette er den beste boka jeg har lest noen gang.
Terningkast 6


Lilian Fields

Lilian Fields

Skrevet av 13. desember 2018 av Lilian Fields på Lillesand ungdomsskole

Livredd for å leve, dødsredd for å dø

Hovedpersonen er blind. Det gir det leseren en følelse av blindhet. Ja dette kan være nytt og spennende, men etter hvert kjedelig. Det er tydelig at hovedpersonen har en sterk romantisk bindelse med Tom T, men denne ideen blir aldri helt fullført og leseren bare sitter der spørrende og forventningsfull uten å få svar. Du får og heller ikke vite historien til Tom T som bare gjør alt enda rarere. Boken slutter brått uten noen svar eller forkortelser. Dette ga et meg et sterkt ønske om svar.

Ellers bra lettlest og gøyal.

terningkast 3


Tuva

Tuva

Skrevet av 13. desember 2018 av Tuva på Surnadal ungdomsskole

LIVREDD FOR Å LEVE

Boka «livredd for å leve, dødsredd for å dø» handlar om ei jente som heiter Dina og er 15 år. Dina blei født blind, og syntes at livet er ganske hardt. Men ein dag møter ho på ein gut, Tom.T som ho da ikkje viste kom til å snu livet hennar på hovudet.
Eg syntes at boka startar veldig bra, fordi da får du høyre om korleis ho bor og korleis ho har det. Dei forklarar det godt og med mange detaljar, som sjer at du forstår betre kva som skjer. Lengre inn i boka bygde det seg opp til ein spenningskurv, som eg syntes var veldig spennande, men den var på slutten, som gjorde at det gjekk litt treigt på starten.
Boka har god flyt og er lett og lese. Det var fleire gonger eg ikkje greidde å leggje frå meg boka, som da er eit stort pluss. Det var også lett språk og den hadde ikkje så mykje dialekt ord. Den er sånn passe lang, har 79 kapitel og 173 sider.
Det som forfattaren kunne jobba litt meir eller betre med, var slutten. Det overraskar meg ikkje så veldig at slutten var brå, sidan så å si alle u-pris bøkene eg har lese, har hatt ein brå slutt. Det gjekk veldig fort på slutten, og eg syntes at alt spennande skjedde på slutten.
Derfor vel eg å gi boka terningkast 4: )


Felicia

Felicia

Skrevet av 11. desember 2018 av Felicia på Harestua skole

Livredd for å leve, dødsredd for å dø

Jeg likte denne boken veldig godt. Den var spennende igjennom hele boken. Det var veldig gøy at det ble fortalt fra en jente som er blind sitt perspektiv. Vi fikk derfor ikke vite hvordan de andre personene så ut. Det var veldig interessant og fascinerende. Boken var passe lang. Jeg ville gitt terningkast 6.

Til toppen