Livredd for å leve, dødsredd for å dø

Bjørn Sortland Piggsvin 2018 10 anmeldelser

Jeg åpner skyvedøra på bilen så stille og sakte jeg kan, og smyger meg under dyna. Jeg er på en måte skuffet over at Tom T. har sovnet. Selv om han er litt pyroman, og litt banditt - er han Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Elise

Livredd for å leve, dødsredd for å dø

Skrevet av 27. januar 2023 av Elise på Tåsen

Personlig syns jeg boken var veldig rolig og kjedelig. Man vet alltid hva som kommer til å skje videre frem i boken. Starten av boken var veldig lang og kjedelig og slutten var allt for kort. Anbefaler ikke den boken
Terningkast: 2


Angela Merkel

Angela Merkel

Skrevet av 13. desember 2019 av Angela Merkel på DSO

Livredd for å leve, dødsredd for å dø

Jeg likte denne boken veldig godt. Den var spennende igjennom hele boken. Det var veldig gøy at det ble fortalt fra en jente som er blind sitt perspektiv. Vi fikk derfor ikke vite hvordan de andre personene så ut. Det var veldig interessant og fascinerende. Boken var passe lang. Jeg ville gitt terningkast 6.


Elena

Elena

Skrevet av 7. januar 2019 av Elena på Brandbu ungdomsskole

Livredd for å leve, dødsredd for å dø

Boka handler om Silje (16) som ble født blind og har flyttet ut i en camping bil etter at moren hennes døde og faren hennes ble sammen med en ny dame. En dag bryter Tom T. seg inn i bilen og Silje tar han godt i mot. Han fortelle om situasjonen han er i og hun forteller om sin. Silje er usikker på om hun kan stole på Tom T. men velger å gjøre det. Gjennom boka møter de på en del trøbbel mens de er ute å reiser sammen.

Jeg personlig liker ikke å lese i utgangspunktet og syntes fort det blir kjedelig, men denne boka leste jeg ferdig på en dag! Boka var kjempebra, jeg likte hvordan man alltid fikk vite hvordan Silje følte det og hvordan hun tenkte.

terningkast: 6


Mathea

Mathea

Skrevet av 17. desember 2018 av Mathea på Ruseløkka skole, 10A

Livredd for å leve, dødsredd for å dø

Boka handler om Dina, en 16 år gammel jente som er født blind. Etter at moren til Dina dør og faren finner seg ny kjæreste, flytter Dina ut i farens bobil, for å slippe å møte den nye familien. En dag kommer Tom T., han er på rømmen fra barnevernet og politiet. Tom bestemmer seg for å bruke bobilen til å komme seg vekk. Dina får muligheten til å bli med, men vil hun? Hvor ille kan det egentlig bli?

Jeg synes at boken var bra, men for meg starter den litt treigt. Det er korte kapitler som noen kanskje ikke liker. Jeg har ikke noe imot dette. Boken er heller ikke så lang og ligger på rundt 170 sider. I tillegg er det mye dialog gjennom boken som gjør det litt lettere og leste. Språket er enkelt og boka passer godt til ungdom. Jeg syns det er spennende at forfatteren valgte å ha en blind hovedperson, dette gjør også boka litt mer spennende. Vi får ikke vite hvordan noen av de andre karakterene ser ut, fordi boka er skrevet fra en blind persons perspektiv. Det var også en veldig brå slutt, noe jeg ikke liker så godt.

Alt i alt en god bok som passer til ungdommen. Jeg ville nok anbefalt andre å prøve å lese den.
Terningkast: 4


Isak Mo

Isak Mo

Skrevet av 17. desember 2018 av Isak Mo på Husnes ungdomsskole

Eg blei ikkje ferdig med boka så eg leste men eg skriver fra de eg leste.
Boka var ganske kjedelig eg forsto ikkje språket og det skjedde ingenting.
eg anbefaler ikkje denne boka til andre.

Terningkast: 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen