Litt redd, bare

Alexander Kielland Krag Gyldendal 2021 24 anmeldelser

Hvordan starte en umulig samtale? Cornelius går på videregående, spiller fotball og fester med venner. Han er snart atten, livet har egentlig gått fint til nå. Men en dag blir han kvalm, og det går ikke over. Han aner ikke Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Naomi

Bevissthet rundt angst

Skrevet av 13. desember 2021 av Naomi på Husnes ungdomsskule

Litt redd bare er ein bok som handlar om ein gut med angst problemer. Hovudpersonen heiter Kornelius. Han er 17 år. Kornelius har alltid følt seg som en normal gut som fester med vennene sine, lever livet og kødder rundt. Men han begynner å få periodar der han får veldig ekle følelsar i kroppen, som om han må spy og alt rundt han er feil. Han føler at det er noko galt med han. Han har tre gode venner, Oliver, Aksel og Lea. Kornelius er livredd for å få hjelp eller snakke ut om helsa hans. Men mistanken til di nærmaste veks.

Eg gir boka terningkast 6.

Eg syns denne boka var den beste ungdomsboka eg har lest. Forfattaren beskriv følelsane til Kornelius på ein utroleg bra og relaterbar måte. Ein får verkeleg innblikk i korleis han har det. Angst er veldig vanleg blant ungdommar i dag. Eg har og mange gongar kjend på det same sjølv, så det gjer boka enkel å forstå. Eg liker måten forfattaren beskriv korleis han føler seg i kroppen når han kjenner på angst, og korleis det er å ha dårleg mental helse som en gut. Det er ikkje like enkelt for gutar å snakke om følelsar. Samfunnet malar di til å vere tøffe og ufølsame folk. Boka snakkar og ut om press, og korleis angst og depresjon påverkar skule. Boka bærer ein utroleg bra melding. Den hjelp folk få meir bevisstheit rundt angst og kor viktig det er å snakke ut om korleis du føler deg. Men også kritiserer litt helsevesenet her i Noreg.


Bell

Cornelius

Skrevet av 10. desember 2021 av Bell på Dokka ungdomsskole

Handlingsreferat:det om en gutt på nesten atten år som heter Cornelius og han legger merke til at han blir så kvalm så plutselig.Dette skjer bare oftere og oftere.Han har ikke sagt det til noen heller,han holder det inni seg.

Kort om boka:
Cornelius er kvalm,Han sier det til legen.legen lar bare Cornelius snakke,men han vill jo egt ikke si noe som helst.for han er redd.legen sier han skriver ut noe tabletter som han skal ta bare vis han blir sånn ille kvalm som de tre episodene han har hatt. Da pappa har gått, ser Cornelius at det står ’for angst og uro’. Neste dag får Cornelius et anfall. Hele kroppen rister, hodet surrer, dette er verre en de andre gangene.Det føles som om pillen ikke kommer til å virke,for det tar jo en evighet.etterhvert blir det bare borte han merker det ikke engang. Cornelius og pappaen drar til legen mandags morgen. Legen sier Cornelius kan forklare alt til han helt siden hans første opplevelse med kvalmen hans, og Cornelius forteller.
«Har jeg angst»sier Cornelius høyt og litt irritert stemme.
«Jo,Cornelius det tror jeg, du har angst.

Denne boka var utrolig spesefik og det var veldig mye detaljer,jeg likte det egt veldig godt for da var det lett og skjønne ting og komme inn i bok.Når jeg leste kunne jeg se for meg bilder nesten i alle setningene jeg leste.Så liksom vis du ikke er så glad i å lese så blir det jo nesten som en film når vær setning du leser då blir det til et bilde i hodet.terningkast 5.


Pernille

Hva gjør man hvis man er litt redd bare?

Skrevet av 6. desember 2021 av Pernille på Varteig barne- og ungdomsskole

Boka «Litt redd bare» er skrevet av Alexander Kielland Krag og ble utgitt i 2021.
I boken møter vi gutten Cornelius som plutselig opplever et stort ubehag, han blir kvalm, det er som en storm i kroppen hans. Han tror skal kaste opp, men det kommer ikke noe. Cornelius hadde aldri følt på dette før, det begynner å skje oftere og oftere. Mer intenst for hver gang, og det var ikke akkurat så lett å fortelle noen om det heller. «Hvorfor kan ikke ting bare være som de var før?».
Jeg synes dette var en svært oppsiktsvekkende bok som skaper stor interesse. Temaet i boken kommer godt frem da forfatteren bruker mye skildringer og utvider øyeblikkene. Det er nok mange som tidligere ikke har hatt forståelse for de som går gjennom dette, men denne boken setter garantert andres perspektiv i en annerledes vinkel.
Jeg anbefaler virkelig denne boken videre, alt i alt gir jeg boken terningkast 5.


Jenny

Litt redd bare

Skrevet av 22. november 2021 av Jenny på Høylandet barne- og ungdomsskole

Boka handler om 17-år gamle Cornelius, som bor i Oslo. En dag kjenner Cornelius på en ekkel følelse i kroppen som han har aldri kjent på før.

Boka er veldig fin, fordi du får litt følelsen på hvordan Cornelius har det. Boka er også ganske spennende fordi man må følge med på hva som skjer, for eksempel, på den ene festen da Cornelius først kjennes på den ekle følelsen, da får man lyst til å følge med videre for å se hva som skjer med han. Forfatteren Alexander Kielland krag har beskrevet personene, handlingene og hvordan Cornelius har det, slik at man lever seg inn i boka.

Personlig elsket jeg denne boka. Terningkast 5/6.


Leah

Angst

Skrevet av 18. november 2021 av Leah på Mæla ungdomsskole

Boka handler om Cornelius. Han er 17 år og bor i Oslo. Kompisene hans Axel og Oliver har syntes han har vært veldig annerledes og fjern i det siste, men Cornelius klarer ikke å fortelle hva det er. Cornelius har fått angst og får anfall som gjør at livet hans blir helt snudd på hodet, alt han vil er å bli seg selv igjen.

Jeg elsket denne boka! Jeg leser ikke mye selv, men denne boka leste jeg veldig fort. Den passer perfekt for deg som liker psykologi, indre spenning og kanskje kjenner deg litt igjen i det å ha angst? Forfatteren har skrevet kjempebra. Han har beskrevet hva Cornelius føler og kjenner på en måte som gjorde at jeg ble dratt inn i historien. Denne boka vil jeg anbefale for gutter og jenter i ungdomsalderen mest, fordi det er nok mange som kan kjenne litt på de samme følelsene.
Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen