Lille ekorn

Linn T. Sunne Gyldendal 2013 29 anmeldelser

Ingen har sagt noe sånn til meg før. Ingen har sett meg på en sånn måte før. Aurora bor i en interiørblogg, er best på håndballaget og klarer ikke å bli forelsket. Når noen endelig ser henne på en ny måte, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Ekorn?

Jeg suntes boka var utrolig meningsløs! den hadde et budskap som er vikitg men forfatteren brukte evigheter på å komme til poenget. først når det var 30 sider igjen, var det noe som kom opp som ga mening. noe som betyr at resten som skjedde i starten av boken var bare det at aurora på 14 år klarte seg greit i ungdomslivet og gjorde det bra på skolen og var best i håndball… etterhvert blehun forelsket i håndballtreneren, noe som var veldig galt… men det fnner hun først ut i slutten av boken.
Jeg kan ikke akkurat si at jeg likte boken godt… jeg liker å lese noe med mer spenning mens denne boken handlet om kjærlighet. på en litt feil måte.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Kjærlighet uten grenser

Aurora er stjerna på håndballlaget. Hun er 14 år og klarer ikke bli forelska. Men en dag begynner hun å få øynene opp for Gaute, håndballtreneren hennes som er 38 år og faren til Dorthe i klassen. De får mere og mere kontakt og Aurora føler seg spesiell for første gang på lenge. Det begynner å bli alvorlig og de havner nesten til sengs med hverandre.

Jeg synes boka var utrolig bra! Selv om jeg ikke er forelska i treneren min så kjenner jeg meg igjen i livet til Aurora. Når jeg først begynte å lese, klarte jeg ikke legge boka fra meg, og det var utrolig trist når den var slutt, fordi jeg ville ha mer! Dette er en utrolig flink forfatter og hun klarer virkelig og kjenne seg igjen i en tenåring sitt liv. Det er nesten sånn det er. Boka er egentlig ikke så veldig spennende, men av en eller annen grunn klarer man absolutt ikke legge den fra seg. Boka ble nok litt for ekkel i perioder, men jeg tror kanskje det er meninga.

Budskapet boka er kanskje at man kan faktisk bli forelska i en som er over dobbelt så gammel som deg, og at kjærlighet ikke har noen aldersgrense.

Jeg anbefaler den på mitt sterkeste. Dette er en av de beste bøkene jeg har lest, og den må til finalen!

CL


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Mye følelser, lite handling

Boka handler om 14 år gamle Aurora. Hun er best på håndballaget. Ting forandrer seg da Aurora begynner å få følelser for den 38 år gamle treneren sin, Gaute, og han får følelser for henne. De begynner å tekste og flørte. Etter hvert går ting litt for langt. Plutselig sender Gaute melding om at han ikke vil gjøre det mer. Han bryter all kontakt, og Aurora blir fullstendig knust.

Denne boken var skrevet på en kjedelig og langdratt måte. Historien var helt grei, men kanskje litt for vanlig og lite oppfinnsom. Jeg tror det kunne blitt en bedre bok om det hadde skjedd litt mer, og at alt var skrevet på en bedre måte som kunne gjort det mer spennende. Språket var kjedelig, og det virket som om forfatteren prøvde å gjøre det mer spennende og ungdommelig ved å putte inn ungdommelige ord som chille, gameing, kick, koll og lost. Det funket dårlig.

Jeg synes boka byttet tema alt for ofte. Det er førtifire kapitler, og boka har bare litt over hundre sider. Det er alt for mange kapitler, og hvert kapittel har bare to eller tre sider! Hvert kapittel byttet tema, derfor klarte jeg ikke helt å sette meg inn i boken.

Denne kjærlighetsboken var kjedelig, og slutten var alt for brå. Jeg satt igjen med mange spørsmål. Det kan hende at dette er meningen. Det er mange som liker det, men jeg er ikke av den typen. Dessuten synes jeg, som ikke spiller eller er interessert i håndball, at de kanskje ble litt for mye håndball.

FSO


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Sterke følelser

Hva gjør du hvis du plutselig får følelser for håndballtreneren din?

Boka handler om Aurora. Aurora går på håndball, og hun er best på laget. En dag finner Aurora ut at hun har følelser for håndballtreneren sin, Gaute. Aurora begynner å sende meldinger, og Gaute svarer. De begynner å flørte, og ender nesten til sengs med hverandre. I slutten av boka blir alt galt, og Aurora blir veldig lei seg. Handlingene foregår på skolen, hjemme hos Aurora og på håndballtreningene.

Jeg syns boka var bra. Den var spennende, og hadde et interessant tema. Ut fra hva jeg leste bak på boka, skulle fortellingen inneholde håndball, og kjærlighet. Det var akkurat det den gjorde. Siden jeg er interessert i håndball, gjorde det at jeg fikk enda bedre leselyst, og likte boka enda mer. Boka er veldig lettlest, men bra skrevet. Lille ekorn kan kanskje være litt ekkel, i mat Gaute og Aurora nesten havner til sengs med hverandre, men det gjorde boka egentlig enda bedre! Jeg stoppet ikke å lese før jeg var helt ferdig med boka, den var absolutt ikke kjedelig. Det er bra.

Jeg gir terningkast 5, og ikke 6. Det som trekker boka ned er at det er veldig mange kapitler, og handlingene foregår litt hulter til bulter. I det ene kapittelet er vi her, og i det andre er vi der. Det hadde gått veldig fint om forfatteren ikke hadde lagd nytt kapittel på hver side. Det ble litt forvirrende til slutt.

Jeg anbefaler boken til 12-15 åringer, helst jenter. Boka er veldig spennende, ekkel og kan virke ekte. Den handler om en håndballjente, men du trenger ikke være interessert i håndball for å lese den.

Marthe


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Lille Ekorn, en kjedelig klisje.

Boken er skrevet av Linn T. Sunne og er på 111 sider og går under sjangeren realisme, Linn debuterte med sin første bok i 2000 og er en populær og prisvinnende ungdoms- og barneforfatter.
Boken handler om 14 år gamle Aurora som spiller håndball og er best. Hun blir forelsket i den 38 år gamle håndballtrener Gaute, som er faren til Dorthe i klassen hennes. De begynner å skrive meldinger og ringe hverandre, ingen har sett henne på måten han ser på henne, men da moren til Aurora finner ut av dette, går det veldig galt.
Temaet i boken er forbudt kjærlighet, forelskelse, og vennskap.

Boken og karakterene er veldig troverdige, og dette er noe som kunne skjedd med en vanlig jente på denne alderen, men FY så utrolig dårlig den var! For det første så er den skrevet på en kjedelig måte, den er alt for lite beskrivelse og skildringer, det ser ut som det er en 10. klassing som har skrevet den. Og for det andre så er den utrolig kort, historien er god, men den kunne vært mye lengre og beskrevet mye mer, da hadde det kanskje vært en god bok. På noen siden er det kun 2 setninger.
Den kom fort i gang i og med at den er så kort, men den var ikke noe nervepirrende, var ikke akkurat en slik bok som man ikke klarer å legge ifra seg. Slutten er også veldig dårlig. Den slutter med at hun reiser på ferie med moren og han som sjekker passet ønsker hun en god tur, man skulle ha fått visst mye mer hva som skjer videre med Gaute, hva straffen hans blir. Og rettsaken i boka er på ca. 2 sider, og hun bare går ut av den. Det var skikkelig skuffende, fordi det ofte er spennende med rettsaker og hva personene føler osv. Det skulle vært mer ifra det, hva dommen er, og hvordan det blir videre.
Boken er en skikkelig klisje, hvem har vel ikke hørt en historie om at en ung jente blir forelsket og begynner og flørte med en alt for gammel mann, og foreldrene finner ut av det? Det finnes tusenvis av slike historier, så boken er ikke original. En skikkelig fantasiløs bok!
Denne boken passer for både jenter og gutter i 13-16 års alder, men jeg vil ikke anbefale noen å lese den, med mindre noen liker kjedelige klisjebøker med lite skildringer.

Vis flere anmeldelser

Til toppen