Lille ekorn

Linn T. Sunne Gyldendal 2013 29 anmeldelser

Ingen har sagt noe sånn til meg før. Ingen har sett meg på en sånn måte før. Aurora bor i en interiørblogg, er best på håndballaget og klarer ikke å bli forelsket. Når noen endelig ser henne på en ny måte, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Lille ekorn

14 år gamle Aurora forelsker seg i den 38 år gamle håndballtreneren sin, Gaute. Gaute flørter med Aurora og får henne til å føle seg spesiell. De melder hverandre og ender nesten til sengs med hverandre. Men så endrer han mening. Aurora får en melding der det står at hun skal la han være i fred. Han bryter all kontakt og Aurora blir knust.

Forfatteren hadde ikke så godt ordforråd. Hun kunne i hvert fall ikke formidle det for å få det med spennende. Jeg tror boka hadde vært mye bedre med flere skildringer, for historien er jo spennende, bare at forfatteren ikke får det frem.

Denne boka er lettlest, og det virker som om forfatteren skriver til folk som er litt yngre enn meg. Samtidig er handlingen ganske alvorlig, så selve historien passer kanskje til folk på min alder.

Jeg synes starten på boka var ganske rask. Det mener jeg var bra fordi hvis den hadde vært treg hadde jeg sikkert lagt den ifra meg med en gang. Jeg tror ikke begynnelsen hadde vært like “gripende” om jeg ikke hadde spilt håndball selv.

Jeg mener at boka er verdt å lese, men ikke fortjener noen finaleplass. Derfor har jeg gitt terningkast: 4

Maren


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Lille ekorn

Boken lille ekorn handler om Aurora som forelsker seg i håndball treneren sin Gaute på 38 år, og Gaute i Aurora. Gaute flørter mye med henne, og han får henne til å føle seg spesiell. Han begynner å sende meldinger til Aurora. Først om håndball kamper og treninger, og etter hvert går det over til intime saker. Det ender med at de nesten havner til sengs, men så endrer Gaute mening. Han ombestemmer seg, og ber Aurora om og la han være i fred. Aurora blir knust, og vet ikke hva hun skal gjøre. Hun forteller moren hva som har skjedd, og alt ender i en stor rettssak.

Jeg syntes boken var helt ok. Den er veldig kjedelig i begynnelsen, og det tar litt tid før spenningstoppen kommer. Når den kom klarte jeg ikke legge fra meg boken, ville bare lese vidre.
Det er førtifire kapittel. To eller tre sider per kapittel. Det syntes jeg er veldig irriterende, for det blir en ny handling hele tiden.

Den er lettlest og passer for ungdom fra 11 års alderen og oppover.
Anbefaler du boken Ja


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Same shit, new wrapping

Boka handler om Aurora som har skilte foreldre, men bor hos moren og kjæresten hennes og halvsøskenet sitt. Hun er den aller beste spilleren på håndballaget og hun klarer bare ikke å bli forelsket. Men så begynner det å skje ting mellom henne og treneren, og ting går fullstendig galt.

Jeg synes denne boken er sånn tretten på dusinet. Det er skrevet så mange bøker om dette temaet fra før, og når denne kommer i tillegg og når den er skrevet slik som den er, så blir det bare for mye. Boken mangler fullstendig dybde og man klarer ikke å bli ordentlig kjent med hovedpersonen på grunn av det. Boken er så dårlig skrevet og så fattig på levendegjørende språk at det var veldig vanskelig å komme seg gjennom den. Heldigvis var boka veldig kort.

Plottet er troverdig, men når boken er så dårlig skrevet så hjelper ikke det. Boka er skrevet i kronolisk rekkefølge, noe som gjør den mye lettere å lese.
Elen 15 år


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

æshhhhhh

Øhm…ja, boka handler om en håndballjente som gjør det veldig bra for laget sitt.
Hun liker trenern sin på en rar måte, kjærlighet. Hun spør hva han ønsker seg til bursdag, han svarer et bilde av deg, ett helt spesiellt ett. Boka er dritekkel, var spennende på starten men når du innså hva som skjedde, ble jeg bare kvalm å lagg fra meg boka, leste ikke hele men bladde noen sider så kom jeg til att de hadde vært på rettsak og att de reiste hjem mens de var lei seg, med moren altså.
Værste boka jeg har lest :p


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Dette er dumt. Ikke gjør dette…

Aurora er 14 år og bor sammen med Moren sin, stefaren og lillesøster. Hun er best på håndballaget, og alt er helt perfekt for Aurora. Till tross for 24 års mellomrom begynner Aurora å bli litt betatt av håndballtreneren, Gaute. De begynner å tekste mye, og det gjør Aurora glad. Etter hvert blir hun mer og mer forelsket, helt til han plutselig sier stopp.

Boken er lettlest grunnet det er stor skrift og at den er veldig kort. Jeg synes at den startet alt for fort rett på sak. Den tar opp et viktig tema –Ja, men det handler også om selve boken og om hvordan den er skrevet og bygget opp. Det virket litt som om forfatteren bare ville si: ”Dette er dumt. Ikke gjør dette”.

Boken kunne ha vært bra om den var mye lenger. Forfatteren kunne godt ha skrevet mer om hva som skjedde etterpå.
Grunnet måten boken er skrevet på skjønner jeg ikke helt hvem forfatteren mener boken er beregnet på. Passer i grunn godt til den som ikke er glad i å lese. Men dette var ikke en bok for meg.

Amanda, 13

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Lille Ekorn, en kjedelig klisje.

Boken er skrevet av Linn T. Sunne og er på 111 sider og går under sjangeren realisme, Linn debuterte med sin første bok i 2000 og er en populær og prisvinnende ungdoms- og barneforfatter.
Boken handler om 14 år gamle Aurora som spiller håndball og er best. Hun blir forelsket i den 38 år gamle håndballtrener Gaute, som er faren til Dorthe i klassen hennes. De begynner å skrive meldinger og ringe hverandre, ingen har sett henne på måten han ser på henne, men da moren til Aurora finner ut av dette, går det veldig galt.
Temaet i boken er forbudt kjærlighet, forelskelse, og vennskap.

Boken og karakterene er veldig troverdige, og dette er noe som kunne skjedd med en vanlig jente på denne alderen, men FY så utrolig dårlig den var! For det første så er den skrevet på en kjedelig måte, den er alt for lite beskrivelse og skildringer, det ser ut som det er en 10. klassing som har skrevet den. Og for det andre så er den utrolig kort, historien er god, men den kunne vært mye lengre og beskrevet mye mer, da hadde det kanskje vært en god bok. På noen siden er det kun 2 setninger.
Den kom fort i gang i og med at den er så kort, men den var ikke noe nervepirrende, var ikke akkurat en slik bok som man ikke klarer å legge ifra seg. Slutten er også veldig dårlig. Den slutter med at hun reiser på ferie med moren og han som sjekker passet ønsker hun en god tur, man skulle ha fått visst mye mer hva som skjer videre med Gaute, hva straffen hans blir. Og rettsaken i boka er på ca. 2 sider, og hun bare går ut av den. Det var skikkelig skuffende, fordi det ofte er spennende med rettsaker og hva personene føler osv. Det skulle vært mer ifra det, hva dommen er, og hvordan det blir videre.
Boken er en skikkelig klisje, hvem har vel ikke hørt en historie om at en ung jente blir forelsket og begynner og flørte med en alt for gammel mann, og foreldrene finner ut av det? Det finnes tusenvis av slike historier, så boken er ikke original. En skikkelig fantasiløs bok!
Denne boken passer for både jenter og gutter i 13-16 års alder, men jeg vil ikke anbefale noen å lese den, med mindre noen liker kjedelige klisjebøker med lite skildringer.

Til toppen