Lik meg – første gang

Anne Wisløff Cappelen Damm 2022 31 anmeldelser

Ungdommene fra serien blitt 16 år, og vi følger dem gjennom deres siste vår på ungdomsskolen. Sex er noe ungdommene later til å ha full kontroll på og stor interesse for, men hvordan blir opplevelsen når man skal prøve det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

selma

lik meg

Skrevet av 14. desember 2022 av selma på Åkra ungdomsskole

"lik meg – første gang" er en bok skrevet av Anne Wisløff. Boka er ein bokutgave av serie versjonen "lik meg" sesong 4 på NRK tv. Boka handler i utgangspunktet om Oda, Stella, Sofie og Leo, men det er mange andre navn som blir nevnt.
Hovudtemaet i boka var Leo og Sofie som hadde sex, og hvordan følelser de gikk gjennom når og etter det skjedde. Forfatteren brukte forskjellige fortellerstemmer slik at vi fikk bedre innblikk i hva hovudrollene tenkte, og det var lett å forstå hvilken person som fortalte.
Eg syns boka var interresant og spennende. Det skjedde ofte spennende ting og det var mye drama. dette gjorde boka mye bedre. Derimot var boka litt for detaljert til tider, at det noen ganger ble kjedelig og tungt å lese. Det er en troverdig bok og det skjer nok liknende hendelser i hverdagen.
Lik meg første gang er en ungdomsbok som passar til alderen 12+.
Jeg gir boka ternekast 4.


Ayse Sara

Lik meg

Skrevet av 12. desember 2022 av Ayse Sara på Bråtejordet skole

(Lik meg )boka er skrivet av Anne Wisløff Cappelen Damm, boka handler om fire ungdommer som er 16 år de er, Stella, Sofie, Oda og Leo, og det er en problem som er at de blir fårelskit som Stella er liker Sofie men Sofie liker Leo og Leo liker hane også så de blir samen å Stella blir leyseg og Oda er leyseg fordi Ingen a guttene liker hane.
Boka var veldig spennene , det var mye drama og problemer det var noe som skjedde hele tiden .
(Lik meg ) er en realistisk og mye av det som skjer i boka kan også skje i virkeligheten .
Det var ikke vanskelig å følge med på handligene
Jeg gir terningkast 5.


Andreas Boye

Like meg

Skrevet av 7. desember 2022 av Andreas Boye på Fevik skole

Lik meg
«Lik meg» er en bok som handler om en jente som heter Sofie og en gutt som heter Leo.
Det er en bok som er mer ungdommer, men det var ikke en bok som passet meg. Grunnen til at jeg ikke likte boka er at det handlet for mye om sex. Det betyr ikke at ikke andre vi like boka. Jeg tror mange syns det er morsomt og interessant å lese om seksualitet. Dette opptar mange ungdommer.
Jeg syns hovedpersonene var troverdige. Dette kunne skjedd i virkeligheten. Boka var lett å lese, så det var ikke det som var grunnen til at jeg ikke likte den. Jeg syns boka bygda bra opp mot spenningstopper, og det skjedde noe hele tiden. Det var lett å forstå handlingen.
Selv om mange helt sikkert vil like boka, gir jeg terningkast 3.
Jeg syns heller ikke den skal nomineres til Uprisen.


Freya

Hvordan er det å være ungdom?

Skrevet av 6. desember 2022 av Freya på Tjøme ungdomsskole

Lik meg er en veldig realistisk bok hvor man får et godt inntrykk på hvordan det kan være for mange ungdommer.

I lik meg er hovedkarakterene Leo, Sofie, Oda og Stella som vi får bli kjent med. Jeg syns boka er skrevet på en bra måte fordi den lar på en måte hver av hovedkarakterene fortelle sin historie fra hver sin side og vi får et dypere innblikk i dem som både karakterer og personer. Vi får vite akkurat hvordan bekymringer, følelser og tankene de har.

Lik meg handler mye om sex og lignende ting, derfor syntes jeg det kan være en bra bok for mange ungdommer å lese fordi man kan lære hvordan man skal håndtere eller takle forskjellige situasjoner og hva man burde gjøre for å prøve å unngå dem. Det kan også hende at mange ungdommer får svar på ting de lurer på igjennom boka, og ting som de kanskje ikke hadde turt å spørre om.

Lik meg var en veldig spennende bok som var lett å sette seg inni og det var ting som skjedde igjennom nesten hele boka som gjorde at man ville fortsette å lese for å finne ut av hva som kom til å skje videre.
Selv er ikke jeg så veldig glad i å lese, men denne boka var mye bedre enn de jeg har lest tidligere.

Derfor anbefaler jeg denne boken for ungdommer og gir den terningkast seks.


malak

bok om NRK-serie

Skrevet av 5. desember 2022 av malak på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boken “Lik meg” som er basert på en NRK-serie. boken handler om 4 sesong der det er mye fokus på hovedpersonene Leo, Sofie og sex. Boka tar opp mange ulike temaer som sex, venner, russ, forelskelse og hvordan ungdommer kan ha det. Det at boka har med de viktige tingene som flere går og tenker på, gjør den veldig bra og spennende å lese! Den sier for eksempel noe om hvordan ungdommer tror at porno er ekte, og som gjør at man blir usikker på om første gangen var “perfekt” eller ikke. Det gjør også at man kan overtenke disse teamene veldig.

Det er veldig fint at boka viste situasjoner fra flere personers side og ikke bare fra en. For eksempel da Sofie skulle besøke Leo første gangen, så fikk vi se hvordan han tok det og hva han gjorde, istedenfor at vi bare hadde sett det fra hennes side. Boken forteller om hvordan det er å være ung med mange tanker.

Jeg opplevde boka bra og spennende, fordi den haren serie bak. De som har sett sesongen vil nok se for seg stedene og bildene i huet mens de leser boka. Den var helt grei å lese, ikke for vanskelig eller for lett.

Det som gjør boka god er at vi ser ting fra flere sider og får innblikk i tanker fra karakterene i boka/serien.

Det var heller ikke altfor mye tekst på hver side noe som gjør den lett å lese.

Jeg anbefaler de fleste ungdommer å lese boka, når du leser denne vil du kjenne på at du ikke er alene med de rare tankene dine.

Boka burde virkelig nomineres til u-prisen!

Terningkast 6!

Vis flere anmeldelser

Til toppen