Lik meg – første gang

Anne Wisløff Cappelen Damm 2022 16 anmeldelser

Ungdommene fra serien blitt 16 år, og vi følger dem gjennom deres siste vår på ungdomsskolen. Sex er noe ungdommene later til å ha full kontroll på og stor interesse for, men hvordan blir opplevelsen når man skal prøve det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mia

Fulle ungdommer

Skrevet av 24. november 2022 av Mia på Bardufoss ungdomsskole

Boken “Lik meg” er en tenåringsserie som også er en TV serie på NRK.
Lik meg handler om pubertet og sex. Det vil si at så fort ungdommene fyller 16, er det stress for å ha sex med engang. Det er en del drama i denne boken. De skal også tøffe seg med å begynne og drikke i tidlig alder.

Det er mye drama som er gøy å lese om. Det var også gøy å lese om da de var fulle, man ser det liksom for seg. Det var morsomt å lese om da de var fulle fordi de sa og gjorde mye rart og gøy. Det er bra beskrevet, fordi øverst i hjørnet i boka så stod navnet på de som snakket. Alt var veldig bra forklart: hva, hvor, hvordan og når. Jeg syns det var bra oversikt i hele boka.

Jeg likte boken ganske godt, men anbefaler mer å se serien på NRK. Det er mye som skjer på engang så det er litt lettere å følge med. Det er også flere sesonger på NRK, så det tar lengere tid å se det.

En ting som kunne vært bedre med boka er bilder, bilder gjør det mye mer spennende å lese, og man ser det mye enklere for seg.

Jeg gir boken terningkast 5. Anbefales!


Olav

Lik meg. Lang og spennande

Skrevet av 15. november 2022 av Olav på Stokksund skule

Lik meg er ei bok som handlar om ungdomslivet og seksuallivet. I boka er det fire hovudpersonar som heter Leo, Stella, Oda og Sofie. Det er veldig gode karakterar som du får bli kjent med gjennom boka. Boka har ei god forteljing og den får deg til å føler at du var der. Boka har 240 sider så du har ein god del å lese. Serien lik meg har seks sesongar på nrk tv men denne boka handlar berre om den siste sesongen i serien. Eg syntest boka var bedre fordi du fekk vite følelsane deira og du kunne lese tankane deira, men i serien fekk du ikkje vite korleis dei tenkte eller følte, derfor blei boka bedre. Boka var ganske lang og kjedeleg av og til men dei bra delane gjorde det bra igjen. I boka har dei kapittel for dei forskjellige personane som gjer at boka ikkje har ekte kapittel, men at dei byttar mellom dei fire hovudpersonane sitt syn på ting og det gjorde boka meir spennande å lese. Språket var veldig likt slikt mesteparten av ungdommar snakkar og eg kjente meg igjen på mange ting i boka. Eg anbefalar denne boka for ungdommar som har lyst på ei spennande dramabok som varer ei god stund. Terningkast 4 av 6.


Julie W

Ungdommer som er 16

Skrevet av 14. november 2022 av Julie W på Eide ungdomsskole

Jeg har lest boken “Lik meg” som er skrevet av Anne Wisløff. Boken har sjangeren drama. Boken er fra en TV-serie, men boka er mer detaljert enn serien. Boka er om en jente son heter Sofie, som nylig fylte 16. Hun hadde sex med en helt ukjent gutt på en fest som heter Leo, men ingen av dem tenkte på hva som skulle skje senere. Stella er forelska, men alt blir bare galt føler hun. Oda kjenner sex presset, men hun vil ikke ha det, men alle andre har sex tror hun. Alle hovedrollene har sine egne usikkerheter sånn som ungdommer har.

Boken har en veldig bra spenningskurve. Boken starter rett inn i handlingen, og det kan være vanskelig å legge den fra seg. Det skjer nye ting hele tiden siden det handler ikke om bare en person, men fire. Oda, Stella, Leo, Sofie alle de er hovedrollene i boka. Det er flere vendepunkter og høyde punkter. Språket var ikke noe vanskelig å lese eller forstå.

Boka er fin å lese som ungdom. Jeg synes boken passer til ungdommer fra 13 til 16år.
Jeg gir «Lik meg» terning kast 6.Den er detaljert, og du kan sette deg inn i boken og forstå boken veldig enkelt. Jeg anbefaler denne boken til Uprisen 2022.


Andreas

Lik meg

Skrevet av 11. november 2022 av Andreas på Bardufoss ungdomsskole

Jeg har nettopp lest Lik meg. En bok basert på serien fra NRK og det var en veldig bra ungdomsbok.

Boka handler om en jente som fyller seksten og vil ha sex for første gang. Hun ville gjerne gjøre det med en spesiell gutt, men han hadde andre planer. Da dro hun på en fest på en annen skole med venninnene sine og der fant hun en annen gutt, en gutt hun aldri hadde møtt før.

Jeg synes det er et tema som mange ungdommer som fyller seksten kanskje tenker på og tema passer godt for ungdommer. Jeg vil gi boka terningkast 5. Grunnen til at jeg gir dette terningkastet fordi, den var ikke bare kjærlighet og sex og drama, jeg syntes den også var veldig morsom på grunn av at noen av spørsmålene senere var veldig morsomme og underholdene. Drama var også til tider bra og interessant. Det jeg syntes var dårlig det var at i starten skjønte jeg ikke hvem av dem som var hovedpersonen (fordi de byttet på ofte hvem det handlet om) siden de byttet og jeg ikke fikk med meg når de byttet. Noe som gjorde den både bra og dårlig var kanskje starten. Den var både merkelig, morsom, kjedsommelig, en klisje og gjør slik at du får lyst til å lese mer.

Jeg anbefaler denne boken til alle ungdommer mellom 13-16. Den handler om noe veldig mange tenker på eller kanskje kommer til å tenke på.


Anna Bianca

super bok basert på enda bedre serie

Skrevet av 4. november 2022 av Anna Bianca på Høylandet skole

Tittel på boka: lik meg, første gang

Forfatter: Anne Wisløff

I boka byttes det på hvem som forteller sin del av historien. På denne måten er alle litt hovedpersoner. Historien handler om Leo, Sofie, Oda og Stella. Boka begynner med Sofie som nettopp har fylt 16 og derfor er “klar” for å ligge. På en fest samme dagen som bursdagen hennes møter hun en gutt ved navn Leo som også er 16. De begynner å rote og ender opp meg å ligge samme dag som de møttes. Alt Sofie husker fra det var at det var vondt og ekkelt. Senere i boka får du vite at det er noen andre enn Leo som også har et crush på Sofie. Har Sofie ødelagt alt med Leo? Hvorfor kan ikke oda bare være normal? Er Stella Sofies hemmelige beundrer?

Boka handler om vennskap og kjærlighet. Den handler også om første gang og det om å si ifra om noe ikke er greit. Jeg syns boka var veldig bra. For andre som liker boka vil jeg anbefale serien “LIK MEG” som går på NRK. Jeg så serien før jeg leste boka, men fikk likevel samme opplevelse som første gang seg så serien.

Det eneste jeg ikke likte var at det kun var laget en bok av siste sesongen. Jeg hadde trodd dette var en bok som var en del av en serie, men det visste seg å være første bok. Jeg ønsker at det skrives bøker om de andre sesongene også. Noen ganger kunne det også bli litt for detaljert i handlingen. Kunne gjerne holdt tilbake noen visse detaljer

Jeg syns boka var kjempebra. Beste boka jeg har lest hittil i uprisen.

Jeg vil gi boka terningkast 5 eller 6

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ruby

Realistisk om ungdomstema

Skrevet av 27. september 2022 av Ruby på Tjøme ungdomsskole

Denne boka er veldig spennende og fengende. Den er detaljert og det skjer mye i den. Til vanlig så er jeg ikke så glad i å lese, jeg synes det er kjedelig og det føles ut som om jeg bruker opp tida mi. Men med denne boka glemmer jeg tida og vil ikke slutte å lese.

"Lik Meg" viser hvordan det kan føles å være ungdom, håndtere press og bli utestengt. Det er sikkert veldig mange som lurer på ting, temaer som de snakker om i boka. Kanskje noen føler at de ikke får svar på det de lurer på, men finner det i boka. Noe som kunne vært bedre er at de burde variere litt på hva som skjer, det blir litt for mye om den samme problematikken.

Det er flere karakterer, så gjennom boka bytter man perspektiv. Jeg synes at da blir den mer spennende, fordi du får vite hvordan alle tolker forskjellige ting. Du kan også bli bedre kjent med hver person og vite om de har det dårlig. Man får sett flere sider av en sak og hvordan rykter kan spres fort. I boka beskriver de følelsene til karakterene så bra at man kan leve seg inn i det.

Jeg hadde gitt boka terningkast 6, fordi at den er veldig realistisk og tar opp temaer mange lurer på. Den burde bli nominert videre og jeg ville anbefalt ungdom å lese den.

Til toppen