Lik meg – første gang

Anne Wisløff Cappelen Damm 2022 19 anmeldelser

Ungdommene fra serien blitt 16 år, og vi følger dem gjennom deres siste vår på ungdomsskolen. Sex er noe ungdommene later til å ha full kontroll på og stor interesse for, men hvordan blir opplevelsen når man skal prøve det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emilie

Realistisk om ungdomstid

Skrevet av 29. november 2022 av Emilie på Tjøme ungdomsskole

Det jeg liker med «Lik meg» er at den fremstiller veldig godt hvordan ungdomslivet kan være for mange. Den beskriver veldig bra, og du skjønner hva som foregår og hvordan hver person i boka har det. Man får se at forskjellige personer sliter med forskjellige ting, og det tror jeg mange ungdommer setter pris på fordi da kan de se at andre sliter med ting som de kanskje sliter med selv. "Lik meg" svarer på mange spørsmål som ungdommer kan lure på, men som de kanskje ikke tør å spørre om. Derfor er det en veldig bra bok som kanskje hjelper mange.

"Lik meg" er også ganske realistisk og mye av det som skjer i boka kan også skje i virkeligheten. Måten ungdommene snakker til hverandre på er ganske lik måte som det jeg hører ungdommer snakke på, i min egen hverdag også.

Boka "Lik meg" er også en bok som fikk meg til å glede meg til å lese. Jeg er egentlig ikke så glad i å lese, men denne boka var veldig inspirerende og spennende. Jeg klarte og sette meg inn i boka med en gang jeg begynte å lese, og det er noe jeg ikke pleier å klare på en stund.

Denne boka er en av de bedre bøkene jeg har lest og jeg synes det aller meste med boka var bra. Derfor velger jeg å gi boka terningkast 6.


Daniella Sørbø

Lik meg første gang

Skrevet av 28. november 2022 av Daniella Sørbø på Fevik skole

LIK MEG – FØRSTE GANG
«Lik meg – første gang» handler om å gå i 10 – klasse. Hovedpersonene er Sofie og Leo. De møter hverandre på en fest, og etter hvert blir de kjærester.
Jeg liker boka godt og tror det er den første boka jeg har hatt lyst til å lese videre i, uten å føle at jeg kaster bort tiden. Jeg liker at boka tar opp aktuelle temaer, blant annet –ulike typer press ungdom utsettes for. Dette er dessverre aktuelt for mange. Jeg likte også veldig godt at dette var en veldig spennene bok. Det var mye drama og problemer. Det var mye som skjedde hele tiden. Det var med på å få meg til å hele tiden lese videre. Jeg måtte jo få svar. Jeg syntes ikke det var vanskelig å følge med på handlingene.
Jeg tror dette er en ganske realistisk bok, og det er noe som faktisk kunne skjedd i virkeligheten.
Om det hadde kommet en etterkommer eller en bok nummer to av denne boken, så hadde jeg lest den med en gang!

Jeg syntes denne boken skal nomineres til U-prisen!
Jeg gir boka terningkast 6.


Alida

Lik meg

Skrevet av 28. november 2022 av Alida på Åkra ungdomsskole

I boka Lik meg vi fikk lese boka fra tre jenter sitt perspektiv. De jentene var Sofie, Oda, og Stella. Det vi fikk lese om disse jentene var typiske problemer man møter på i ungdomstiden. Drikkepress, gutter, venner, graviditet, og rykter var noen av problemene disse jentene møtte på.

Min mening om boka var at jeg likte den veldig godt. Boka falt veldig i smak etter min mening for de hadde med veldig mange viktige og interessante problemer. Jeg velger å gi denne boka terningkast seks fordi dette synes jeg var en veldig viktig bok. I boka får man spenning, drama, tårer, sinne, og hemmeligheter. Den var veldig spennende, selv om det aldri stod mellom liv og død så fikk man virkelig leve seg inn i karakterene på en helt utrolig måte. Karakterene og vennene til de støtte på en hel haug av problemer som man kan kjenne seg igjen i.

Bokas styrke var måten disse problemene ble håndtert på. Det var veldig fint å se at de gikk bra med alle karakterene til slutt. Dei fikk frem at å si det til noen du stoler på, å snakke med kjærester og venner er mye bedre enn å bære på alt alene. Jeg vil definitivt råde andre til å lese denne boka om du liker drama, kjærlighet og spenning. Boka var alle tiders og er en veldig viktig bok blant ungdommer.

Jeg synes denne boka definitivt bør vinne urprisen slik at flere får lese og høre om boka. Også burde den vinne for det er en veldig bra skrevet bok.


Mia

Fulle ungdommer

Skrevet av 24. november 2022 av Mia på Bardufoss ungdomsskole

Boken “Lik meg” er en tenåringsserie som også er en TV serie på NRK.
Lik meg handler om pubertet og sex. Det vil si at så fort ungdommene fyller 16, er det stress for å ha sex med engang. Det er en del drama i denne boken. De skal også tøffe seg med å begynne og drikke i tidlig alder.

Det er mye drama som er gøy å lese om. Det var også gøy å lese om da de var fulle, man ser det liksom for seg. Det var morsomt å lese om da de var fulle fordi de sa og gjorde mye rart og gøy. Det er bra beskrevet, fordi øverst i hjørnet i boka så stod navnet på de som snakket. Alt var veldig bra forklart: hva, hvor, hvordan og når. Jeg syns det var bra oversikt i hele boka.

Jeg likte boken ganske godt, men anbefaler mer å se serien på NRK. Det er mye som skjer på engang så det er litt lettere å følge med. Det er også flere sesonger på NRK, så det tar lengere tid å se det.

En ting som kunne vært bedre med boka er bilder, bilder gjør det mye mer spennende å lese, og man ser det mye enklere for seg.

Jeg gir boken terningkast 5. Anbefales!


Olav

Lik meg. Lang og spennande

Skrevet av 15. november 2022 av Olav på Stokksund skule

Lik meg er ei bok som handlar om ungdomslivet og seksuallivet. I boka er det fire hovudpersonar som heter Leo, Stella, Oda og Sofie. Det er veldig gode karakterar som du får bli kjent med gjennom boka. Boka har ei god forteljing og den får deg til å føler at du var der. Boka har 240 sider så du har ein god del å lese. Serien lik meg har seks sesongar på nrk tv men denne boka handlar berre om den siste sesongen i serien. Eg syntest boka var bedre fordi du fekk vite følelsane deira og du kunne lese tankane deira, men i serien fekk du ikkje vite korleis dei tenkte eller følte, derfor blei boka bedre. Boka var ganske lang og kjedeleg av og til men dei bra delane gjorde det bra igjen. I boka har dei kapittel for dei forskjellige personane som gjer at boka ikkje har ekte kapittel, men at dei byttar mellom dei fire hovudpersonane sitt syn på ting og det gjorde boka meir spennande å lese. Språket var veldig likt slikt mesteparten av ungdommar snakkar og eg kjente meg igjen på mange ting i boka. Eg anbefalar denne boka for ungdommar som har lyst på ei spennande dramabok som varer ei god stund. Terningkast 4 av 6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen