Lietas drøm – Den siste navigatør 2

Erik Martenson Vigmostad & Bjørke 2016 7 anmeldelser

Stjerneskipet Talos har endelig nådd sitt mål, Etai Kalan, og kolonialiseringen går sin gang. Men på hjemplaneten Terra blir gutten Finn vitne til et angrep på presidenten som skal få ringvirkninger ingen kunne forutse …

Hvordan skrive en anmeldelse

gina overrein Myrbakken

gina overrein Myrbakken

Skrevet av 6. november 2016 av gina overrein Myrbakken på Stor-Elvdal ungdomsskole

LIETAS DRØM

Lietas drøm er den andre boken i serien "Den siste navigatør". Denne boka var en litt komplisert bok. Det var vanskelig å henge med i spesielt i begynnelsen fordi jeg ikke leste bok nummer 1.
Boka har tre forskjellige handlinger. Ut i fra dem handler boka om koloniseringen som menneskene har begynt med på planeten Etai Kalan. Hovedpersonene er Lieta, Finn og Mark Hauser. Det store spiret "Nålen" sender ut uvanlige signaler og lyder. Det er et gjengående mysterium som ingen har klart å løse. Det var ikke ofte jeg klarte å henge med på hva som egentlig skjedde til enhver tid. Navn og steder går veldig i surr. Det er kanskje mest på grunn av at det er veldig kompliserte navn.
Forfatteren har en enorm teknologisk kunnskap og fantasi. Han har gode beskrivelser slik at man lett kan se for seg hvordan det er og ser ut der deet skjer.
Boken passer til de som er litt mer interessert i sci-fi (science fiction). Temaene i boka går mye i fantasy, grøsser og thriller.
Jeg gir boka terningkast 3. Det var en god bok, men den var for vanskelig å skjønne hva den egentlig handlet om. Jeg synes ikke boka bør bli nominert til Uprisen fordi jeg synes den ikke helt passet for ungdommer.


Ingeborg Sørum

Ingeborg Sørum

Skrevet av 3. november 2016 av Ingeborg Sørum på Raufoss ungdomsskole

Navigasjonsvansker

Lietas Drøm er den andre boka i serien Den siste navigatør. Boka handler om koloniseringen som menneskene har begynt med på planeten Etai Kalan, og Lieta, Finn og Mark Hauser, og alt det de opplever. Dessuten er Nålen, et stort spir som sender ut merkelige signaler og lyder, et gjengående mysterium som ingen har klart å løse.
Lietas drøm inneholder tydelige tegn på forfatterens tekniske kunnskap. Dessuten har han helt syk fantasi, noe jeg beundrer veldig. For meg fremstår den som original siden jeg ikke har lest noe lignende før, og jeg synes at ideen og prinsippet er veldig bra, siden det er veldig kreativt og kult for de som er veldig interesserte i science fiction. Imidlertid synes jeg ikke at denne boka kommuniserer så veldig bra med ungdommer, siden det ikke er så lett å kjenne seg igjen i karakterene. Den består dessuten av tre parallelle handlinger, noe som gjør at man blir forvirret. Navn på steder, mennesker og fartøy går fullstendig i surr. Selv etter å ha lest hele boka skjønner jeg ikke helt hva som var hovedpoenget. Det virket som om det bare skjedde masse ting, uten noe mål eller mening. (Nå vet ikke jeg om det hadde hjulpet å lese den første boka i serien først.) På den positive siden, så er forfatteren skikkelig god til å skape spenning, siden han har ekstremt gode beskrivelser og gjør det ganske lett å se for seg det som skjer. Dessuten liker jeg at det gjennom hele boken er et slags mysterium om hvem som hadde konstruert Nålen. Hver parallelle historie er underholdene hver for seg, fordi de er veldig levende og fantasifulle, men når man må gå fra å lese om en person til en annen, blir det veldig vanskelig å få med seg hva som egentlig skjer.

Jeg har valgt å gi Lietas Drøm terningkast 3, siden det er like mye positivt ved min leseopplevelse som negativt. Dessverre synes jeg ikke at den burde nomineres videre, fordi den i mine øyne ikke er et helt vellykket prosjekt.

Til toppen