Lietas drøm – Den siste navigatør 2

Erik Martenson Vigmostad & Bjørke 2016 7 anmeldelser

Stjerneskipet Talos har endelig nådd sitt mål, Etai Kalan, og kolonialiseringen går sin gang. Men på hjemplaneten Terra blir gutten Finn vitne til et angrep på presidenten som skal få ringvirkninger ingen kunne forutse …

Hvordan skrive en anmeldelse

Ivar Håkonsson

Ivar Håkonsson

Skrevet av 12. desember 2016 av Ivar Håkonsson på Volda ungdomsskule

Ein knall god oppfølgjar

Tittel: Lietas draum
Serie: Den siste navigatør
Forfattar: Erik Marteson
Forlag: Vigmostad Bjørke
Stjerneskipet Talos har endelig nådd sitt mål, Etai Kalan, og koloniseringa går sin gang. Men på hjemplaneten Terra blir gutten Finn vitne til et angrep på presidenten som skal få ringvirkninger ingen kunne forutse.

Eg begynner med eit wow! Denne boka er fantastisk, den overgjekk alle forventningane mine. Boka var veldig aggressiv med tanken på framsida av boka, den var teikna spennande og mystisk, bakside ordet skapte ei spenning som fekk meg til å få lyst til å lese boka. Boka har ein utruleg spennande start som får deg til å lese meir. Slutten er bra og det kan sjå ut som det blir ei tredje bok og det håper eg på, forfattaren har verkeleg fått til 1000 og ei natt prinsippet.
Boka er skrive i 3. person som skaper ei god miljø skildring det er og mange replikkar, men eg skulle ynskje at den var skrive i 1. person for å forstå korleis karakterane tenker, karakterane er ganske originale, og hovudkarakterane er fantastiske. Boka er realistisk i forhold til sjangeren som er fantasy, og Martenson har skapt ei kreativ verd som kan likne på star trek, men han har skapt sin egen sjarm over boka og hann har brukt eit godt språk, boka var utruleg vanskeleg å legge frå seg. Boka var spennande heile tida og boka hadde ei flott spenningskurve . Men det er lurt å lese bok nr. 1 (Skyggespinneren) for å forstå handlings gangen i denne boka. Kort oppsumert vil eg gi denne bok ein sterk 6 og anbefale at den blir nominert til ei av dei beste bøkene.


Martin Jølle

Martin Jølle

Skrevet av 7. desember 2016 av Martin Jølle på Farsund barne- og ungdomsskole

Tittel: Lietas Drøm
Forfatter: Erik Martenson
Kategori: Sci-fi

"Boken handler om Finn som er vitne til mordet på Presidenten. Denne hendelsen skal forandre livet hans og sette han i fare. Stjerneskipet Talos har nådd sitt mål, Etai Kalan og koloniseringen går sin gang"

Jeg likte denne boken veldig godt. Den var spennende og gøy å lese. Men man må virkelig være obs på at hvis du ikke har lest ener boken kan det bli vanskelig å få med seg alt, og forstå alt. I mitt tilfelle så gikk dette uansett greit, og jeg forsto mesteparten av boken.
Beskrivelsene i boken er veldig fine, og jeg ser for meg f.eks Stjerneskipet Talos og Nålen på Etai kalan. Boken er velskrevet, men for alle er den nok ikke lett å lese. Det var noen vanskelige ord iblant, men det syntes jeg selv bare var greit.
Alt i alt så synes jeg dette er en god bok, og jeg kan anbefale den til alle som elsker Science Fiction. Boken fortjener absolutt å bli nominert til U-prisen, og jeg gir denne boken terningkast 5. Jeg trekker ned litt på at du er nødt til å lese eneren for å forstå alt, og at den kan bli litt vanskelig å lese for noen personer. Ellers er det en topp bok!

Martin Jølle
9A
Farsund barne og ungdomsskole


Styrk Tøndevold

Styrk Tøndevold

Skrevet av 29. november 2016 av Styrk Tøndevold på Åretta ungdomsskole

Lietas drøm

Lietas drøm er andre bok i serien, det gjorde den litt vanskelig å forstå.
Boken handler om stjerneskipet Talos reise til sitt mål og om hvordan livet på terra blir forandret under krigen. Denne science fiction boken sender oss med på en reise med Finn under en stor kapitulasjon.
Selv om det var mye jeg ikke forsto, siden jeg ikke har lest den tidligere boken, så var det meste veldig godt forklart. Science fiction er den kategorien jeg vanligvis ikke leser så mye, men det var fint å få lese noen i denne kategorien sånn at jeg skjønner litt mere om det. Boken var passe spennende, og det var litt vanskelig å legge den fra seg uansett.
Boken var veldig typisk for science fiction-bøker, men den manglet spenning moment. Når du ikke vet helt hva som kommer rundt neste sving. På andre måter var den også veldig annerledes enn andre, men jeg er usikker på om dette var en god ting eller ikke.
Jeg sa at det meste var godt forklart, men jeg følte flere ganger at det var informasjon jeg manglet. Tror kanskje det er best å lese den første boken først for å få med seg hele sammenhengen. Språket er enkelt å forstå og boken er ganske lettlest. Bruker lite kompliserte ord. Historiens avslutting er rundet godt av og hadde god flyt med resten av boken. Gjennom historien fulgte vi en rød tråd som ga historien en helhet.
Den får terningkast 4, siden selv om historien var veldig fin, så mister man mye hvis man ikke leser den første boken.


Simen Høstmælingen

Simen Høstmælingen

Skrevet av 29. november 2016 av Simen Høstmælingen på Åretta ungdomsskole

Del 2 bok problemer
Lietas drøm er en toer i science fiction serien «Den siste navigatør». Boken som handler om stjerneskipet Talos som ankommer en ny planet «Etai Kalan». Forfatteren har veldig god fantasi, men noen ganger blir fantasien litt for god, sånn at lesere ikke helt forstår hva som skjer. Andre ganger blir fantasien litt for enkel når han skal finne på navn på dyr som bor på planeten. Det hadde nok vært veldig mye lettere for en som ikke har lest eneren hvis forfatteren brukte noen linjer på å forklare hva som skjedde i den første boken. Forfatteren hadde også et veldig avansert språk som er vanskelig å forstå for ungdommer.
Teksten kommuniserte godt, fordi alt hang bra sammen, selv om det er noen ganger vanskelig å forstå parallellhandlingen i boken.
Jeg gir boken terningkast 2


Runa

Runa

Skrevet av 17. november 2016 av Runa på Vikhammer ungdomsskole

En smule vanskelig

Liatas drøm er andre bok i serien som da også gjorde den litt vanskelig å forstå. Boken handler om stjerneskipet Talos reise til sitt mål og om hvordan livet på terra blir forandret under krigen. Denne science fiction boken sender oss med på en reise med Finn under en stort kapitulasjon.

Selv om det var mye jeg ikke forsto, siden jeg ikke har lest den tidligere boken, så var det meste veldig godt forklart. Science fiction er den kategorien jeg vanligvis leser, så det var fint å få lese noen i denne kategorien igjen. Boken var veldig spennende og hardt å legge fra seg.

Boken var veldig typisk for science fiction bøker, og den manglet spennings momentet når du ikke vet helt hva som kommer rundt neste sving. På andre måter var den også veldig anerledes enn andre, men jeg er usikker på om dette var en god ting eller ikke.

Jeg sa at det meste var godt forklart, men jeg følte flere ganger at det var informasjon jeg manglet. Tror kanskje det er best å lese den første boken først for å få med seg hele sammenhengen.

Språket er enkelt å forstå og boken er ganske lettlest. Den er lett å forstå og bruker lite kompliserte ord.

Historiens avslutting rundet godt av og hadde god flyt med resten av boken. Gjennom historien fulgte vi en rød tråd som ga historien en helhet.

Den får terningkast 4, siden selv om historien var veldig fin, så mister man mye hvis man ikke leser den første boken. Jeg er helt sikker på at historien ville vært mer fullendt om jeg hadde lest hvordan den begynte.

Vis flere anmeldelser

Til toppen