Lett lykkelig

Linn T. Sunne Gyldendal 2016 22 anmeldelser

Det er sommer. Milla skulle ha vært i Toscana med bestevenninnen Lucia, men i stedet blir det stavkirketur med mamma. De legger ut på mor og datter-road trip i et gammelt vrak, og da bilen totalhavarerer i en knøttliten bygd Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Dennis

Dennis

Skrevet av 4. januar 2017 av Dennis på Jevnaker skole

Boka var ikke så spennende, men jeg likte konseptet.
Terningkast: 2,69.


Thea Sofie Brænden

Thea Sofie Brænden

Skrevet av 18. desember 2016 av Thea Sofie Brænden på Søndre Land ungdomsskole, 9A

Lett lykkelig

Lett lykkelig handler om at Milla og moren drar på en reise rundt til alle stavkirker i Norge, der de blir en stund fordi bilen var gammel.
Boka er en veldig lettlest og det er en veldig bra bok fra min side. Det er korte kapitler som gjør det litt mindre slitsomt enn å bare lese og lese helt til man kommer frem til neste kapitel noe jeg syntes er bra. Man kan lett kjenne seg igjen i boka. forfatteren er veldig god til å skildre og skape gode bilder i hode. Jeg levde meg veldig inn i boka. Dette er for det meste jenter fra 12-16-åringer og handler om drama og romantikk i dagliglivet. Det som gjør at jeg trekker ned litt er at det tar litt lang tid før det begynner å skje noe, jeg ble litt utålmodig og lurte på om jeg skulle bytte bok. Når jeg kom litt videre i boka så begynte det å bli litt mer spenning. Jeg gir boka terning kast 5 og syntes den burde være med i uprisen 2016.


Kaja Skikkelstad

Kaja Skikkelstad

Skrevet av 15. desember 2016 av Kaja Skikkelstad på Søndre Land ungdomsskole, 9A

Lett lykkelig

Lett lykkelig handler om Milla og moren hennes som reiser på en tur rundt i Norge der de skal besøke alle stavkirkene i landet.
Boka er en veldig bra bok, og man kjenner seg lett igjen i hovedpersonen. Boka er bra og skildringer og beskrivelser av omgivelser og hendelser gjør at man lever seg inn i boka og at leseren får bilder i hodet. På den digitale versjonen av boka, kommer det av og til noen bilder som ødelegger det forfatteren har beskrevet, og ødelegger litt den følelsen av å bli revet med da disse er noe annet enn bildene som leseren ser for seg. Det er korte kapitler og boka er lettlest.
Boka er bra og man kan lett kjenne seg igjen i handlingene. Boka passer kanskje best for jenter mellom 13 og 16 år siden hovedpersonen er en jente og man får et innblikk i hvordan hun føler det i forskjellige handlinger. Jeg gir boka terningkast 5 og syntes den burde nomineres til uprisen.


maria

maria

Skrevet av 15. desember 2016 av maria på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Sjanger: Romantikk, Drama
Kort innholdsreferat: Denne boka handler om Milla som skal på stavkirkeroadtrip med moren i sommerferien. Milla har egentlig ikke lyst til å dra, men når de kommer frem møter hun HAN.

Jeg opplevde boka som litt kjedelig skrevet, men den var jo egentlig ganske spennende.
Det som gjør boka kjedelig er at den skrevet på en veldig kjedelig måte, liksom hun bruker ganske lang tid på å forklare de uinteressante tingene. Forfatteren burde legge litt mer trykk på det som er interessant.
Du bør lese den hvis du ikke har noe bedre å gjøre eller kjeder deg veldig, hvis ikke bør du la være.
Boka handler egentlig om Milla som møter en gutt og havner opp i drama og situasjoner hun egentlig ikke burde være i.
Jeg tror forfatteren har skrevet boka for å underholde, men samtidig advare litt konsekvensene av forskjellige ting du kan bli fristet til å gjøre.
Det å være ung er det hele boka handler om, det å kjede seg og det å gjøre dumme ting.
Det beste ved boka er alt dramaet.
Det irriterte meg at boka starter så utrolig kjedelig og at måten hun skriver boka på fortsetter kjedelig.
Jeg vet ikke helt om andre burde lese den, les den hvis du er interessert i sånne ting.
Egentlig burde ikke denne boka vinne, det finnes nok bedre bøker:)


fredrikke schou

fredrikke schou

Skrevet av 15. desember 2016 av fredrikke schou på Vear skole

Lett lykkelig
«Lett lykkelig» er en fortelling som inneholder temaene drama og kjærlighet. «Lett lykkelig» er en fortelling som tar seg tid med å komme inn til handlingen. «Lett lykkelig» er en fortelling som er skrevet som om det skulle være min egen.

Milla
Lucia – smarteste i klassen, nydelig, lyst hår, uskyldig, blått blikk, smal og fin kropp og en rik familie.
Annine – 41 år, arkitekt og moren til Milla.
Pappaen til Milla og kjæresten Jill.
Simen – forelskelsen
Thea
Hauge – slekta og Ness – slekte.

Handling
I starten av boken møter vi Milla og moren som har bestemt seg for å dra på stavkirketur rundt Norge, i stedet for å dra til Toscana med Lucia. På vei opp til Valdres streiker bilen og pensjonatet blir hotellet. På Øye møter Milla og moren sine to livs kjærligheter. Turen har sine positive og negative vendinger.

Språk og min mening
Fortellingen er så realistisk at det er ekte, den har også veldig gode skildringer når det gjelder personer og ting. Det er så gode skildringer at man kan se for seg tingene foran seg. Det tar veldig lang tid før fortellingen kommer godt inn i handlingen. Jeg ville egentlig bare legge fra meg boka, men så kom alle spenningsstoppene. Boka er lettlest og har ikke så mange innviklete ord, men det jeg mangler er banning. Fordi det er ikke ett skikkelig ungdomsspråk, men boka har ungdomshandlinger, men ikke orda.

Vis flere anmeldelser

Til toppen