Leons hemmelighet

Tor Fretheim Cappelen Damm 2016 45 anmeldelser

En dag får 16 år gamle Leon en kinobillett fra en helt ukjent gutt. De sitter ved siden av hverandre i salen, snakker litt sammen, og så skjer det ikke noe mer. Men mange nye følelser dukker opp, og Leon Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Jørgen Doksheim Haugrud

Jørgen Doksheim Haugrud

Skrevet av 14. desember 2016 av Jørgen Doksheim Haugrud på Ringshaug ungdomsskole

Leons hemmelighet er en bok der følelser og tanker står i fokus. Boken handler om en gutt som heter Leon som går på kino med en annen gutt som heter Bendik. Under filmen dukker det opp mange følelser ovenfor Bendik og han skjønner da at han er forelsket i en gutt.

Boken går rett inn i handlingen, hele fortellingen var veldig forutsigbar og den slutter forventet. Boken var veldig døsen. Det er ikke noen spesielt dramatisk eller morsom handling, bare tanker og følelser.

Boken er ikke vanskelig å lese. Det er en veldig lettlest bok med korte og originale setninger. Det er heller ikke noe banning eller annet stygt språkbruk i denne boka, men jeg syntes ikke språket passer til innholdet i boken. Den er skrevet på en måte som gjør den veldig døs.

Boken fikk meg allikevel til å tenke på hvordan det er å være annerledes eller ulik de andre rundt deg. Pga at det var så mye tanker og følelser anbefaler jeg boken for jenter på ungdomstrinnet.


Andrine

Andrine

Skrevet av 14. desember 2016 av Andrine på Vikhammer ungdomsskole

LEONS HEMMELIGHET

Skrevet av Tor Fretheim.

Dette er en bok som handler om en gutt som heter Leon han er 16 år gammel. En dag var leon på kino, der møtte han en gutt som heter Bendik. Bendik ga Leon en kino billett. Han synes filmen de var den beste han noen gang hadde skjedd. Etter den kvelden prøvde leon og finne ut mer om bendik.

Denne boken er goodt bygd opp og har gode handlinger. Jeg synest den har setninger som er lette og forstå. Denne boker er en bok som jeg vil ambefale til folk som liker og lese ungdomsbøker eller folk rundt 12 år og oppover. Jeg vil gi denne boken ternings kast fire fordi jeg likte ikke boken så godt fordi det er mer en mystisk bok og jeg liker og lese kjerlighetsbøker og darma bøker.


Stein Mikal Andvik

Stein Mikal Andvik

Skrevet av 13. desember 2016 av Stein Mikal Andvik på Sandnes skule

LEONS HEMMELIGHET
Forfattar: Tor Fretheim
Sidetal: 107

Boka handler om ein gutt som er 16 år. Han går på kino og får ein gratis billett av ein gut som heiter Bendik. Dei ser på filmen ilag utan å snakke. Leon skjønte med ein gong at Bendik var den rette for han, men veit ikkje om Bendik syns det samme om han. Det er store sosiale forskjellar mellom gutane.

Boka starter rett på handlinga om at Leon ikkje trur på tilfeldigheter og sånt, men det skjer masse tilfeldig rundt han. Når forfatteren starter rett på handlinga, gjer det at leseren vil lesa meir og meir. Då blir du sugd inn i handlinga og klarer ikkje å legge frå seg boka. Eg blei sugd inn i handlinga og leste nesten heile boka med eingong.
Men boka kunne ha våre litt lenger syns eg, den var veldig kort og lettlest etter min meining.

Boka er beregnet for ungdommer, men dei som er eldre kan fint les denne. Ho tar opp eit tema som mange burde lese om.

Eg gir boka terningkast 5

Stein Mikal Andvik


Martin Skålvik

Martin Skålvik

Skrevet av 13. desember 2016 av Martin Skålvik på Ankenes skole

Boka trengte bare litt spenning

Sjanger: Kjærlighet

Tittel: Leons hemmelighet

Forfatter: Tor Fretheim

Boka er ganske lett og lese, men litt forvirrende. Historien er fengende, men ikke som forventet. Det som gjorde historien litt fengende var at Leon, som boka handler om, får en kinobillett fra en ukjent gutt. Guttene velger å se sammen og Lion tenker på noe han ikke har tenkt på, han forelsker seg i gutter. Folkene som var i boka var greit beskrevet.

Det var ikke så mye replikker, mest fortelling.

Det som gjorde det mulig å legge fra seg boka var at det ikke var så mye spenning som det burde ha vært. Jeg ble litt lei etter hvert, og fikk lyst til å legge fra meg boka.

For min del så tror jeg at med litt mer spenning, så kunne det ha blitt supert. Jeg gir den her boka terningkast: 3.


Øyvind Hovland Siljander

Øyvind Hovland Siljander

Skrevet av 9. desember 2016 av Øyvind Hovland Siljander på Hyllestad skule

Leons hemmelegheit er ei bok som handlar om ein gut som føler seg annleis enn andre gutar, han klarar ikkje å vere som dei andre heller. Han har ein far som han trur ønskte seg ein annan gut enn han. Leon reiser ofte på kino med ein som får bilettar av faren heile tida. Dei snakkar i lag og sitt saman i salen men ikkje noko meir. Han tenker på at kanskje er han forelska i gutar. Det temaet forfattaren tek opp i boka, er altså homofili.
Boka har veldi korte setningar og er lett å lese. Eg trur forfattaren prøver å nå fram til flest mulig om temaet i boka.
Eg syns boka var bra, den beskriv ein situasjon som er vanskeleg å vere i. Boka blir personleg når vi får høyre tankane til Leon. Boka har ingen spenningstoppar synest eg, det gjer boka kjedeleg å lese. Boka passar for ungdommar, spesielt dei som likar ei kort bok med skildring av ein vanskeleg situasjon, som mange syntest at det er vanskeleg å leve i.
Terningkast: 3. Eg vil ikkje at den boka skal nominerast til Uprisen 2016.

Vis flere anmeldelser

Til toppen