Leons hemmelighet

Tor Fretheim Cappelen Damm 2016 45 anmeldelser

En dag får 16 år gamle Leon en kinobillett fra en helt ukjent gutt. De sitter ved siden av hverandre i salen, snakker litt sammen, og så skjer det ikke noe mer. Men mange nye følelser dukker opp, og Leon Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Håkon

Håkon

Skrevet av 8. desember 2016 av Håkon på Volda ungdomsskule

Leons hemmelighet
Skriven av Tor Fretheim
Boka Leons hemmelighet er ei drama bok som handlar om den 16 år gamle Leon som en kveld ved kinoen får en billett av en tilfeldig person. Det viser seg at guten er ny i byen og heiter Bendik, dei møtast fleire gongar og etter kvart forstår Leon at han forelskar seg i andre guter.
Personleg likte eg ikkje boka spesielt godt, mykje på grunn av sjangeren (drama) forfattaren har valt å bruke. Boka var og alt for treig, det tok tid før ting skjedde slik at boka blei veldig kjedeleg i lengda. Boka hadde ikkje mange spenningskurve, men den var roleg nesten heile vegen slik at lesaren mistar lysta til å fortsette å lese, og ein har dermed ikkje noko problem med å leggje frå seg boka. Det er brukt minimalt med tid på handlinga i boka med mykje hopping i tid, noko som gjer at ein fort kan dette ut av den, og det blir tungt å lese. Ein ting som både eg og sikkert andre synest er viktig er skildringar. Boka hadde alt for lite skildringar på mellom anna personane sin utsjånad, og beskrivelsar på kva som skjedde, noko so gjorde at det blei vanskeleg å sjå for seg hendingane i boka.
Terningkast: 2


Henrik

Henrik

Skrevet av 7. desember 2016 av Henrik på Jevnaker skole

Denne boken handler om Leon som er 16 år gammel. Han blir forelsket i en gutt som heter Bendik, men han vil helst bare glemme han. Denne boka er ikke en bok som interesserer meg i det hele tatt. Handlingen er vanskelig å få med seg for det hopper så mye. Det er også en veldig treg bok, det tar lang tid før noe som helst skjer. Denne boken bør ikke være på uprisen. terningkast: 1


kristine kvalsvik

kristine kvalsvik

Skrevet av 6. desember 2016 av kristine kvalsvik på Volda ungdomsskule

Leons hemmelegheit handlar om ein usikker gut , Leon . Han skal på kino åleine men på vegen inn er det ein mystisk gut , Bendik. Bendik sør om Leon vill ha ein gratis billett. Selvfølgeleg tok Leon biletten. Ingen sei nei til ein gratis film. Dei ser filmen og driver og små krangler om armlenet. Mitt i filmen får Leon tankar som han aldri i livet sitt har hatt før og klarer ikkje og glømme Bendik.
Eg likte denne boka veldig godt fordi in medias res som gjer det mykje enklare og følgje med kva som skjer. Boka skal få pluss poeng for at det er så masse viktig og bra informasjon i ein så lita bok. Eg trur han treffer ungdom spesielt for dei tek opp tankar og temaer som er aktuelle i ungdomstida
Eg synest boka var fantastisk men etter og lese den nokon gongar treffer den ikkje helt 6. omslaget på boka var ikkje kreativ i det hile tatt og det var ganske mørke og triste fargar. Till og med forsvann man ut av boka og skjønte ikkje helt kva som skjedde. Dei hadde første person i noka som eg synest er flott for eg synest det er enklare og sette seg inni situasjonen.
Når eg leste denne boka kom det opp mange spørsmål og tankar. Og det er bra når nokon lager sånne bøker som handla om og vere annleis.
Eg synest at andre burde lese denne boka for og sjå andre med eit nytt synspunkt. Sånne bøker kan forandre verden.
Terningkast 5


Kaja Wigum

Kaja Wigum

Skrevet av 6. desember 2016 av Kaja Wigum på Verket skole

Boka "Leons hemmelighet" er en ganske lettlest og kort bok, med lite skrift på vær side. Boka har ikke så mange spennings topper, men innimellom kan man lure litt på hva som egentlig skjer. Det ble etter vært tungt og lese fordi den ikke hadde noen gode spenningstopper, men heller mange ikke fullt så spennende. Det som trekker opp var at den handlet om noe så bra som homofili, så derfor gir jeg boken terningkast 4.


Ingrid Brunborg Økland

Ingrid Brunborg Økland

Skrevet av 1. desember 2016 av Ingrid Brunborg Økland på Torstad ungdomsskole

En dag får 16 år gamle Leon en kinobillett av en ukjent gutt. De sitter ved siden av hverandre i salen, snakker litt sammen, men etter det skjer det ikke noe mer.
Bendik heter han. Han bor i en stor leilighet, helt på andre siden av byen. Leon går ofte forbi huset til Bendik. Når han ser eller tenker på Leon, kjenner på mange nye følelser og Leon skjønner etter hvert noe han aldri har tenkt på før- at han er forelsket i gutter.
Jeg synes at boka er god. Den tar opp et tema som mange synes er vanskelig å snakke om. Mange kan kanskje kjenne seg igjen i Leon sin situasjon i dag, som gjør den veldig aktuell.
Leons hemmelighet er skrevet på en måte som setter Leons tanker og følelser i fokus. Dette gjør boka mer personlig.
Det jeg trekker for er at jeg ikke helt kom inn i flyten. Noen ganger ble det litt hakkete og jeg skjønte ikke hvor eller når på dagen handlingen foregikk. Den hadde heller ikke noen spenningstopper. Det gjorde at jeg ikke fikk den «jeg må bare lese litt til»-følelsen.
Boka passer for ungdommer, både gutter og jenter som liker å lese litt korte bøker med god moral.
Karakter: 4-

Vis flere anmeldelser

Til toppen