Leons hemmelighet

Tor Fretheim Cappelen Damm 2016 45 anmeldelser

En dag får 16 år gamle Leon en kinobillett fra en helt ukjent gutt. De sitter ved siden av hverandre i salen, snakker litt sammen, og så skjer det ikke noe mer. Men mange nye følelser dukker opp, og Leon Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tuva øines

Tuva øines

Skrevet av 15. januar 2017 av Tuva øines på Hovedgården ungdomsskole

Leons hemmelighet

Boka trenger bare mer spenning!

Leon er 16 år gammel. En dag bestemte han seg for å dra ut av leiligheten og dra på kinoen i byen. Til tross for at han har en stor kjærlighet for filmer, fant han ingen film han ville se på. En gutt i kinosalen vekket Leons blikk.

Boken har veldig korte avsnitt og er derfor lett å lese, dog er den litt forvirrende. Etter jeg var ferdig med å lese boken måtte jeg starte å lese boken på nytt for å forstå hva forfatteren mente i starten, det var litt frustrerende.

Boken mangler en rød tråd! Det er få beskrivelser og replikker, det gjør den kjedelig. Boken var en skuffelse for meg. Jeg følte at jeg kastet bort tiden min på å lese boken. Den hadde ingen handling.

Kort fortalt: Leon bestemmer seg for å dra på kino uten å vite hva han skal se på, deretter ser han en gutt som har en billett ekstra. Denne gutten kommer til å bety mye for leon lenger ut i boken.

Jeg tror Tor Fretheim har valgt å skrive på denne måten fordi det skal framstå som det gjør i hodet på en hormonell tenårings gutt som har oppdaget nye forvirrende følelser. Han prøvde å skrive det litt kunstnerisk, men dessverre mislyktes han.

Total skuffelse
Siden boken var kjedelig og manglet ryggrad vil jeg gi boken terningkast 1. Jeg anbefaler boka kun for folk som har vanskeligheter med å lese, fordi at den har 106 sider i boken som ikke dekker sidene og forfattern bruker ingen vanskelige ord .


Julie Talgøe

Julie Talgøe

Skrevet av 4. januar 2017 av Julie Talgøe på Hovedgården ungdomsskole

Ingen skulle få vite om min dypeste hemmelighet

Tittel: Leons hemmelighet
Forfatter: Tor Fretheim
Sjanger: Kjærlighet

Boken handler om 16 år gamle Leon og hans tanker og opplevelser på en annerledes forelskelse. Leon er glad i filmer, så en dag bestemmer han seg for å dra på kino der han møter en ukjent gutt, gutten raker ham en kinobillett og de går inn i kinosalen sammen. De snakker ikke så mye sammen, han får vite at gutten heter Bendik og ingenting spesielt skjer helt til Leon kjenner at ukjente følelser dukker opp og at han forelsker seg i gutter.

Boken starter rett på handlingen utenfor kinoen, den stopper også veldig brått. Hele fortellingen var veldig forutsigbar og den sluttet som forventet. Jeg syntes at boken ble litt kjedelig etter hvert og det er ikke var noen spesiell dramatisk eller morsom handling, bare tanker og følelser.

Boka er ganske lett og lese, men litt forvirrende. Boken var ikke skrevet i noe fast presens så historien ble litt rotete for meg. Boken var ok og ville anbefalt for ungdommer fra 13 og oppover.

Terningkast: 3


mari tronrud

mari tronrud

Skrevet av 18. desember 2016 av mari tronrud på Søndre Land ungdomsskole, 9A

tittel på boka: Leons Hemmelighet
antall sider: 107
forfatter: Tor Fretheim
Boka er under sjangeren drama.
Boka starter rett inn i en handling utenfor kinoen, hvor hovedpersonen møter en person som forandrer livet Hannes. Boka slutter både brått og uventet. Men jeg syntes boka var ganske bra og overraskende. Jeg vil gi denne boken terningkast 3.


Abdikalik

Abdikalik

Skrevet av 14. desember 2016 av Abdikalik på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Tittel: Leons hemmelighet.
Forfatter: Tor Fretheim.
Sjanger: Kjærlighet

Denne boken handler en 16 år gutt som heter Leon. Leon var på kino alene og plutselig kom det en gutt som Leon aldri hadde sett før og rakte hånden mot Leon med en billett. Han og billettgutten Bendik gikk og så på filmen å uten å snakke til hverandre. I løpet av filmen kjente Leon ukjente følelser og skjønner at han liker en gutt. Etter den har ikke Leon og Bendik snakket og sett hverandre siden kino og søndag ettermiddag står Bendik uforventet utenfor døra hans. Og begynner å henge sammen før Bendik forteller at han skal flytte til Tyskland og par dager.

Denne boka er en rolig og helt ok bok for ungdommer som liker å lese om annerledes kjærlighet. Denne boka er ikke helt min type. Mye tanker og følelser. Grei innhold og begynnelse.

Terningkast: 3


Abdikalik

Abdikalik

Skrevet av 14. desember 2016 av Abdikalik på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Tittel: Leons hemmelighet
Fotfatter: Tor Fretheim

Denne boken handler en 16 år gutt som heter Leon. Leon var på kino alene og plutselig kom det en gutt som Leon aldri hadde sett før og rakte hånden mot Leon med en billett. Han og billettgutten Bendik gikk og så på filmen å uten å snakke til hverandre. I løpet av filmen kjente Leon ukjente følelser og skjønner at han liker en gutt. Etter den har ikke Leon og Bendik snakket og sett hverandre

Dette er en rolig og helt ok bok, ikke skjer så mye. Denne boken handler om kjærlighet og følelser og ikke helt

Vis flere anmeldelser

Til toppen