Leo og Mei

Synne Lea Cappelen Damm 2013 20 anmeldelser

Leo sitter stille i natta og lytter etter skrittene mine. For det er bare jeg som kan slippe ham ut. Jeg løper for at mørket ikke skal merke meg. Jeg hvisker at gata må være kort å komme over. Jeg Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Leo og Mei

«Leo og Mei er en historie om et spesielt vennskap som blir satt på store prøver. Et vennskap som må og skal være sterkere en alt, og som kanskje klarer det.»

Boken «Leo og Mei» er en roman som er skrevet av Synne Lea.
Boken handler om Leo som har en interesse for biller og Mei som elsker å løpe. Hele handlingen foregår i et spesielt nabolag, med mye overraskelser. Vennskapet blir satt på store og vanskelige prøver. De har store problemer med faren,og mei har misstanker om ting hun absolutt ikke liker. Men det stopper de ikke, vennskapet demmes vil alltid vare,uansett hva.

Jeg synes boken var vanskelig å forstå. Ikke en veldig bra bok som jeg anbefaler, men en bok som kan ha mange betydninger. Det er ting som er både positivt og negativt med boken, men boken var ikke spesielt bra. Terningkast: 3.

Boken passer for ungdom mellom 11 til 15 år, ganske mange ord og betydninger som er vanskelige å forstå. I tillegg er det et ganske «tungt» språk.

Ida, 13 år.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Leo og Mei.

Boken «Leo og Mei» handler om det spesielle vennskapet til Leo og Mei. Leo er en gutt som har stor interesse for biller og Mei er ei jente som elsker å løpe, senere blir det spesielle vennskapet deres satt på forskjellige prøver, for eksempel faren til Leo.

Jeg synes boken var kjedelig og det var kjempe vanskelig å forstå innholdet i boken. Det var en bok jeg ikke fant interessant og den burde ikke være beregnet til 14-15 åringer med mindre du har lest veldig mye eller er flink til å tolke tekster:
«Gata er ikke så kald som jeg trodde, og ikke så hard. Den klør bare litt, stikker litt i ryggen, og jeg er redd for beina mine, det må ikke skje noe med beina mine. Jeg sprer bare armene.»

Boken er skrevet av Synne Lea og hun har også skrevet to dikt. Jeg synes ikke boken var bra for noen på min alder på grunn av at den var så vanskelig å forstå.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Leo og Mei

Boken handler om to venner som heter Leo og Mei. Leo er en litt sjenert gutt som har en stor interesse av sorte biller og har et stort problem med faren sin. Mens mei er glad i å løpe og passe på Leo. Vennskapet blir satt på store prøver for eksempel faren til Leo.

Boken ble skrevet av Synne Lea og er en drama tekst med 183 sider. boken ble gitt ut av cappelen Damm

Jeg syntes boken var kjedelig og det var vanskelig å fortså innholdet i boken. jeg synes boken ikke var så interessant og spennede som jeg hadde håpet på. jeg ville nok ikke anbefalt boken til noen på noen mellom 13-15 år


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Tid brukende barnebok

Boken Leo og Mei handler om Mei som elsker å løpe, og Leo som elsker biller. De er naboer og har et veldig spesielt vennskap. Det er ganske så spessielt nabolag. Vi får lese om vennskapet deres som blir satt på stor prøve. Mye skyldes Faren til Leo.

Jeg syntes boka var kjedelig og litt vanskelig og forstå. Jeg hadde forventa at boken var en ganske spennende bok, men den var egentlig det stikk motsatte. Den manglet en del spenning. Jeg ville da ikke ha anbefalt denne boken, iallefall ikke for de på alder 13-16. Det er ganske voksent ordbruk og litt vanskelig å forstå å komme inn i handlingen.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Ensformig bok uten handling

Denne boka handler om Leo og Mei som er bestevenner. De finner på mye forskjellige ting sammen, men faren til Leo kan være litt i veien. Han syntes nemlig at Leo burde være litt mer som Mei, og dette skremmer Mei litt.

Starten på boka er vanskelig å forstå og det går tregt framover. Man har på en måte bare lyst til å legge fra seg boka, fordi det aldri skjer noe spennende. Boka var veldig forvirrende for meg å lese. Når Mei for eksempel spiser mat med moren sin, er hun plutselig ute med Leo og ser på biller.

Denne boka var utrolig ensformig, trøttende og forutsigbar.

Slutten av boka var ikke akkurat så overraskende. Den var rett og slett veldig enkel. Skulle jeg gitt terningkast, ville jeg gitt to, fordi det er nok ikke så veldig mange ungdommer som vil lese om to barn som ser på biller og bygger trehytter. Samtidig er “Leo og Mei” skrevet på en veldig voksen måte som gjør det vanskelig å forstå den.

Jeg vil ikke si at denne boka passer for noen spesielle. Jeg syntes ikke den passer for verken ungdommer, barn eller voksne, men hvis du liker gørrkjedelige vennskapsbøker uten handling, vil jeg si at dette er en bok for deg!

Forfatteren skriver mest voksenbøker ellers, og har absolutt ikke lyktes med denne ungdomsboka.

Vis flere anmeldelser

Til toppen