Lavendelhjerte

Kari Sverdrup XYZ Forlag 2022 21 anmeldelser

De kryper frem, alle tankene, holder meg våken. Kommer jeg til å klare det? Klare meg? De siste månedene. Det aller verste! Alt som falt sammen. Mamma, jeg ...Og så havnet jeg her. I dette fremmede huset.  Malene er 16 Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Anna Bianca

bra bok

Skrevet av 3. desember 2022 av Anna Bianca på Høylandet skole

Tittel: Lavendelhjerte

Forfatter: Kari Sverdrup

Malene er 16 år og mora er syk. Hun må flytte inn hos en fosterfamilie. I familien har hun broren Tor og han er venn med Levi. Når malene innser at moren ikke blir noe bedre og hun må stelle seg på å bli hos familien for alltid. Hvorfor kunne ikke bare Espen ta henne inn, han var jo morens bestevenn og fadderen til malene. Malene møter Levi gjennom Tor og det viser seg ganske for at malene er forelsket, men liker Levi henne?

Boken var skrevet på en veldig fin måte og det var flere ganger jeg satt i sofaen og gråt. Boken var veldig trist, men på en fin måte. Det er vanskelig å forklare, men boken var skrevet på en veldig fin måte. Jeg fikk veldig stor medfølelse for hovedpersonen. Når dette skjer, mener jeg boken er bra. Boken hadde et lett språk som mange kan forstå seg på.

Jeg vil anbefale boka til de som er 12 og oppover. Jeg tror boken kunne passet for voksne og. Jeg vil gi boken terningkast 6 og dette er absolutt den beste boken jeg har lest i hele uprisen. Den burde nomineres.


Vilde

Lavendelhjerte- En bok om et følelsesladd tema

Skrevet av 28. november 2022 av Vilde på Bråtejordet skole

Lavendel -hjerte – En bok om ett følelsesladd tema

Lavendelhjerte er en bok med et følelsesladdtema som handler om seksten år gamle malene. Malene er helt alene i verden etter at operasjonen til moren hennes ikke gikk som forventa. Malene må derfor flytte til et fosterhjem i en helt ny by og starte på en helt ny videregående. Selv om Malene glir godt inn i den nye byen og får seg mange venner og kjæreste, så føler hun fortsatt at det er noe som mangler. Jeg tror at hun mangler noen å snakke med. I løpet av boken får vi vite hvordan Malene har det, og tankene hennes rundt det å miste noen man er glad i. Boka var trist og spennende, og selvsagt viktig å lese. Den var ikke for kort, men ikke for lang heller. Jeg vil anbefale denne boka til noen som liker å lese om litt spenning og følelser. Jeg vil si at denne boka kan gi oss lesere flere synspunkter om hvordan det er å bo i fosterhjem og hvilke følelser og tanker som kan komme i hodet ditt. Jeg synes at det kunne bli litt kjedelig å lese noen ganger fordi jeg følte at forfatteren beskrev altfor mye. Forfatteren er flink til å beskrive, men det kan bli litt mye til tider. Derfor slet jeg litt med og bli ferdig med boka, fordi jeg mistet motivasjon. Generelt så synes jeg boka var bra, så det er det eneste som trekker ned. Jeg gir boka terningkast 4.


Amanda

Nei takk til ( ! )

Skrevet av 28. november 2022 av Amanda på Stokksund skule

Ungdomsromanen “Lavendelhjerte” handlar om det å føle seg aleine i verden, og er skreven av Kari Sverdrup. Kari blei født i 1957 og publiserte si første bok når ho var 36 år gammal.

“Lavendelhjerte” handlar om 16 år gamle Malene som måtte flytte til fosterhjem etter at mora hennar ikkje våkna etter ein operasjon og måtte på hospice. Malene trivst godt i den nye byen sjølv om tilpassing er ekstremt vanskeleg. Ho får seg kjæreste og mange vennar, men følar fortsatt at hun ikkje har nokon og snakke med som forstår henne.

Boka var bra, men det var vanskleg å forstå stemninga. Forfattaren hadde brukt ropeteikn ( ! ) alt for mykje i teksta sin på stadar der dette teiknet gjorde meg forvirra. Eg meinar at teiknsettninga burde ha vore bedre og at spenningskurven gjekk ganske flatt. Eg gir boka terningskast 4.


Filippa P. Andreassen

En veldig god bok.

Skrevet av 22. november 2022 av Filippa P. Andreassen på Hvaler barne -og ungdomsskole

Malene er bare 16 år da moren blir syk. Hun må flytte til en helt ny by der hun ikke kjenner noen, for å bo i fosterhjem. Hun er redd og usikker, og lurer på om hun noen gang vil føle glede, tilhørighet og kjærlighet igjen.

«Lavendelhjerte» er en realistisk roman skrevet av Kari Sverdrup som lar deg gå igjennom en historie om kjærlighet, glede, sorg og redsel. Man blir godt kjent med hovedpersonen, og lever seg igjennom historien hennes på en veldig spennende og fin måte. Scenen der moren tok sine siste pust gjorde virkelig inntrykk på meg. Jeg kjente tårer i øyekroken da det skjedde. Måten teksten var satt opp på var bare veldig trist. Det var mye som skjedde på en gang, men etter den siden, så kom det en helt tom side med kun ett ord. Stillhet.
Denne boken synes jeg er en veldig bra bok fordi den kan få mange til å føle seg mer «normal». Det er mange som ikke tørr å snakke om ting som man synes er vanskelig, men etter å ha lest denne boken så får man mer følelsen av at det er helt greit å ha det vanskelig og tungt, og at det kommer bedre dager.

Språket de bruker i boka synes jeg at passet ganske greit med hvordan ungdom prater i dag. Karakterene i boken hadde et veldig mildt språk i forhold til det mange ungdommer bruker i dag, men jeg syntes ikke at det gjorde noe egentlig.

Da jeg leste boka så klarte jeg faktisk nesten ikke å legge den fra meg. Spenningskurven i boka ble litt borte fordi det var veldig åpenbart hva som skulle skje videre, men jeg gledet meg allikevel til vi skulle lese fordi man lever seg veldig inn i handlingen.

Jeg likte også veldig godt hvordan forfatteren har fått Malene (hovedpersonen) til å virke veldig «ekte». Forfatteren beskriver på en veldig god måte hva Malene føler og tenker, så man føler på en måte at man kjenner henne godt.
Jeg anbefaler denne boken til gutter og jenter 13-16 år.

Personlig synes jeg at denne boken absolutt bør vurderes til å bli nominert.
Jeg gir denne boken terningkast 5.


Julie

Altfor treig

Skrevet av 21. november 2022 av Julie på Tjøme ungdomsskole

Jeg hadde ingen forventninger til boka, men det var egentlig like greit siden jeg syntes ikke at denne boken var noe for meg. Jeg syntes at denne boken var altfor treig.

Boka handler om en jente som har en syk mor, så derfor bor hun i fosterhjem med en helt ny og annerledes familie. Slutten var veldig åpenbar, men det var likevel spenningstoppen siden det ikke var noe spesielt annet som skjedde i boka. Boken var ment til å være trist, men jeg klarte aldri å sette meg helt inn i det at det skulle være trist siden boka var så treig.

I starten, så syntes jeg at boken var interessant, men så fort jeg kom lengre inn i boken begynte den å bli veldig gjentagende. Jeg ble rett og slett trøtt av å lese den, som ble til at jeg måtte lese det samme om igjen og om igjen for at jeg skulle få med meg det jeg hadde lest. Jeg syntes at boken var veldig uinteressant og spenningstoppen fungerte ikke helt for meg fordi det var veldig åpenbart hva som kom til å skje.

De delene jeg syntes var mest interessante var nok da Malene var med vennene sine, siden da var ikke boken like langsom.

Det er ganske mange bøker i samme sjanger, så denne boken var ikke noe spesiell for meg. Boken kunne ha hatt mye mer variasjon for å få den til å bli litt mer interessant. Hvis du liker bøker som er triste og gjentagende, så tror jeg at du ville likt boka. Men dette var ikke noe for meg, så derfor gir jeg denne boken terningkast 2.

Vis flere anmeldelser

Til toppen